O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 paź 2011 09:30

Palikot 10% :) Jeden glos ode mnie.

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 10 paź 2011 11:42

zastanawiam sie, dlaczego w pl nie moga rzadzic normalni ludzie?
Czyzby doszlo do tego ze eu ma wladze w polandzie?

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 10 paź 2011 13:06

...wybory w RP przebiegaja dokladnie wedlug scenariusza filmu 'Dzien Swistaka', z ta roznica, ze w filmie wszystko konczy sie dobrze a w Rp dobry koniec... daleka droga przed nami...

...wybory oparte na wybieraniu mniejszego zla... koszmar

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 paź 2011 13:21

Ja nie wybieralem mniejszego zla - glosowalem na partie majaca w programie wartosci z ktorymi sie identyfikuje.

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 10 paź 2011 21:11

identyfikacja z ob. palikotem ktory reprezentuje na wejsciu : partia to ja - ja to partia... jakos cienko to widze, no chyba ze to drugi hitler ale to juz inna para kaloszy...
... z pewnoscia nie dalbym glosu na faceta=partia ktory glosi poglad legalizacji dragow (nawet jesli to maja byc miekkie ... coz za codowne robienie ludziom wody z mozgow)
palikot to taki kaczynski ... tylko inaczej

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 11 paź 2011 09:00

Porownanie osoby gloszacej zasady liberalizmu gospodarczego i swiatopogladowego z Hitlerem jest smieszne - poglady nazistowskie sa jego dokladnym przeciwienstwem. W Polsce jedyna partia mainstreamowa ktora ma poglady wyraznie zblizone do nazistow to PiS - zarowno w sferze ideologicznej jak ("ci z nami to Polacy a ci przeciwko nam to juz nie") jak i praktyce sprawowania wladzy (prowokacja policyjna jako metoda walki z przeciwnikami politycznymi - podpalenie Reichstagu sie klania).

Dwoja z historii i logiki panie Darek.

Co do Palikota to on buduje swoja formacje i po prostu nie ma jeszcze sprawdzonych, rozpoznawalnych medialnie wspolpracownikow. Za kilka miesiecy kiedy nowy Sejm okrzepnie bedzie to zapewne wygladalo zupelnie inaczej.

Co do marighuany - kolejna dwoja, tym razem z wiedzy ogolnej, Marihuana nie jest narkotykiem a uzywka, tak jak nikotyna, herbata czy kawa. Jej szkodliwosc jest znikoma (na poziomie kawy), dzialanie uzalezniajacy rowniez (ponizej nikotyny). Powszechne przekonanie ogolu o szkodliwosci marihuany jest niczym innym jak swiadectwem zbiorowej ignorancji.

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 11 paź 2011 20:18

...prosze cie tylko nie "dwoja z logiki" to nie przejdzie...
co do marychy: jesli jest tak jak mowisz, jest uzalezniajaca na poziomie nizszym od nikotyny, to nie znaczy ze nie jest uzalezniajaca bo nikotyna uzaleznia - i nie pros sie o uzasadnienie logiczne... bo mi sie nie chce...
jesli chodzi o historie -... hmmm - to taka k...a w zestawie nauk, ktora sie interpretuje w zaleznosci od potrzeb, ilosci dostepnych niepodwazalnych faktow, wiec wybacz ale z paly za wiedze tejze jestem zadowlony - choc tlumaczac sie z porownania: hilter jest utozsamiany z faszyzmem bo to od niego wszystko sie zaczelo, jego osobowsc wplynela na ten ruch, nawet zawolanie heilhitler (+/_) tlumaczy mnie ...z = partiapalikota

...

za jakis czas zobaczymy jak daleko prowokatorek palikot zajdzie... to taki Stasiu Tymiński tylko ze z puszczy kampinowskiej

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 11 paź 2011 20:49

Gandzia jest narkotykiem gdyz uzaleznia i nie mam na mysli uzaleznienia fizycznego. Takie tez sie pojawia ale przy zazywaniu duzych ilosci przez dluzszy czas.
Palikot.. Hm nie 'lubi' Kosciola i na tym wjechal do rzadu. W uklady i tak go nikt nie wpusci wiec bedzie darl ryja itp. Znudzi mu sie po jakims czasie imo.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 12 paź 2011 08:41

albo polakom znudzi sie za 4 lata po, pis i psl bo ilez mozna i palikot bedzie premierem :roll:

moj glos tez dostal :) ale ja mialem jeszcze jeden "wazny" powod :)

jak nie mozna sie pozbyc tego wypierdka malego z zycie politycznego to zafundowalem mu w nagrode za wybitne osiagniecia we wkurw.. wiekszosci 4 lata ogladania palikota dzien w dzien - moze go szlag trafi od tego i w koncu zniknie ... 4 lata obcowania z kims kto polewal najwiecej z jego braciszka

ktos fajnie powiedzial: "prezes kaczynski moze czuc MALY dyskomfort glosujac przez 4 lata tak jak palikot, bedac z nim w opozycji :lol: "

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 12 paź 2011 08:49

maya pisze:Gandzia jest narkotykiem gdyz uzaleznia i nie mam na mysli uzaleznienia fizycznego. Takie tez sie pojawia ale przy zazywaniu duzych ilosci przez dluzszy czas.

Kawa jest narkotykiem gdyz uzaleznia. I herbata. I alkohol. I nikotyna. I czekolada. :roll:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 12 paź 2011 08:51

zapomnielista o seksie :roll: tyz uzaleznia :roll:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 12 paź 2011 09:03

darekzlondku pisze:... prosze cie tylko nie "dwoja z logiki" to nie przejdzie...

Przechodzi przy wiekszosci twoich postow :P

darekzlondku pisze: choc tlumaczac sie z porownania: hilter jest utozsamiany z faszyzmem bo to od niego wszystko sie zaczelo, jego osobowsc wplynela na ten ruch, nawet zawolanie heilhitler (+/_) tlumaczy mnie ...z = partiapalikota

Ech, zastanawiam sie czy smiac sie czy plakac. Z historii kolejna dwoja.
1. Nie zaczelo sie od Hitlera a od Mussoliniego. Wlasciwie to nawet wczesniej, ale mowimy tu od wydarzeniach ktore w rezultacie doprowadzily do Zaglady.

2. Hitler utozsamiany jest z nazizmem.

3. Hitler realizowal polityke wykluczenia duzych grup spolecznych (Zydow, homoseksualistow, Swiadkow Jehowy) japierw poprzez stosowanie w stosunku do nich aghresywnej retoryki a w koncu zamykajac w obozach. Czy polityka wykluczenia duzych czesci spoleczenstwa ci czegos nie przypomina? Wyksztalciuchow, stojacych tam gdzie ZOMO, nie-prawdziwych Polakow

4. Podstawowa metoda Hitlera w walce z przeciwnikami politycznymi byla prowokacja policyjna. Noc dlugich nozy od prowokacji przeciwko Samoobronie rozni sie tylko skala uzytych srodkow, metoda zostaje ta sama. Przypomne tez ze w czasie jednego z licznych naduzyc wladzy w panstwie PiSS doszlo do smierci niewinnej, zaszczutej osoby - Basi Blidy.

5. Pryncypia ktore utozsamia Palikot - nowoczesne, tolerancyjne, europejskie swieckie panstwo stoja od faszyzmu tak daleko jak tylko daleko mozna. Nie kompromituj sie takimi porownaniami. Jesli juz bardzo chcesz go negatywnie porownywac do postaci historycznych to porownuj do rewolucji jakobinskiej - tu przynajmniej znalazlbys pewne nieduze analogie.

banita pisze:ktos fajnie powiedzial: "prezes kaczynski moze czuc MALY dyskomfort glosujac przez 4 lata tak jak palikot, bedac z nim w opozycji

Ja mam nadzieje ze wieksza czesc z tych czterech lat pan prezes spedzi w wiezieniu - za sprawstwo kierownicze w spowodowaniu smierci Basi. Aczkolwiek bardziej wierze ze posadza Himml... erm,Ziobre. Mam nadzieje ze w celi razem z tym s...synem Swiaczkowskim.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 12 paź 2011 09:18

zwolennicy przybeda wozami pod areszt i przegryza sciane i kraty, albo babcie beretami beda bombardowac az zburza

takie rzeczy to tylko na ukrainie ...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 12 paź 2011 09:35

Ech, najwyzszy czas zeby politycy i urzednicy zaczeli byc odpowiedzialni za swoje czyny i decyje, rowniez te kryminalne.

Ja powiedzialbym jeszcze ze powinni odpowiadac swioim calym majatkiem za podejmowane decyzje. Dla przykladu: resort infrastruktury nie chcial rejestrowac aut z kierownica po prawej, co skonczylo sie na podaniu Polski do Trybunalu Sprawiedliwosci przez Komisje Europejska. Jako ze Polska stoi na z gory przegranej pozycji bedzie musiala zaplacic kare.

Ale to nie koniec: osoby ktorym odmowiono prawa do korzystania z ich wlasnosci przez ostatnie kilka lat moga podac panstwo polskie do sadu. Zostana im przyzname odszkodowania.

Z czyich pieniedzy to wszystko? Podatnika, polityk i urzedas pozostaje bez szwanku. A gdyby gwarantowal wlasnym majatkiem za podejmowane decyzje to jeden z drugim zastanowilby sie dziesiec razy.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 12 paź 2011 09:58

no sa tego plusy i minusy

urzednicy przestaliby podejmowac jakiekolwiek decyzje i bylaby wolna amerykanka

z anglikami jestem po stronie przeciwnikow - argument bezpieczenstwa do mnie przemawia, nie mamy tyle drog z min 2 pasami kiedy brak widocznosci nie robi roznicy, zaraz na wszystkich wioskach pod bialymstokiem beda jezdzic anglikami + ceny tutaj pojda w gore

a skoro juz tak na to patrzec to dlaczego podatnicy maja utrzymywac kaczora w pie... ze swoich podatkow? niech ma areszt domowy i zajmuje sie mamusia :wink:

Wróć do „Hyde Park”