O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 15 mar 2013 11:37

o Boze.. a wy jeszcze o tym :roll:

w nocy tez pewnie zonom truliscie glowy opowiesciami o nauczycielkach zamiast je zabawiac... o losie!

ODINN

Postautor: ODINN » 15 mar 2013 11:57

aina24 pisze:o Boze.. a wy jeszcze o tym :roll:

w nocy tez pewnie zonom truliscie glowy opowiesciami o nauczycielkach zamiast je zabawiac... o losie!

A ty tylko o jednym ciagle dziewczyno, zycie nie tylko na "pukaniu", kwiatkach, motylkach, i teczowym kolorze polega.

Powazniejsze sprawy tez czasem wymagają uwagi. Zwlaszcza ze 2 strona ma problem z przyjęciem oczywistych faktow do wiadomości. Faktow, a nie aluzji, na których podpiera się cala "rasistowska" akcja.

Wiec bez przesady, nikt tego czytac przecież nie karze?

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 15 mar 2013 22:06

Strasznie dlugi ten watek, przeczytalam tylko pierwsza strone wiec komentarz odnosi sie do pierwszej strony.
Nie ma akcentow lepszych i gorszych. Powiedzcie Szkotowi czy Amerykanowi, ze nie moze uczyc w szkole, bo ma "gorszy" akcent. Mysle, ze kazdy, kto chce sie dobrze poslugiwac w zyciu codziennym jezykiem angielskim, musi sie osluchac i przyzwyczaic do roznych akcentow, bo jest to oficjalny jezyk bardzo wielu krajow.
Co do prostego jezyka, to oczywiscie powinno sie dbac o poprawnosc jezykowa i elokwencje, ale przede wszystkim trzeba wiedziec jak sie porozumiec w jak najbardziej zrozumialy sposob. Firmy wydaja duze pieniadze na kursy dla swoich pracownikow, ktore naucza ich jak najefektywniejszego komunikowania sie i na tych kursach uczy sie wlasnie jak w najkrotszym i najprostszym zdaniu przekazac drugiej osobie sedno sprawy.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 15 mar 2013 22:14

Przeczytaj reszte - nie chodzi o akcenty szkockie czy walijskie czy australijskie czy amerykanskie czy inne gdzie angielski jest "first language"....

ThePinda
Gastarbeiter

Postautor: ThePinda » 16 mar 2013 22:15

Rasizm w szkołach. Zatrudniają tylko białych

dobrze robią

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 16 mar 2013 22:42

Nie wiem o co ten spór - oczywiście, ze w szkole angielskiej, życzę sobie jako rodzic, zeby moim dzieckiem zajmowała sie (lub zajmowal ) pedagog, który potarfi nauczyc je, mowić językiem Shakespeare'a a nie slangiem spod slamsów - "Innit"....Aboslutnie nie widze w tym, ani odrobiny, rasizmu zwyczajna troska o malą gąbeczkę wchlaniającą wiedze....Moim zdaniem - burza w szklance wody, rozpętana przez dotkniętego obcokrajowca, co pracy nie potrafi sobie znależć, a praca ponizej kwalifikacji, jest dla tego kogoś - poniżająca... :roll:
Proponuję przekwalifikować się na dobrego facowca w innej dziedzinie a nie do edukacji się pchać....Nauczyciel z prostym angielskim ...pffffff ...śmiechu warte

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 18 mar 2013 14:01

To, czy ktos sie posluguje jezykiem Szekspira czy mowi "innit" nie zalezy od koloru skory ani narodowosci, wiec one nie powinny byc kryterium zatrudniania.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 18 mar 2013 14:03

Oj Numerowa, przeczytaj caly watek moze?

Czy bialy czy zielony mowiacy "innit" czy z ciezkim obcym akcentem nie powienien byc zatrudniany w szkole.

Tylko ze zieloni robia z tego kwestie rasowa a nie o to chodzi.

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 18 mar 2013 21:47

...... :roll:
Tak to jest, jak sie nie rozumie tego, co sie przeczytalo - ja nie mam zwyczaju rozbierac moich wypowiedzi na cześci pierwsze, w celu usatysfakcjonowania jednostki....
Byla mowa o poslugiwaniu sie prostym angielkim - wątpię, zeby do takowego można było zaliczyc Shakespear'owski "slang"... 8)

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 18 mar 2013 22:31

odinn pisze:
aina24 pisze:o Boze.. a wy jeszcze o tym :roll:

A ty tylko o jednym ciagle dziewczyno, zycie nie tylko na "pukaniu", kwiatkach, motylkach, i teczowym kolorze polega.

:lol:
a gdzie ja o kwiatkach pisalam? albo motylkach i teczy?

a co do tego zbereznego slowa, ktorego uzyles na p.. :x to chyba glodnemu chleb na mysli, :oops: wszak 'zabawiac' mialam na mysli np ciekawa rozmowa, ale moze nie wiesz, ze tak mozna (?) wiec coz...

ODINN

Postautor: ODINN » 18 mar 2013 23:33

Kolezanko, ale ty się wtryniasz w temat bez sensu i jeszcze na mnie, z pazurem?

Po co?

Nie wiem, o co ci chodzilo z tym zbreznym słowem na "p", ale ja miałem na myśli pukanie się w glowe, co wlasnie robie. Glodnemu chleb na myśli? No... widać...

Co do ciekawej rozmowy - przeczytaj czego dotyczyly twoje posty w tym temacie.
W porządku rozumiem, starasz się być zabawna, ale sugeruje zalozenie odrębnego tematu żeby o tym pisać.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 19 mar 2013 02:24

odinn napisał:

Nie wiem, o co ci chodzilo z tym zbreznym słowem na "p", ale ja miałem na myśli pukanie się w glowe, co wlasnie robie. Glodnemu chleb na myśli? No... widać...

a jednak wiesz bo tego slowa uzyles;) i komu chleb na mysli?

Cytat:
W porządku rozumiem, starasz się być zabawna, ale sugeruje zalozenie odrębnego tematu żeby o tym pisać.

nie interesuje mnie twoje sugierowanie za nadto, choc rozumiem, ze jestes dumny, ze masz siusiaka i to okazujesz,
ale uwierz- nie ty jeden masz takiego pajaca placzacego sie miedzy nogami i to nic nadzwyczajnego, wiec nie musisz sie rzadzic;)

ODINN

Postautor: ODINN » 19 mar 2013 21:46

Chyba wiem o co ci chodzi.

Obrazek

Wróć do „Hyde Park”