O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 19 maja 2013 23:11

blondynek pisze:nie wiem jakim maniakiem tzreba byc zeby myslec o predkosciach wiekszych niz 20 czy 30 MB w warunkach domowych kiedy pol zycia czlowiek spedza w pracy, jedna czwarta spi a reszte ma inne obowiazki/wolny czas

autor chce net - zaloze sie ze jak sam owego net bedzie w domu uzywal to mu wielkiej roznicy nie sprawi czy bedzie mial 10Mb z o2 czy 80Mb z BT

Chociażby po to, aby po pracy obejrzeć sobie film w HD bez wcześniejszego ściągania itd.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 20 maja 2013 07:52

blondynek pisze:
do autorki - od roku mam Virgin - place ok 50 funtow razem z TV i linia domowa wiec sam net nie wiem ile kosztuje; predkosc - 30Mb

Ja też mam ten pakiet od chyba 4 lat i płacę 30-32 funty miesięcznie.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 20 maja 2013 09:08

blondynek pisze:
usercostam pisze: Chociażby po to, aby po pracy obejrzeć sobie film w HD bez wcześniejszego ściągania itd.

niby tak, ale jak myslisz, jaki komputer czy laptop - w sensie range - ma w posiadaniu przecietny uzytkownik londynka?
nie chce nikomu ublizac ale jestem po prostu realistka i watpie ze wiekszosc posiada laptopy za 800 funtow z full HD
:lol:

Laptopa czy komputera z full HD może nie mają, ale TV pewnie już tak. Nie jest problemem podłączyć na czas seansu.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 20 maja 2013 10:10

numerowa pisze:
blondynek pisze:ale po co wy w takie szczegoly wchodzicie?

klienta o nazwisku Kowalski nie interesuje najczesciej jak powstaje produkt tylko JAKI produkt jest do zakupu

Co prawda, to prawda, ja sie w sumie nie mialam zamiaru wdawac w szczegoly, rozsmieszyl mnie jedynie post wszechwiedzacego goraluka, ktory jak zwykle wie, ze dzwoni, a nie wie, w ktorym kosciele. Tak sie sklada, ze pracuje od 5 lat w dziale telekomunikacji w Sky'u, wiec nie umialam sie powstrzymac od sprostowania :wink:

To kiepski jesteś pracownik, może tam sprzątasz?
O BT to mogę ci większość histopri podać i tak naprawdę o całym rynku telekomunikacji w UK od mniej więcej 1999 roku.
I BT OPenreach mylisz, że jest inną firmą. To ta sama kieszeń co BT tylko inny dział.
Masz pop prostu za mało wiedzy na temat działa przedsiębiorstw i jak wyląda ich poidział.
Tak czy inaczej BT Openreach to BT - jak ci napisałem wyżej przykład, nie zamówisz kanapki od działu logistyki McDonalds ale nie oznacza, to że to nie McDonalds.
Na temat bSKYb też mogę ci więcej powiedzieć.
NIe wprowadzaj w błąd ludzi jakimiś swoim wyimaginowanym sprostowaniem.
Ofcom jedynie dał zezolenie na wydzielenie grupy BT Openreach.
Ofcom nie ma mocy prawnej by zarządzać jaką kolwiek siecią, jedynie reguluje rynek i dba o utrzymanie porządku koncesyjnego.
Każdy operator telekomunikacyjny w UK od radia po internet usi mieć zgodę ofcom na działanie, BT Openreach też musiało mieć ich zgodę a nie było efektem działania Ofcom.
Musisz więcej o tym poczytać bo troche mylisz nazewnictwo i systemy legislacyjne.
Mam wrażenie, że twoja wiedza oparta jest o bardzo szczątkowe nie sprawdzone informacje i większość z niej to twoje domysły.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 20 maja 2013 10:30

blondynek pisze:ja tez chce placic 30 miesiecznie! jak to robisz NTC???

moj package to £26 (TiVo, TV M+, broadband) plus £14.99 phone line

A masz to wszystko po kablu czy przez linię telefoniczną?
VM ma tą zaletę o przewagę, że nie p[otrzeba do internetu telefoni stacjonarnej.

Jeśli jesteś w zasięgu kabla VM i płacisz za dużo, to zadzwon i poproś z dzialem rozwiązywania umów - to zawsze działa.
Ja jak miałem NTL a potem VM tak kiedyś zrobiłem, i dostałem telefon stacjonarny za free na dwa lata:) internet, za 18 funtów, TV nigdy nie brałem bo mało oglądam - poza meczami i newsami oraz czasem coś na bbc3, 4. choć ostatnio BBC3 i 4 lecą na pysk.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 20 maja 2013 11:31

blondynek pisze:numerowa napisala
BT Openreach zarzadza siecia telekomunikacyjna w UK, ktora udostepnia dostawcom internetu. BT

Ty goraluk masz naprawde problemy z czytaniem

We were created to give communications providers equal access to the wires and fibres that connect us all, and to maintain and improve this infrastructure, which underpins the entire UK communication industry.

http://www.openreach.co.uk/orpg/home/aboutus/aboutus.do

Naprawdę ja mam problem z rozumieniem tekstu?
Przeczytaj 10 razy co napisłem a potem 10 razy co cytujesz i się zastanów, czy Openreach to inna firma czy to nadal BT....

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 20 maja 2013 11:33

blondynek pisze:po kablu

linie telefoniczna musze miec tak czy siak;

OK, ale VM daje telefon stacjonarny też po kablu, wówczas możesz zrezygnować z telefonu w BT (czy tam gdzie to masz).
Ba, jesli ich zapytasz co ci dadzą jak zrezygnyjesz ze stacjinarnego obecnego i weźmiesz u nich to pewnie dadzą ci naprawdę dobry deal!

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 20 maja 2013 12:33

blondynek pisze:ja tez chce placic 30 miesiecznie! jak to robisz NTC???

moj package to £26 (TiVo, TV M+, broadband) plus £14.99 phone line

Ja ten sam package brałam za chyb £18, a linia kosztowała koło £11. Później były drobne podwyżki, także DD schodzi mi max £35.

PS. £26 + £14.99 = £40, nie £50 :) Czyli wcale nie płacisz dużo więcej ode mnie.

Wróć do „Hyde Park”