O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych

Czy wierzysz że okoliczności zabójstwa ks. Jerzego Popiełuszki zostały wyjaśnione i wszyscty sprawcy tego mordu ponieśli karę ?

tak
0
Brak głosów
nie
3
100%
ta sprawa nigdy nie zostanie wyjaśniona
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

BrejkerBrejker
Gastarbeiter

Postautor: BrejkerBrejker » 05 lip 2013 15:51

Jako, ze na Hyde Parku nie mozna edytowac, krotkie sprostowanie.

Mialo byc:

dyktator z jajami

oraz

demokracja

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 05 lip 2013 15:58

BB - idz SE odpocznij...

BrejkerBrejker
Gastarbeiter

Postautor: BrejkerBrejker » 05 lip 2013 16:00

No przeciez wlasnie to robie Emi :D

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 05 lip 2013 16:21

a. Ty tez w pracy znaczy sie?

:lol:

BrejkerBrejker
Gastarbeiter

Postautor: BrejkerBrejker » 05 lip 2013 16:58

Dokladnie 8)

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 05 lip 2013 17:14

:lol:

siwan
Gastarbeiter

Oczywiście że można srać na wszystko od lewa do prawa

Postautor: siwan » 05 lip 2013 18:48

nie musisz sie zajmować polityką, ale polityka zajmie się tobą. Jak zabraknie kasy co by ją można ukraść to opodatkują ci twoje zarobki w uk, bądź chatę którą kupisz w Polsce za ciązko zarobione pieniądze. Na pewno znajdą sposób żeby cię wydoić. Postkomunistyczne kanalie które pozostają bezkarne a które mają na sumieniu takie zbrodnie jak zabójstwo k. Jerzego. Oczywiście możesz też srać na to bo po prostu nie mas zamiaru nigdy wracać do Polski, ja takowy zamiar mam dlatego nie jest mi obojętne...

BrejkerBrejker
Gastarbeiter

Postautor: BrejkerBrejker » 05 lip 2013 19:01

Kolego, czas na zrobienie "czegos" juz byl. Wyszedl wielki przekret. Sluzby specjalne PRL wykonaly swietna robote transformacyjna a zwyciezcy spod znaku "styropianu" podpisali cyrograf.

Przeciez wygralismy.

I co? Fajnie jest.

Teraz mozna juz tylko obserwowac wegetacje tych co zostali 2000 km stad.

Wegetuja i wegetowac beda, psioczac po rogach ulic na urojonego wroga podsunietego przez jakas gadajaca glowe z ekranu tv, i poza tym nic.

siwan
Gastarbeiter

zawsze można coś zrobić

Postautor: siwan » 05 lip 2013 19:25

nawet jeżeli sytuacja wydaje się beznadziejna...
nasz kraj bywał już w większych tarapatach, był czas kiedy go wogóle nie było przez prawie dwa pokolenia. Gdyby nasi pradziadkowie myśleli jak ty nie porozumiewalibyśmy się teraz po polsku tylko po niemiecku lub rosyjsku..
ja jestem im wdzięczny za to że tak nie myśleli i że pragnęli żyć w swoim kraju - wolnym kraju. Powiem tak, myślę że godziny rządów obecnej ekipy są już policzone... myślę że kanalie rodem które miały się dobrze przez 20 lat robią pod siebie bo ich koniec nadchodzi i będziemy mieli na prawdę wolną Polskę czego i sobie i tobie życzę !

Emigrantka
Rezydent

Re: Oczywiście że można srać na wszystko od lewa do prawa

Postautor: Emigrantka » 05 lip 2013 19:32

siwan pisze: Oczywiście możesz też srać na to bo po prostu nie mas zamiaru nigdy wracać do Polski,.

No i wlasnie o to chodzi

BrejkerBrejker
Gastarbeiter

Re: zawsze można coś zrobić

Postautor: BrejkerBrejker » 05 lip 2013 20:00

siwan pisze:1.nawet jeżeli sytuacja wydaje się beznadziejna...
nasz kraj bywał już w większych tarapatach, był czas kiedy go wogóle nie było przez prawie dwa pokolenia. Gdyby nasi pradziadkowie myśleli jak ty nie porozumiewalibyśmy się teraz po polsku tylko po niemiecku lub rosyjsku..

ja jestem im wdzięczny za to że tak nie myśleli i że pragnęli żyć w swoim kraju - wolnym kraju.2. Powiem tak, myślę że godziny rządów obecnej ekipy są już policzone... myślę że kanalie rodem które miały się dobrze przez 20 lat robią pod siebie bo ich koniec nadchodzi i będziemy mieli na prawdę wolną Polskę czego i sobie i tobie życzę !

ad 1. Pojecia nie masz co mysle i dlaczego wlasnie tak, nie znasz mojego podloza (tak btw kiedys jeszcze w Polsce bylem bardzo z prawej strony zachaczajac o nacjo nawet)

ad2. Przyjemnych zludzen.

To tyle

siwan
Gastarbeiter

Postautor: siwan » 05 lip 2013 20:07

emigrantka: twój pradziadek w grobie sie przewraca, oddaj paszport ! choć pewnie już nim tyłek podtarłaś ... tak ci tu dobrze ? ja poznałem tutaj ludzi którzy z całego serca chcieli wrócić do Polski po wojnie ale niestety nie mogli bo w kraju czekała ich śmierć lub długie więzienie. Oni żyjąc tu prawie przez całe życie nigdy się nie zasymilowali i zawsze byli obywatelami drugiej kategorii. Myślisz że z tobą będzie inaczej ? Będą się do ciebie uśmiechać, będą dla ciebie mili ale zawsze będziesz cudzoziemką, może twoje dzieci dopiero będą traktowane inaczej... Ja chcę żyć w moim kraju, tam jestem u siebie tam, tylko swoich rodaków możesz na prawdę rozumieć, śmiać się z tych samych dowcipów ... to są subtelności które są niezrozumiałe dla innych nacji, nasze doświadcenia jako narodu są jedyne i wyłączne dla naszego narodu, oni mają swoje i swój kraj...

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 05 lip 2013 20:15

Jak wyzej - nic o mnie nie wiesz wiec swoje filozofowanie na moj temat wsadz sobie gleboko.

Tak, tak mi tu dobrze.

Nie, nikt mnie jak smiecia nie traktuje.

Rozumiem tutejsze "subtelnosci" tak samo jak osoby urodzone tutaj, kompleksow nie mam na zadnym tle.

Wylecz swoje kompleksy i tez moze byc ci dobrze.

siwan
Gastarbeiter

Re: zawsze można coś zrobić

Postautor: siwan » 05 lip 2013 20:24

BrejkerBrejker pisze:
siwan pisze:1.nawet jeżeli sytuacja wydaje się beznadziejna...

ja jestem im wdzięczny za to że tak nie myśleli i że pragnęli żyć w swoim kraju - wolnym kraju.2. Powiem tak, myślę że godziny rządów obecnej ekipy są już policzone... myślę że kanalie rodem które miały się dobrze przez 20 lat robią pod siebie bo ich koniec nadchodzi i będziemy mieli na prawdę wolną Polskę czego i sobie i tobie życzę !

ad 1. Pojecia nie masz co mysle i dlaczego wlasnie tak, nie znasz mojego podloza (tak btw kiedys jeszcze w Polsce bylem bardzo z prawej strony zachaczajac o nacjo nawet)

ad2. Przyjemnych zludzen.

To tyle

ad1. oczywiście nie znam, wyciągam wnioski z tego co napisałeś,
skrajność w którąkolwiek stronę nie jest dobra moim zdaniem bo prowadzi do ekstremizmów..

ad2. sprawiedliwość zawsze zwycięża, czasami trzeba długo czekać ale zawsze.
wszystko ma swój sens tylko my go nie widzimy bo nie jesteśmy w stanie spojrzeć z odpowiedniej perspektywy. to że kanalie się panoszą może jest po to aby inni mogli zająć odpowiednią postawę bo złu się trzeba przeciwstawiać zawsze ...

siwan
Gastarbeiter

Postautor: siwan » 05 lip 2013 20:33

emigrantka pisze:Jak wyzej - nic o mnie nie wiesz wiec swoje filozofowanie na moj temat wsadz sobie gleboko.

Tak, tak mi tu dobrze.

Nie, nikt mnie jak smiecia nie traktuje.

Rozumiem tutejsze "subtelnosci" tak samo jak osoby urodzone tutaj, kompleksow nie mam na zadnym tle.

Wylecz swoje kompleksy i tez moze byc ci dobrze.

jeśli ci tu dobrze to gratuluję, wiedz tylko że gdyby nas tutaj nie potrzebowali to by nam nie otworzyli granicy... potrzebowali nas do prac najgorszych, pewnie że niektórzy przyjechali tu na innych zasadach i do innej pracy ale takich też potrzeboiwali bo mieli za mało swoich ludzi aby gospodarka mogła się rozwijać... ale poczekaj niech kryzys się zaostrzy zobaczysz że pierwsi stąd polecimy... jeśli cię nie będą tu potrzebować to cię kopną w tyłek, zawsze tak robili.. nasi dzielni żołnierze umierali za to aby ten kraj był wolny a po wojnie oddali nas sowietom... tacy są nie ma sentymentów tylko zimna kalkulacja.

Gratuluję że rozumiesz "subtelności" tak jak osoba urodzona tutaj... ciekawe tylko co mówią o tobie jak są zupełnie sami w swoim toiwarzystwie w swoich rodzinach tam gdzie swobodnie mogą rozmawiać gdzie nikt ich nie słyszy i nie może oskarżyć o rasizm...

Uwierz mim że im dłużej tu mieszkam to tym bardziej jestem dumny że jestem Polskiem i bynajmniej nie mam żednych kompleksów

Wróć do „Hyde Park”