O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
forteplus
Gastarbeiter

Postautor: forteplus » 19 wrz 2011 22:19

StaraBaba pisze:
zawilosci handlowe z dalekimi krajami

Jak cos z shipping/freight raczej niz handlem jako takim to ci czesto ludzi szukaja:

http://www.uglog.com/

http://www.uglog.com/career/vacancies/

dzieki za linki, chociaz to nie jest moja dzialka zawodowa. precyzujac, mnie interesuje praca w firmach, ktore zajmuja sie importem i sprzedaza tego co zaimportuja. i ten importowy kawalek to moja dzialka wlasnie.
Nie przypuszczam, zeby bylo latwo cos znalezc w takim dziale. Latwo tzn. latwiej niz w POlsce. No i czy w ogole wchodzi w gre szukanie pracy w UK z pozycji laptopa w Polsce? Trzeba byc na miejscu. Znacie takich co sobie z Polski nagrali robote w UK i przyjechali na gotowe ?

rabana
Gastarbeiter

Postautor: rabana » 08 gru 2011 11:16

a czy nie moglabys poszukac pracy w Polsce? wydaje mi sie, ze bez nagranej pracy w UK bedzie Ci bardzo trudno, jedyne wyjscie z sytuacji, ktore widze, to jechac z podpisana umowa o prace.
moje dosiwadczenia (jestem polka pracujaca w biurze w UK) wskazuja, ze co innego pracowac po angielsku w polsce z innymi osobami mowiacymi po angielsku a co innego pracowac po angielsku z anglikami. ja dopiero po studiach podyplomowych w londynie, zaliczaniu glupawych prac (ale z anglikami... - caly czas przysluchiwalam sie i notowalam...) po dobrych pieciu latach dosc intensywnego szukania znalazlam cos na poziomie. przebic anglikow w wyscigu o etat na brytyjskim rynku pracy jest bardzo, bardzo trudno!

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 08 gru 2011 11:31

rabana pisze: ja dopiero po studiach podyplomowych w londynie, zaliczaniu glupawych prac (ale z anglikami... - caly czas przysluchiwalam sie i notowalam...) po dobrych pieciu latach dosc intensywnego szukania znalazlam cos na poziomie. przebic anglikow w wyscigu o etat na brytyjskim rynku pracy jest bardzo, bardzo trudno!

:lol:

Bzdura

Alkoholik
Gastarbeiter

Postautor: Alkoholik » 08 gru 2011 12:14

rabana pisze: przebic anglikow w wyscigu o etat na brytyjskim rynku pracy jest bardzo, bardzo trudno!

:D jakbym slyszal moja zone! Bidula od lat "szuka" pracy i goni z jednego kursu na drugi!

Co innego szukac a co innego chciec znalezc....

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 08 gru 2011 12:33

Ciężko jest ich przebić w wyścigu po benefity a nie o pracę...

;P

user854728
Gastarbeiter

Postautor: user854728 » 08 gru 2011 18:55

Co do odpowiedzi na pytanie TAK - przyjezdzajcie jesli chcecie godnego zycia, na ktore zarobicie swoja praca. Nikt was nie bedzie dyskryminowal tylko dlatego ze macie 35 czy 45 lat.
Licza sie umiejetnosci i chceci do podjecia i wykonywania pracy. A jesli bedzieci dawali z siebie 100% zostanie to zauwazone i docenione. Nielazeznie od branzy.
Co do dzieci - wszystko zalezy od rodzicow . Znam bardzo duzo Polskich dzieci ktore wrosly w Angielski system i tryb zycia i sa szczesliwe!!
Sa tez takie ktore powielaja wzorce rodzicow. Nienawisc zazdrosc i pogarda dla drugiego czlowieka - bo on ma.... a mi sie nalezy!
I te sa nierozumiane i odrzucane przez Brytyjskie spoleczenstwo. I znajduja przyjaciol wsrod podobnych sobie Polskich rowiesnikow. ...
Pozdrowienia dla wszystkich wartosciowych ludzi i przyjezdzajcie ... Da sie zyc i pracowac na godnym poziomie . Nie bojcie sie przywiezc swoje pociechy. Dajcie im przyklad jak byc Europejczykiem a odnajda sie i pokochaja ten kraj!

mypolkicouk
Gastarbeiter

Postautor: mypolkicouk » 08 gru 2011 19:30

Ja emigrowałam w wieku 39 lat, z dziećmi w wieku 16 i 12 i język znałam bardzo słabo ale jechałam do męża który dwa lata wszystko dla nas przygotowywał. Byliśmy przygotowani, że pracy napewno nie znajdę odrazu i wiesz co pomyliłam się, swoim strasznie słabym językiem dzwoniłam po firmach, pytałam i po tygodniu miałam pierwszą pracę, oczywiście nie jakąś super ale uznałam to za swój sukces i to dało mi kopa do dalszego działania. Jestem tu już 4 lata i teraz smieję się z moich obaw z tamtego czasu. Dzieciaki świetnie się zaaklimatyzowały, uczą się bardzo dobrze, starszy idzie w przyszłym roku na studia, młodsza właśnie zaczęła naukę w college-u i jest bardzo zadowolona. Dodam, że język znali tylko na poziomie szkolnym czyli żadnym. Jeśli my dalismy radę Ty też dasz radę zwłaszcza, że masz dobry język.

Wróć do „Hyde Park”