O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
dariusz707070
Emigrant

Postautor: dariusz707070 » 12 sty 2013 14:54

Owsiak ma znizki na sprzet ludzie sie ciesza bo produkuja ten sprzet .No nikt calkiem za darmo mu nie da.Przypomnial mi sie kawal.Francuzka przyjechala do polski , ale nie zna ulicy wiec pyta faceta czy to ulica mickiewicza facet odp. no.Sprawdza w slowniku nie ma .Pyta drugiego to samo odp. tak.Sprawdza jest w slowniku tak.Ale dla pewnosci sprawdza jeszcze raz,widzi Goraluka i pyta jest to ulica mickiewicza Goraluk odpowiada tak jest.SPRAWDZA W SLOWNIKU JEST TAK JEST.Niech mi Pan odpowie ,pytam jednego mowi no,pytam drugiego mowi tak, pytam Pana mowi Pan tak jest.Goraluk odpowiada widzi Pani u nas taki glab ,margines odpowiada no, czlowiek ze srednim wyksztalceniem mowi tak.A to Pan jest z wyzszym?NOOOOOOOO.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 12 sty 2013 16:52

emigrantka pisze:
goraluk pisze:
Serio, to znaczy ile dajesz na mnie w podatkach?

stanowczo za duzo...szczegolnie jak czlwoiek wpada w 40% podatki

no ale ciesze sie masz na to swoje sniadanie w knajpie o przepraszam w restauracji :lol:

Co to znaczy stanowczo za dużo? Możesz podać kwotę a jeśli nie możesz to po prostu nie rób z siebie kretynki która nic nie wie o systemie podatków.
Ludzie gadający w ten sposób: że to z moich podatków są jak by tu powiedzieć delikatnie... mało inteligentni, no ale co się dziwić... ty na councilu mieszkasz we wschodnim Londynie cóż więc mam wymagać - prawda?
Spędzasz dziennie w miejskiej komunikacji ponad godzinę jadąc w śmierdzących autobusach, piątek dla ciebie to jak błogosławieństwo... i jesteś w 40% progu podatkowym... tak, tak a jestem z rodziny królewskiej...
Jedzie od ciebie councilem na odległość... Czy może po polsku żulowizną.
Zrób może wreszcie coś ze swoim życiem, bo jak ci wiele razy pisałem, jesteś tu 20 lat z plusem i masz jedynie councilowski flat który dodatkowo podnajmujesz na pokoje... tyle osiągałaś po tych 20 latach? Dziś przyjeżdżają ludzie z Polski i w 3 lata mają więcej osiągnięć od ciebie! Już ci napisałem toż czarni mają większe ambicje... Do emerytury będziesz już czekać na piątek i jeździć śmierdzącymi autobusami do pracy?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 12 sty 2013 17:15

Idz walnij sobie ciderka - czy giro nie doszlo na czas i taki zestresowany jestes?

Chociaz nie, stres czy nie ty akurat zawsze piszesz jak nawiedzony na prozaku.

blacklabpictures
Gastarbeiter

Postautor: blacklabpictures » 12 sty 2013 17:33

emigrantka pisze:Idz walnij sobie ciderka - czy giro nie doszlo na czas i taki zestresowany jestes?

Kurde, bez sensu żeśmy go osadzili jako bohatera kawałów, gotów pomyśleć że jest jakimś celebrytą :D

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 12 sty 2013 17:39

Spoko, to taki goral znad morza....To jak ufarbowana na czarno blondynka :roll:

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 12 sty 2013 21:14

emigrantka pisze:Idz walnij sobie ciderka - czy giro nie doszlo na czas i taki zestresowany jestes?

Zabolało he? hehehe
No to dowiem się ile płacisz z podatków na mnie czy po prostu bladego pojęcia o podatkach nie masz (raczej to drugie, bo council i 40% próg podatkowy - buhehehehe).
Następnym razem zanim zaczniesz się wszystkim chwalić jaka to ty nie super bo masz council flat się najpierw zastanów, głupia stara babo.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 12 sty 2013 22:08

Glupi jestes ty zuczku, 2 razy ten sam post cytujesz/komentujesz?

Z lusterkiem tez rozmawiasz?

Wejdz na konto, zobacz ile ci procentow z twojego zasilku uroslo lepiej.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 12 sty 2013 22:30

Poczytaj czasem tubylcze gazety nie tylko polskie darmowe to sie i dowiesz kto czesto w council domach/mieszkaniach mieszka.

Zaoszczedzone pieniadze zamiast placic prywatny rent czy splacac pozyczke - moge sobie wydac na co ja uwazam za wazne/potrzebne.

Na przyklad na pomoc w operacji skatowanego w Polsce psa.

Kazdy zyje jak uwaza.

Dla ciebie (mala litera zamierzona) widac szczytem "dorobienia sie" czy "osiagniec" so dobra materialne - ktore mnie wisza jak kilo kitu na agrafce. Mam inne priorytety.

Ale zbyt plytki jestes zeby to zrozumiec.

dariusz707070
Emigrant

Postautor: dariusz707070 » 13 sty 2013 08:43

Pani emigrantko dzieki naszemu Panu Goralukowi ktory robi Pani bezplatna reklame, ma Pani chyba najslynniejsze mieszkanie councilowskie w Londynie.A powiada ze nic za darmo nikt nikomu nie robi.HERETYK. :lol:

user1311398
Gastarbeiter

Postautor: user1311398 » 13 sty 2013 10:22

Powiem tyle... Jezeli jego dzialanie uratowalo chociaz jednego dzieciaczka.... to bylo warto.... to co sie dzieje w kulisach.... mam to w d......ale powiem jedno, po swietach mielismy sytuacje ze musielismy jechac do szpitala z nasza corka, nie mialo to nic wspolnego z zadnym sprzetem od WOSP, ale jak sie przechadzalem po oddziale widzialem swoje, bylismy na oddziale chirurgii dzieciecej i wiekszosc sprzetu ktore bylo podpiete do pacjentow mialo serduszka WOSP...... dpoki czlowiek na wlasnej osobie nie doswiadczy to nie doceni... to tyle ..... szanujmy sie nawzajem

dariusz707070
Emigrant

Postautor: dariusz707070 » 13 sty 2013 11:00

a co on wogule wie?

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 13 sty 2013 23:05

blondynek pisze:
goraluk pisze:bo council i 40% próg podatkowy - buhehehehe).

i znow bzdury wypisujesz; wbrew pozorom sporo osob obecnie lapie sie w 40% tax band i zyja w council properties...a jeszcze wicej sie zalapie od kwietnia kiedy 40% bedzie obowiazywalo od - zaledwie - 32 tysiecy rocznie

A obecnie jest aż 34 tyś.... A rok temu było od 35...
Natomiast zmniejszono podatek od 150 tys z 50% do 45%. ;)

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 13 sty 2013 23:11

emigrantka pisze:Poczytaj czasem tubylcze gazety nie tylko polskie darmowe to sie i dowiesz kto czesto w council domach/mieszkaniach mieszka.

Zaoszczedzone pieniadze zamiast placic prywatny rent czy splacac pozyczke - moge sobie wydac na co ja uwazam za wazne/potrzebne.

Na przyklad na pomoc w operacji skatowanego w Polsce psa.

Kazdy zyje jak uwaza.

Dla ciebie (mala litera zamierzona) widac szczytem "dorobienia sie" czy "osiagniec" so dobra materialne - ktore mnie wisza jak kilo kitu na agrafce. Mam inne priorytety.

Ale zbyt plytki jestes zeby to zrozumiec.

No i tym "wyznaniem" dokładnie wszystko przedstawiłaś.
Widać w nim wiele żalu i samousprawiedliwienia się. Coś jak palacz który na pytanie: dlaczego nie rzucisz palenia, odpowiada: bo lubię, wiedząc, że to nieprawda.
Tak czy owak za dużo chlapiesz. Trochę czasem się pohamuj w osobistych wyznaniach. Wiele razy ci to pisałem w dobrej wierze, ale ty zawsze odbierasz to jako atak, więc to samo ci wracam.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 14 sty 2013 00:03

Zalu? samousprawiedliwienia?

Gdzie?

Ciebie czesto garbate aniolki widac nawiedzaja......

Osobiste wyznania? Na temat czego?

Tyle o mnie wiesz co ci sie wydaje. Moze kiedys do ciebie dotrze, moze nie - nie dla kazdego plasma TV i pare funtow w banku to wskaznik "dorobienia sie".

Dobranoc.... :lol:

Wróć do „Hyde Park”