O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 20 kwie 2013 00:28

kinia2013 pisze:Witam tak chce zeby w koncu zacza o mnie byc zazdrosny ..Kocham jego a on rowniez mnie ale u nas nastala taka monotonia prca dom ,,praca dom i nawet jak gdzies razem wyjdziecmy to tak naprawde nie mamy o czym rozmawiac a chciala bym zeby bylo jak kiedys zainteresowanie z obu stron..Nsza zwiazek sie nie rozpada ale jest juz nudno i nie wiem do konca czy on jest zadrosny o mnie ...

moze ma jakis problem, o ktorym z jakiegos powodu nie chce mowic, faceci czasem tak maja, ze o niektorych problemach nie chca rozmawiac bo kobiety czasem rzeczy rozumieja inaczej, albo zadaja duzo pytan albo udzielaja porad zbytecznych itd.. wiec facet woli sie nie odzywac i miec spokoj, tak moze i tu jest....
Moze np meczy go praca itp.. Ale nie rob mu wyrzutow tylko zmien troche taktyke, staraj sie wiecej sluchac i doceniaj go i mow, ze jestes z niego dumna. Na pewno cos sie znajdzie np, ze nie wiem, ze jest madry czy np zaradny, ze jestes z nim szczesliwa itp. Tak jak dla kobiet wazna jest milosc tj tak dla facetow wazna jest tez milosc ale oni rozumieja to inaczej tzn wazniejsze jest dla nich uslyszec- jestem z Toba szesliwa, czy jestem z Ciebie dumna a nizeli tak jak dla nas- kocham Cie. Oni takiego zwrotu nie do konca rozumieja. Tzn jakbys powiedziala to jemu to by nie zareagowal a jakbys pochwalila za cos to by o tym myslal przez pare dni i czul sie doceniony. Taka jest roznica miedzy facetami a kobietami:)

Postaraj sie pomyslec o jakims tez wspolnym celu, macie jakis cel w zyciu? cos kupic czy pojechac itp mozecie o tym rozmawiac i ogolnie cos wspolnie robic.

Poza tym faceci to wzrokowscy, wiec jasne, ze trzeba nam dbac o siebie:) pomysl czy sie nie zaniedbalas ostatnio;) ale jak nie bedziesz miala o czym rozmawiac to np wspomnij jakis moment fajny, ktory spedziliscie razem, moze jak sie poznaliscie? i opowiedz to ale dodajac cos innego, np to jak sie wtedy czulas czy cos, faceci lubia takie glupoty :wink: to tak jak masz np zly humor to sobie starasz pomyslec o czyms przyjemnym by zapomiec. Tutaj jest podobnie tylko w ten sposob tylko robisz to dla siebie i dla niego. Poza tym nawet jesli go nie rozumiesz, to fakt staraj sie, ale i mu to powiedz, ze rozumiesz jak sie czuje... to dla facetow tez wazne, ze sie czuja rozumieni.

Ale tak ogolnie najwazniejsze jest zawsze w zwiazkac jak wyzej wspomialam miec jakies wspolne plany, cos o czym mozecie dyskutowac. Tzn nie tak siedziec i patrzec na siebie ale patrzec poprostu w przyszlosc w tym samym kierunku..

Wróć do „Hyde Park”