user593152 pisze: Dodam że mam poważne problemy ze zdrowiem.
user593152 pisze:Gherbid Chętnie zlecę komuś budowę generatora infradżwięków czy fal elektromagnetycznych o zasięgu setek tysięcy kilometrów za kilkaset dolarów. Czy możesz mi podac link do tej strony gdzie wyjaśniają jak to się robię. Skoro jest to takie proste to może w domu sobie skonstruuję?
ULF has been used by the military for secure communications through the ground. NATO AGARD publications from the 1960s detailed many such systems, although one suspects the contents of the published papers left a lot unsaid about what actually was developed secretly for defense purposes. Communications through the ground using conduction fields is known as "Earth Mode" communications and was first used in WWI. Radio amateurs and electronics hobbyists have used this mode for limited range communications using audio power amplifiers connected to widely spaced electrode pairs hammered into the soil. At the receiving end the signal is detected as a weak electric current between two further pairs of electrodes. Using weak signal reception methods with PC based DSP filtering with extremely narrow bandwidths it is possible to receive signals at a range of a few kilometers with a transmitting power of 10-100W and electrode spacing of around 10-50m.
Gonzo pisze:Jestem pewien,że na każdego można znalezć "paragraf"-na Ciebie też w dzisiejszym Świecie nakazów i zakazów,więć nie bądz hipokrytą.
Gonzo pisze:Jest też takie powiedzenie:"Cel uświęca środki".Czasem je stosuję.
brain pisze:1. wiedze
2. brak checi chwalenia sie na sile publicznie swoimi poczynaniami (jezeli juz napewno nie w takim gronie)
Generator infradźwięków dużej mocy możesz sobie zbudować za śmieszne kilkaset dolarów. Nie chce mi się szperać, ale na jutubie kiedyś był filmik.
One-tube receiver designed especially for listening to the Navy's super-powered CW station that operates in the vicinity of 20Hz (kc), with wavelengths about 15,000 meters long. Tunes from 13 to 28 KHz. Self-contained power supply. Est. cost: $14.
RADIO-TV EXPERIMENTER Apr-May 1967 (v.22#2) pg. 46
user593152 pisze:A zbudowanie generatora wysyłającego fale na kilkaset tysiecy kilometrów a nie few kilometeres jak piszesz w jednym ostatnich postów to nie kwestia kilku setek dolarów.
user593152 pisze:Wierzę, że jestes specjalistą w tej dziedzinie i masz rozeznanie.
user593152 pisze:Wierzę że jestes odpowiedzialny za to co kopiujesz z forum amerykańskiego, bo przecież się pod tym podpisujesz, co prawda nickiem, ale moderator ma zapewne dostęp do Twoich prawdziwych danych.
user593152 pisze:Załóżmy, że masz rację i rzeczywiście wysyłanie fal ULF jest tak tanie i proste , jak piszesz. W tej sytuacji każdy własciwie moze sobie pozwolic na instalację takiego nadajnika w domu i wysylanie fal znajomym czy rodzinie mieszkającym np kilka tysiecy kilometrów dalej [ciach]
user593152 pisze:[...]nawet jesli ne posiadaja oni zadnego odbiornika podobnie jak ja nie posiadam. Chętnie cos takiego kupie za parę dolarów. A może to niedokładnie to samo...
user593152 pisze:Lub tez wchodza tu w grę równiez technologie satelitarne odrobinę droższe.
user593152 pisze:Skoro jestes specjalista w tej dziedzinie to moze zamiast mnie obrazac postarasz się zrozumiec
\user593152 pisze:[...]i pomozesz znalezc sposob jak chronic sie przed szkodliwym wplywem (bezsennosc - zatyczki czasem wypadaja, rozdrażnienie, napięcia, bóle stawów, nadczynność hormonów tarczycy). Nie zaczęłam tego tematu by chwalic sie swoja wiedzą na temat Silent Sound ale by uzyskać pomoc.
rozdrażnienie, napięcia, bóle stawów, nadczynność hormonów tarczycy).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 28 gości