O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 21 paź 2007 11:36

tak to jest miedzy roznymi plciami..nie do konca sie rozumieja :lol:
Nie przelej tam tylko wszystkiego.... :wink:

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 21 paź 2007 12:12

ja dla Polski to robie :wink:

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 21 paź 2007 12:20

ha ha ha..........patrioto ty nasz drogi..... :lol: ty powinienes polityka sie zajac

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 21 paź 2007 12:22

dałabyś mi władze ? ja sie zastanawiam czy sam na siebie bym zagłosował ? :wink:

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 21 paź 2007 12:30

w tym kraju to im bardziej pokrecony umysl tym lepiej wiec mialbys szanse :wink: :wink: a ze za kolnierz pewnie nie wylewasz to sprobuj sie zapisac do LiD bo tam takich lubia.....

A czy zaglosowalabym na ciebie? Przynajmniej ciekawe dyskusje sa z toba wiec moze w Polsce nie byloby nudno :o

mówcie_mi_255
Emigrant

Postautor: mówcie_mi_255 » 21 paź 2007 18:22

Artur79 pisze:255 a moze 0xFF:
ja tez mialem jakies smieszne ubezpieczenie komorki, darmowe holowanie itp [piii...] z ktorych nikt nie korzysta. ale gdzie Ty to zmieniles przez neta ? ja takiej opcji nie mam, musialem zadzwonic do banku.

ciężko było to znaleść i w sumie nie pamientam ale gdzieś się wkońcu dokopałem, na pewno jest gdzies tam gdzie polecenia przelewów DD

Artur79 pisze:na lotniskach wymieniałeś funciaki !? toz tam jest zydostwo wieksze niz w Izraelu, podobnie na dworcach PKP.

No kurde lądujesz na Malcie, Szwajcarii czy ibizie jest 2 w nocy... no to patrzysz gdzie najbliżej wymienić pieniądze i wsiadać czy to w samochód czy to w taxi i do hotelu. W polsce Beata wymienia zazwyczaj na lotnisku tyle by dojechać do miasta, potem już normalnie, ale ostatnio jak wybierała z bankomatu to nie było dodatkowych opłat, bo wybiera w Euronet,
Czyli nie było usługi wysyłania pieniedzy tylko pobierała swoje pieniadze ;)

Artur79 pisze:Oplata za przekroczenie limitu konta jest nielegalna i jesli Ci sciagnam mozesz zadac zwrotu i powinni oddac, tu jest dokladnie opisane co i jak http://forum.spam.com/index.php?showtopic=5166
Mi raz sie zdarzylo to mi sciagneli a pozniej sami oddali bez upominania sie, piszac mi w liscie ze robia to pierwszy i ostatni raz, bo oni tacy fajni sa :)

No widzisz teraz tak, ale kilka lat temu tak nie było, mnie zabrali i z 3 opłat oddali 2, 30 funtow poszło się rypkać.

Artur79 pisze:W PL wybierała pieniądze w sieci euronet, czyli w niebieskim bankomacie. i byla ta oplata czy nie ? kurs jaki w porównaniu do kantorowego ?

Kurs wg banku europejskiego czy jakiegoś tam w każdym bądź lepiej wyszło niż w kantorze, bez dodatkowych opłat, a pobierała sporo kasy

user1695964
Gastarbeiter

Postautor: user1695964 » 09 sty 2008 00:55

Kochani, przewalilem posty z archiwum nt. kont bankowych i mam metlik!
Musze otworzyc 2 konta (firma + personal).

Firmowe:
- male koszty
- niskie koszt przelewow, rowniez do PL
- dostep on-line
- karta do wyplat w bankomacie (rowniez poza UK)
- moze byc karta platnicza do zakupow na firme (przez internet, w sklepach etc.)

Personal:
- male koszty
- dostep online
- karta do wyplat w bankomacie (rowniez poza UK, przede wszystkim PL, zostawie jedna w rodzinie w PL)
- karta do platnosci w internecie

Poradzcie prosze: Natwest?, Barcleys?, Nationwide?, Halifax? inny?
Moze ktos juz temat przerabial i moze sie podzielic wnioskami?

pzdr

Wróć do „Hyde Park”