O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych

Gdzie zyjesz?

Na emigracji
10
83%
W polsce
2
17%

Liczba głosów: 12

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 25 lip 2008 21:12

user....najpierw uznajesz za belkot "szalencza dyskryminacje homosi" po czym piszesz ze lewacy,geje i feministki (a one to niby dlaczego???) to "kwiat moralnej degeneracji). Hmmm....dyskryminujesz tych ludzi,nie pozwalasz im na normalne zycie, wchrzaniarz im sie z buciorami do lozka,a przeciez to chyba nie twoja sprawa....? Ja nie jestem pro homoseksualizmowi, zebysmy sie dobrze zrozumieli, nie uwazam tego za genetyczny problem i takie tam, ale to jest WYBOR tych ludzi kogo chca miec w swoim lozku i jesli to nie jest w sprzecznosci z prawem i nikogo nie rani to czemu mam tych ludzi nie szanowac?

Marc, co do wpisywania na listy chorob psychiatrycznych skrajnej homofobii.........mam nadzieje ze to chodzi o skrajna :lol: Uwazam ze KAZDA skrajna nienawisc do ludzi o innych pogladach i sposobie zycia powinna byc natychmiast przebadana przez specjaliste.
Mowimy o tolerancji ale niewielu jest w stanie sie nia pochwalic tak naprawde...

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 25 lip 2008 22:10

kaslawka pisze:user....najpierw uznajesz za belkot "szalencza dyskryminacje homosi" po czym piszesz ze lewacy,geje i feministki (a one to niby dlaczego???) to "kwiat moralnej degeneracji). Hmmm....dyskryminujesz tych ludzi,nie pozwalasz im na normalne zycie, wchrzaniarz im sie z buciorami do lozka,a przeciez to chyba nie twoja sprawa....? Ja nie jestem pro homoseksualizmowi, zebysmy sie dobrze zrozumieli, nie uwazam tego za genetyczny problem i takie tam, ale to jest WYBOR tych ludzi kogo chca miec w swoim lozku i jesli to nie jest w sprzecznosci z prawem i nikogo nie rani to czemu mam tych ludzi nie szanowac?

a jesli wybor pada na zaleknionych chlopczykow-zabaweczki, ktorym jakas trauma z dziecinstwa kaze budowac falszywa tozsamosc, bo tylko w ten sposob sa w stanie zdobyc namiastke akceptacji ze strony drugiego czlowieka?

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 25 lip 2008 22:54

user, ja mam wielu przyjaciol gejow....i wiem o czym mowisz....
Kazdy ma cos do przepracowania z dziecinstwa i jakies traumy...nieraz trzeba sprobowac wielu rzeczy zeby sie przekonac co jest dla mnie najlepsze. Moi przyjaciele probowali zwiazkow z kobietami, nie wychodzilo....ja nie bede sie rozwodzic teraz czemu im nie wyszlo bo nie mam ochoty sie klocic z obroncami genetycznego wyjasnienia tego zjawiska. Wiem ze teraz wybrali taki rodzaj zycia i jest im z tym dobrze, i to jest ich odpowiedzialnosc za to, oni nie potrzebuja user... pomocy tylko swietego spokoju i przyzwolenia spoleczenstwa na prowadzenie takieg zycia jakie wybrali

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 25 lip 2008 23:00

Kaslawka pisze: i jest im z tym dobrze, i to jest ich odpowiedzialnosc za to, oni nie potrzebuja user... pomocy tylko swietego spokoju

e, Kaslawka, marxistowski belkot :lol: :lol: :lol:
Od razu widac ze miliony marcfloydow wychowane na czerwonych zachodnich uniwersytetach zrobily ci wode z mozgu :lol:

user940736 pisze:belkotu nie brakuje, np. o jakiejs szalenczej "dyskryminacji" homosi w Polsce,
(...)
wypowiadaja sie lewacy, homosie i feministki, czyli kwiat moralnej degeneracji.

user940736 chcesz banana? :lol:
Ostatnio zmieniony 25 lip 2008 23:12 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 2 razy.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 25 lip 2008 23:07

[quote="user940736]
a jesli wybor pada na zaleknionych chlopczykow-zabaweczki, ktorym jakas trauma z dziecinstwa kaze budowac falszywa tozsamosc, bo tylko w ten sposob sa w stanie zdobyc namiastke akceptacji ze strony drugiego czlowieka?[/quote]

to pewnie skoncza tak samo, jak te wypindrzone 15-latki z kilogramem tapety i wypchanym stanikiem, polujace na bogatych 'wujkow' - w poszukiwaniu 'akceptacji'.one pewnie tez odreagowuja traume z dziecinstwa typu brak milosci w rodzinie albo wujek, ktory 'sprawdzal' czy juz im urosly piersi. i jeden i drugi rodzaj skonczy marnie - pod warunkiem, ze im ktos pomoze. jednakze mowa tu o zagubionych dzieciach/dorastajacych nastolatkach, a nie o swiadomych swojej seksualnosci doroslych ludziach.

wez zesz czlowieku rozgranicz sobie pewne pojecia, bo to co czasami piszesz to jest belkot. homofobiczny.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 25 lip 2008 23:07

po przeczytaniu twojego posta Marc potrzasnelam pare razy moja bujna czarna czuprynka i......nie slysze zadnego chlupotania, moze ja tam juz NIC nie mam??? :roll:
to wszystko czerwony marcfloydzie przez ciebie :lol: :lol:

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 25 lip 2008 23:11

Marc mam pytanie/zagadke, nie chce o tym trabic na forum, a nie moge Ci wyslac maila przez londynek. Kontakt?

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 25 lip 2008 23:13

a czemu nie chcesz trabic na forum???? Rozbudzilas moja ciekawosc :lol: :lol:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 25 lip 2008 23:14

AnkaMak pisze:Marc mam pytanie/zagadke, nie chce o tym trabic na forum, a nie moge Ci wyslac maila przez londynek. Kontakt?

wyslij mi na naszej klasie. A poza tym zaraz ci podesle adres e-mail, tez tam.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2008 23:44 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 25 lip 2008 23:16

kaslawko, podejrzewam ze gonzo zapadl na smiertelna chorobe krwi... slyszalam, ze ugryzl sie w jezyk i zatrul jadem. chcialam zapytac, czy jako moderator Marc poprowadzilby zbiorke pieniedzy na cel charytatywny....

....opijanie tego przez tydzien!

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 25 lip 2008 23:17

dzieki, zaraz sie zaloguje

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 25 lip 2008 23:22

"Niedyskryminowani" polscy geje...

Tomasz Raczek pisze: "Za rączkę z Marcinem nigdy nie chodziliśmy, to nie ten styl. Nie lubię czułości na pokaz." To niezwykłe, jak wielu homoseksualistów -- zwłaszcza polskich -- nie lubi czułości na pokaz. Nader rzadko trafiają się mężczyźni hetero, którzy nie lubią się czulić ze swoją partnerką. Czy to dziwna atrofia uczuć u polskich gejów, czy też zwyczajna obawa przed przemocą i nienawiścią? Mój ekspartner został pobity za trzymanie mnie za rękę -- kiedy się rozdzieliliśmy, banda dresiarzy poszła za nim. Wraz z innym zostaliśmy w warszawskich Łazienkach obrzuceni puszkami z piwem. We mnie i Szacownego Eksmałżonka rzucano kawałkami drewna w Krakowie. Nie skłoniło mnie to bynajmniej do zaprzestania zachowywania się jak normalny człowiek, który ma normalne prawa do tego samego, co heteroseksualista. Ale w końcu skłoniło mnie do wyjazdu do Amsterdamu.

Polscy homoseksualiści, jeśli chodzi o emancypację, są o jakieś 20-30 lat do tyłu za Europą Zachodnią. Widać to nawet po artykule w "Wyborczej". Piotr Pacewicz: "Przeczytacie w "Gazecie" opowieści ludzi, którzy pokazali swą odmienność. Spotykają ich reakcje dobre i złe. Im samym ulżyło, ich życie przestało być grą pozorów i krętactw, często nawet z udziałem bliskich osób - na zasadzie "a dziad wiedział, nie powiedział". Mówią nam o sobie prawdę. Doceńmy to, uczmy się od nich odwagi." Mieszkając w Amsterdamie w ogóle nie używam takiego sformułowania, jak coming out; po prostu, jeśli z kimkolwiek w ogóle rozmawiam na temat mojego życia osobistego, osoba ta wie, że w owym życiu pojawiają się mężczyźni, a nie kobiety. Połowa współpracowników ma konto na Facebooku, ja również, zaznaczam tam, że jestem "interested in: men". Problem nie istnieje.

Homofobia w Holandii oczywiście występuje, głównie prezentują ją młodzi, oliwkowoskórzy panowie, którym hormony uderzają do głowy tak samo jak tym polskim. Tyle, że odmienne jest podejście do niej. W Polsce homofobia uznawana jest za normalną, a z jej braku trzeba się tłumaczyć, tak, jak tłumaczy się Piotr Pacewicz. Politycy, media i tzw. osoby publiczne beztrosko wygłaszają najobrzydliwsze łgarstwa i obrażają radośnie osoby homoseksualne jak im się tylko spodoba. Nikogo to nie dziwi i nie zaskakuje. W Holandii wzrost ilości pobić homoseksualistów jest wiadomością na pierwsze strony wszystkich gazet, rząd ogłasza wielką akcję przeciwko przemocy wobec mniejszości seksualnych, etc. W Polsce nikogo oprócz Kampanii Przeciw Homofobii pobicia homoseksualistów nie interesują, a dane zebrane przez KPH są ignorowane jako "propaganda homoseksualizmu".

I właśnie dlatego za trzy lata i trzy miesiące uczczę piątą rocznicę mojego zamieszkania w Amsterdamie złożeniem wniosku o niderlandzki paszport.

http://obywatelivrp.blox.pl/html/131072 ... tml?252033

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 25 lip 2008 23:35

I właśnie dlatego za trzy lata i trzy miesiące uczczę piątą rocznicę mojego zamieszkania w Amsterdamie złożeniem wniosku o niderlandzki paszport.

zycze powodzenia - tylko przykro, ze czlowiek musial wyjechac z kraju zeby normalnie zyc, w zgodziue ze soba. hi hi, po tym jak mi ostatnio skopali tylek w konsulacie, sama rozwazam zmiane paszportu

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 25 lip 2008 23:41

moi przyjaciele, znajomi geje to ludzie ze swiata polskiej telewizji, artystyczne typy, wiec znam na zywo reakcje hetero w stosunku do nich. niektorzyy sa w stanie splunac na nich przechodzac obok. Ludzie wyksztalceni,wydawaloby sie inteligentni....ale w polskiej naturze lezy nietolerancja dla innosci, dla niektorych staje sie ona sensem ich zycia....

Anka, co to bydlo konsulackie ci zrobilo?

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 25 lip 2008 23:42

AnkaMak pisze: po tym jak mi ostatnio skopali tylek w konsulacie, sama rozwazam zmiane paszportu

Mnie zostal jeszcze troche ponad rok. O ile pamietam, po czterech latach mozna zlozyc wniosek o bezwarunkowe prawo pobytu a po piatym o naturalizacje. Egzamin jezykowy juz mam... blizej niz dalej 8)

Wróć do „Hyde Park”