O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 18 sty 2013 07:22

MF zdjecie wywali - wielkie bo z netu zlinkowane....

:kawa:

blacklabpictures
Gastarbeiter

Postautor: blacklabpictures » 19 sty 2013 21:07

blondynek pisze:pro nie jestes? zarabiasz tym na chleb, czyz nie?
to jako 'amator'/hobbysta takie ceny masz?

Myślałem, że to jakoś produktu świadczy o tym czy ktoś jest pro czy amator a nie czy się robi za darmo.

blondynek pisze:Twoje ceny na pewno nie mieszczą sie w granicach 'sredniej', ale ja sie na cenach za focenie zwierzat nie znam

Nie mieszczą się ? To jakimi Ty fotografami współpracowałaś skoro dla nich cena 280,- za sesję jest powyżej średniej ?

blondynek pisze:aspiracje jak widasz masz i daj ci boze zeby rynek byl;

Aspiracje są wypadową doświadczenia i umiejętności. Do klienta z najwyższej półki sporo mi brakuje. A Polsce był rynek, tu też się znajdzie :)

blondynek pisze:moze nie znikninesz w czelusciach fotografii londynskiej/ukejowskiej jak wielu ambitnych przed Toba ;)

Żadna praca nie hańbi jeśli tylko się ją wykonuje najlepiej jak się potrafi i zgodnie ze swoim sumieniem.

blacklabpictures
Gastarbeiter

Postautor: blacklabpictures » 19 sty 2013 22:59

blondynek pisze:no to juz sie dowiedziales co oznacza 'profesjonalista' w UK

To że pro ma "działalność" a amator nie ?

blondynek pisze:za chaltury sie placi miedzy 300 a 500 za dzien; jak widac Ty sie zaliczasz to 'wyzszej' polki cenowo

Co Ty gadasz, przecież środkową sesję mam za 280,-

blondynek pisze:sa tacy co kasuja min 700-800 za dzien, ale to rozmawaimy o specjalistach (np architektura i ludziach ktorzy publikuja dla wydawnictw specjalistycznych itd itp

No to mój docelowy target.

blondynek pisze:Twoja ironie mam w czelusciach - niejeden juz spadl z wysokiego konia

Lecz się, gdzie Ty tam widzisz ironię ? Chyba masz jakąś fobię nienawiści wobec współplemieńców.

blondynek pisze:masz nisze zwierzeca i dobrze - daj boze zebys mial prace ciagle :roll:

Póki zdrowie pozwoli :)

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 19 sty 2013 23:04

Obrazek

Wróć do „Hyde Park”