O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 09 sty 2014 22:37

loszesz wy lorzeszki..... :lol:

znajomy z pracy chcial 2 kartony marlboro light plus litr wyborowej - ani jedno ani drugie mi nie znajome

ladowalam na Chopin wczoraj wieczorem i wracalam w biegu dzisiaj wieczorem wiec sie szanownego grona poradzic chcialam a tu takie chamstwo jak zwykle ;)

no ale wam powiem - dal mi 64 funty na to - mowilam ze nie bede iala absolutnie czasu nigdzie latac wiec tylko i wylaznie na lotnisku moge mu ewentualnie kupic

pewien byl ze karton fajek wyjdzie 27 czyli za 2 bedzie 54 plus ze litr wyborowwej wyjdzie 10 czyli dal mi jak w morde te 64 :D

a lotnisku jednak karton marlboro wyszedl po 30 czyli 60 za dwa no i flaszka tej wyborowj wyszla 13 a nie 10

wiec kupilam mu te 2 kartony i dam mu te 4 funty reszty - mogl dac "na zas" jak mu tak bardzo zalezalo nop ale jak tak do funta wyliczyl to flaszki niet :lol:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 09 sty 2014 22:43

a co kalkulatora - tez fjna sprawa....

bankowy przelicznik byl cos kolo 5 zl za funta wyciagajac z bankomatu

kantor na lotnisku niezle sobie pojechal bo mieli 3.50 za futa wystawione

a w duty free przeliczali po 4.50 za funta czy jakos tak

czyli wszystkie kalkulatory mozna sobie o dOOOOOpe potrzaskac w zderzeniu z polska rzeczywistoscia

a przy okazji jeszcze cos...

wylazimy z wlizkami, podchodzi jeden facet czy taxi chcemy, szefowa czy karta platnosc bierze, on nie i nam pokazuje gdzie bankomat, szefowa ze nie chce jego taxi a ten lzie za nami dalej, w koncu mu po polsku walnelam zeby spadal jak mi owiedzial 120 zl tylko i gotowka :D

taxi kosztowala 55 zl, myslal z jelnie zlapie - jeszcze na lewo :D

powrot - zadzwonili nam po taxi, czekamy wiec pod budynkiem jakies 10 minut, widze jakas taxi stoi wiec podchodze do faceta pytam czy on po nas a on - tak, juz z pol godziny czekam a licznik chodzi... powiedzialam zeby spierdalal bo 10 minut temu bylo dzwonione, zadzwonilysmy po inna

cholerinie kanciarze :D

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 10 sty 2014 08:08

Bieda w Polsce, to co sie dziwisz

Wróć do „Hyde Park”