O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 wrz 2008 12:29

Brain, czego nie zrozumiales w moim poprzednim poscie?

Napisalem wyraznie ze definicja hate speech wyjasnia co oznacza gloszenie nienawisci w stosunku do grup wymienionych w regulaminie a NIE rozszerza regulamin.

Podeslac binarnie? :twisted:
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2008 12:41 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 04 wrz 2008 12:32

etnicznej

pie... jak polamani Panie i Panowie Moderatorzy

jak napisze wszystkie czarn..uchy w uk to malpy to obrazam ludzi o ciemnym koloze skory itd, jest to hate speach itd ale jak gozno napisze wszystkie polki w anglii to kur..wy to jest wszystko ok :!: :!: :!:

po polakach mozna jechac ile sie chce ale po kolorze skory to juz nie

i gozno nie obrazal uzytkownikow tego forum tylko, on obrazal wszystkich, skoro dopoki nie napisze ze banita to kut...as to jest ok to mozna pisac ze czarny to malpa bo przeciez nie zwraca sie nikt bezposrdnio do danej osoby wiec nikogo nie obraza ?

z gory przepraszam tych o innym kolorze skory - powyzsza wypowiedz to tylko przyklad

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 wrz 2008 12:38

jak napisze wszystkie czarn..uchy w uk to malpy to obrazam ludzi o ciemnym koloze skory itd, jest to hate speach

Owszem.

gozno napisze wszystkie polki w anglii to kur..wy to jest wszystko ok

Nie. Znajdz cytat o ktorym mowisz.

i gozno nie obrazal uzytkownikow tego forum tylko, on obrazal wszystkich,

Tresci napisane przez Gonza nie roznia sie w sposobie oceny od tresci napisanych przez kogokolwiek innego.

skoro dopoki nie napisze ze banita to kut...as to jest ok

Jesli zlamie regulamin zostanie ukarany. Haselka ktore rzuca typu "Polacy w UK pracuja na zmywaku" nie sa zlamaniem regulaminu.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 04 wrz 2008 12:45

ten watek ma doskonaly temat, pasuje na 1000%

popelniliscie gafe i nie umiecie sie do niej przyznac

gozno juz od dawna nie pisal o zmywakach i ladnym jezykiem, robil was w ciula caly czas bo wiedzial ze nic mu nie zrobicie wiec rzucal swoje obrazliwe taksty bez konsekwencji, raptem pare razy uznaliscie ze przesadzil - zalosne swoja droga.

Anka to wyraznie napisala ze nie traktujecie go powaznie wiec moze sobie pisac co chce ale jak brain ktorego traktujecie powaznie wrzucil glupi, malo smieszny i w sumie nikomu nic nie robiacy DOWCIP to zrobila sie wielka afera

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 04 wrz 2008 12:46

Konkluzja:

Prywatne poletko bez szacunku dla nikogo i niczego oprocz kolorowych.

Nie. Znajdz cytat o ktorym mowisz.

Nie badz zalosny pokazuja ci ludzie cytat i co on znaczy nadal nie rozumiesz. Szkoda czasu na szukanie to napisalem juz 2 strony temu. Potrafisz znalezc tylko slowo czarny/kolorowy w polaczeniu z innym slowem.

Tak Panie Moderator zdanie "Smierc komukolwiek" jest bezpieczne spolecznie i wogole cacy...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 wrz 2008 12:56

banita pisze:popelniliscie gafe i nie umiecie sie do niej przyznac

Znaczy, jaka gafe? Nie dokonalismy trepanacji czaszki Gonza lancuchem rowerowym, jak tu sie niektorzy domagaja, czy moze wdalismy sie w ta dyskusje? :twisted:

brain pisze:Prywatne poletko bez szacunku dla nikogo i niczego oprocz kolorowych.

To twoja opinia. W swiecie cywilizowanym funkcjonuja normy wolnosci wypowiedzi. To, ze tobie nie podoba sie wypowiedz Gonza to nie znaczy ze nie ma on do niej prawa. Natomiast, nie masz prawa do gloszenia tresci sprzecznych z obowiazujacym systemem prawnym.

brain pisze:Nie badz zalosny pokazuja ci ludzie cytat i co on znaczy nadal nie rozumiesz.

Prosze grzecznie o zmiane tonu. Ja traktuje cie powaznie i z szacunkiem. Mam nadzieje na to samo. W ten sposob rozmawiac nie zamierzam.

brain pisze:Tak Panie Moderator zdanie "Smierc komukolwiek" jest bezpieczne spolecznie i wogole cacy...

Brain, rozwalasz mnie.
Czy uwazasz ze Gonzo uzyl grozby karalnej? To wez teraz do lapki kodeks i sprawdz jaka jest pierwsza pzreslanka aby takie stwierdzenie bylo grozba karalna. Podpowiem ci: musi byc SKUTECZNA, tzn. miec prawdopodobienstwo na wprowadzenie jej w zycie.

Reasumujac, bo naprawde tracimy czas: regulamin i prawo jest i bedzie tu przestrzegane. Jesli Gonzo uzywa, jak to banita napisal, "ladnego jezyka" to regulaminu nie lamie. Jesli zlamie - bedzie odpowiednio potraktowany - tak jak kazdy lamiacy.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 04 wrz 2008 13:14

ehh pare przykladow z watku z kawalami - prosze wskazac roznice miedzy tymi a tym wykasowany

Cennik w tureckim burdelu:
- normalnie: 50
- oral: 100
- bez gumy: 200
- bez chusty: 500

Na przystanku w Londynie:
- Ty, ta laska z wozkiem to chyba Polka
- Nieee, co Ty... ma biale dziecko

Masz cos do czarnych?
nie, nawet bym sobie jednego kupil

Cytat:
<sskoczek> Żaden wykształcony inżynier nie jest homoseksualny!
<raq> dlaczego?
<sskoczek>gdyż jeszcze na studiach nauczył się, że tłok pracuje w cylindrze, a nie w rurze wydechowej. Właśnie dlatego związki homoseksualne nie mają przyszłości, gdyż przez analogię do silnika, brakuje w nich fazy sprężania adiabatycznego, co uniemożliwia zamknięcie cyklu termodynamicznego.

8 strona jakby kto pytal na innych nie zamierzam szukac

stosujac to samo kryterium jakie zastosowano do dowcipu o czarnej malpce tylko na tej jednej stronie obrazono homoseksualistow, czarnych, polki i arabskie kobiety

juz wiesz jaka gafe?

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 04 wrz 2008 13:26

Oczywiscie pewni ludzie pare lat mowili o czystosci rasy i z racji takich przekonan jak twoje nikt tego nie ukrucil... zapytaj dziadka (jak mniemam poprzednie pokolenia zyja inaczej znalbys geneze i znaczenie slowa smierc).

To twoja opinia. W swiecie cywilizowanym funkcjonuja normy wolnosci wypowiedzi.

Znowu hipokryzja, bo dowcipy nie sa wolnoscia wypowiedzi prawda? To jest nadal "Twoja prywatna wolnosc wypowiedzi".

Poniewaz chcialbym uniknac niedomowien to podpowiem:

Osoba, ktora nie widziala zadnego problemu w mowieniu: smierc zydom, smierc niearyjczykom, chyba czarnym tez sie oberwalo. Ale jakos wlasnie to mi sie przypomina gdy ktos usilnie stara mi sie wmowic, ze smierc komukolwiek oprocz czarnych jest spoko.
Pamietasz Adolfa?

Banita: zwrocilem na to uwage na samym poczatku, ale czytanie miedzy wierszami nie wychodzi.

Cos jeszcze przekrecisz tak zeby pasowalo do twojej wypowiedzi, ja caly czas ciagne jeden watek i jedna racje a tutaj raz wolnosc wypowiedzi raz szanowanie a zaraz za tym brak konkluzji na zarzuty szukanie nastepnych slow do zacytaowania.
Wytlumacz mi jak mam szanowac kogos kto nie szanuje nikogo, zadnej nacji, wyznania, koloru oprocz czarnego.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 wrz 2008 19:55

brain,

Nie chce mi sie, to jest przelewanie z pustego w prozne. Jesli nie widzisz roznicy pomiedzy rzeczywistym ponizaniem mniejszosci czy przemowieniami Hitlera a beltotem Gonza, to sorry, nie przekonam cie. Z tym ze wcale nie musze, ja potrafie przyjac do wiadomosci ze ktos moze miec inna opinie, przyjmij i ty. Na drugi raz prosilbym cie tylko o mniej emocji pod moim adresem.

banita,

Nie znam usunietego dowcipu wiec trudno mi sie ustosunkowac. W przytyoczonych poza tym ze sa glupie nie dostrzegam nic innego.

Tyle ode mnie, milego wieczoru zycze.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 04 wrz 2008 20:18

No jest z pustego w prozne wlasnie, bo jezeli uwazasz ze Ciemnoskory jest w jakis sposob uposledzony a Bialy nie no to jest mi ciebie zal.
Robisz wieksza krzywde im niz te dowcipy, traktujac jak uposledzonych.

Kazdy atak slowny na kogokolwiek bez wzgledu na nacje czy zawod/profesje/hobby jest godny potepienia.

Jako bialy czlowiek czuje sie na tym forum dyskryminowany i lekcewarzace podejsce do wypowiedzi o bialych w konfronacji do powarznego podejscia w wypowiedziach o innych niz biali uwazam za czysty przejaw rasizmu.

ps. Hitler byl nikim jak zaczal tak mowic, poszly za nim miliony i zginely miliony.

[suplemencik]
Moze zburze twoje postrzeganie swiata ale slowo rasista nie tyczy sie tylko stosunku bialych do kolorowych to dziala w kazda strone.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 wrz 2008 20:38

Kazdy atak slowny na kogokolwiek bez wzgledu na nacje czy zawod/profesje/hobby jest godny potepienia.

Moze rowniez zburze twoje postrzeganie swiata ale systemy prawne panstw cywilizowanych sa skonstruowane tak by bronic praw mniejszosci a nie twojego samopoczucia. Jesli nie masz nic nowego to z mojej strony dyskusje uwazam za zakonczona.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2008 20:45 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 04 wrz 2008 20:42

A od kiedy jestem _WIEKSZOSCIA_ na stronie _EMIGRACJI_ w _LONDYNIE_.

Rozbrajaja mnie twoje tlumaczenia.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 wrz 2008 20:59

brain, powiem szczerze: nie wierze ze nie rozumiesz tego co pisze, uwazam ze udajesz ze nie rozumiesz.

Dobrze, napisze jeszcze raz (ostatni - nie chce mi sie wiecej).

Na forum staramy sie zachowac poziom zgodny ze standardami prawnymi UK i generalnie standardami zachowan publicznych (bo forum jest publiczne) panstw cywilizowanych. Regulamin jest tego odbiciem. Dlatego zakazana jest "hate speech" w stosunku do mniejszosci etnicznych, plciowych wyraznie wymieniajac te grupy.
Rowniez dowcipy rasistowskie sa przekroczeniem standardu wypowiedzi publicznej w kraju ktorego jestes mieszkancem, czy ci sie to podoba czy nie. Przyklady:

Conservative leader Michael Howard kicks out an MP who joked about the deaths of 20 Chinese cocklers.. This is the second time she has made a racist, insensitive and totally unfunny remark.

Two years ago Mrs Winterton was sacked as shadow cabinet spokeswoman for agriculture for making a racist joke at a rugby club dinner.

Comic's show cancelled after racist jokes
Leicester City Football Club cancels a show by comedian Stan Boardman after a row over racist jokes

Surrey Police reveal they dismissed an officer for telling a racist joke in front of colleagues.. We will take all necessary action to eliminate racism from the force."

News - Scotland - Lawyer fined for 'golliwog' joke
A senior Scottish lawyer is fined and received a strong rebuke after apparently telling a racist joke in public..

Oczywiscie rozne moga byc rozmiary takiego przekroczenia (od niewielkich i nieszkodliwych jak w dowcipach cytowanych przez banite az do kompletnie nieakceptowalnych). Do moderatora nalezy ocena tego oraz podjete srodki.

Nie jest natomiast zakazane gloszenie pogladow kontrowersyjnych, nie podobajacych sie wiekszosci, jesli nie lamia zapisow regulaminowych czy obowiazujacego prawa. Jesli chodzi o przytoczony przez ciebie tekst Gonza... zgodze sie ze byl poza normami wypowiedzi publicznej, nie stanowil natomiast zlamania regulaminu.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 04 wrz 2008 21:32

Jest dobrze, z nic groznego juz jest poza normalmi wypowiedzi publicznej, jak tak dalej pojdzie przestaniemy obrazac sie na wzajem w wiekszych badz mniejszych grupach, a jak ktos przestanie obrazac polki, polakow, spawaczy, tyczkarzy to zapewne i obrona obcokrajowcow innej rasy i koloru bedzie bardziej zrozumiana.

Nie wiem czy nie rozumie, pracujemy obaj nad zrozumieniem. Narazie wszystko o "rasistowskich wypowiedziach/dowcipach" nie znam dowcipow z tych cytatow, nie wypowiem sie.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 05 wrz 2008 08:12

MarcFloyd pisze:Nie znam usunietego dowcipu wiec trudno mi sie ustosunkowac. W przytyoczonych poza tym ze sa glupie nie dostrzegam nic innego.

wlasnie to jest w tym wszystkim najsmieszniejsze ze wplatales sie w dyskusje a nie wiesz o czym dyskutujesz :twisted:

zamknij juz prosze ten temat, nie ma sensu dalej sie pograzac :wink:

Wróć do „Hyde Park”