O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 10 lut 2008 09:49

...droge Kaslawko...
niestety tak dziala system... bedzie dokladnie tak jak mowisz, bedzie zepchniety poza nawias... ma przesrane dzieciak...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 lut 2008 11:10

ludzie ktorzy glosza tego typu teorie rzadko sie zastanawiaja nad konsekwencjami Darku, sa "najmadrzejsi" wiec maja prawo do rzucania swoimi pseudo przekonaniami na prawo i lewo..........

Kasia i Darek przy okazji:

Funkcja trolla jest wk... innych uczestnikow forum. Im bardziej obrazliwe dla innych sa jego wypowiedzi i im wieksza reakcje wywyoluja tym dla trolla lepiej.

Gdyby byl na forum fanow "Legii" to pisalby ze "Legia - ch.., Lech King" albo cos podobngo. On po prostu dobiera to co pisze do rozmowcow. Sam w istocie nie ma pogladow, lubi tylko draznic.

Darek: daruj sobie wiec jakakolwiek dyskusje z nim bo on NIE MA pogladow z korymi moglbys dyskutowac.

Kasia: nie czuj sie dotknieta, bo on wlasnie CHCIAL cie dotknac.

Gonzo: cytatem z Paragrafu 22: "natychmiast odejdz ode mnie ty s.k.u.r.w.ysynu albo to ciebie kaze wyprowadzic i rozstrzelac" :twisted:

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 10 lut 2008 17:29

Skoro już pogłaskałeś co niektórych "po główce"to zdejmij dresy,załóż garnitur i choć raz na jakiś czas odwiedz teatr i porozmawiaj z ludzmi na poziomie bo cytowanie przekleństw najgorszego sortu to już chyba dno.
A przecież Ci co wyjechali do Anglii to ponoć elita narodu...-tak przynajmniej wmawiają nam od rana do wieczora media...Tymczasem zachowują się jak małpy..

8)

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 lut 2008 20:36

Skoro już pogłaskałeś co niektórych "po główce"to zdejmij dresy,załóż garnitur

jutro, Gonzuniu. dzis jest niedziela, wiec jestem w jeansach a jutro ide do pracy. Nie krece turbina, wiec musze byc niestety pod krawatem :lol:

porozmawiaj z ludzmi na poziomie bo cytowanie przekleństw najgorszego sortu to już chyba dno.

Czytaj, Gonzuniu. Duuuuuuzo czytaj. Duuuuuuzo sluchaj. Dowiedz sie kim jest Joseph Heller, autor "Catch 22". A potem zacznij sie szwendac miedzy ludzmi :P

A na dobranoc jeszcze jeden cytat z paragrafu 22. Tlumaczy czemu wybralem UK, ale nie wiem czy zrozumiesz Gonzuniu, bo tym razem nie chce mi sie tlumaczyc:
"Mobs... mobs of policemen - everything but England was in the hands of mobs, mobs, mobs. Mobs with clubs were in control everywhere."

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 10 lut 2008 21:57

W 1961 nie trudno było opublikować coś co przyniosłoby sławę,tym bardziej jeśli ktoś był żydowskiego pochodzenia i cały Świat miał w pamięci ich krzywdy.
Ja obracam się wśród ludzi czytających dzieła nieśmiertelne takich pisarzy jak Goethe,Schiller czy Kant.

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 11 lut 2008 00:14

...niestety Marc nie do konca moge sie z Toba zgodzic...
...mozna trola omijac, ignorowac, dyskutowac etc jesli bedzie trolowac na tematy niegrozne jak spadek funta, gdzie lepiej lub gorzej, emigrowac czy nie, wracac czy nie wracac... niech tam sobie papla...
...ale...
...kiedy zaczyna nawolywac i szerzyc nienawisc do innych ras, nienawisc do tych ktorzy chca sobie ulozyc zycie z osoba innego koloru skory...
...Marc, co to jest? rozrozniajmy dwie rzeczy: dyskusje o rzeczach waznych mniej lub bardziej do zwyklego nawolywania do rasizmu...
...tak to widze - to podpada pod paragrafy, to jest malo ze szkodliwe...
...sa sposoby aby zlokalizowac IP...
...jest Admin ktory powinien reagowac na takie sprawy... a jezeli Admin ma to w d.u.p.i.e to moze ktos z urzedu moze mu wytumaczyc... a urzedy takie sa... moza zbanowac dziada... a moze Londynek zostanie zbanowany...

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 11 lut 2008 00:46

A nie lepiej zgłosić sprawę do MI5?
Istotnie czasami wyrażam opinie mogące co niektóre Polki obrazić,ale jakoś nie zauważyłem aby ktokolwiek reagował na komentarze obrażające mnie.To co tu wypisuję czasami wie i podziela prawie każdy Polak na emigracji w UK.Więc po cholerę żyć w jakiejś zakłamanej politycznej poprawności?Warto wspomnieć,że niejednokrotnie wygłaszałem tu opinie negujące jakąkolwiek przemoc,zaznaczając jedynie,że przybysze z poza Europy powinni żyć w swoich rejonach pochodzenia.Wpajanie ludziom na siłę tolerancji jest daremne bowiem to"złe"słowo rasizm jest naturalnie wpisane w ludzką mentalność i walka z tym to dosłownie "walka z wiatrakami".Co pewien czas wygłasza te same poglądy jakaś znana osobistość z kręgów nauki.Jeśli chodzi o samą Anglię to też nie sądzę aby moje poglądy były znacząco inne od Angoli.Angielski rasizm, głęboko ukryty pod przykrywka "political correct" tak naprawdę, to poprawność polityczna funkcjonuje tylko w mediach, w pubie po kilku piwach, o ile Anglik sie do Ciebie przekona, to wtedy zaczyna sie rozmowa bez cenzury - wtedy dopiero widać drugie dno, i ich poglądy zgadzają sie z naszymi...ale... gdzie sie kończy tolerancja, a rasizm zaczyna...?
To nie jest temat na komentarz, raczej na nowy watek na forum.

Obrazek

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 11 lut 2008 07:42

Darek,

Jak widze na ulicy duze g.... to zazwyczaj omijam a nie lece do MPO zeby je usuneli. Mysle ze to dosc trafne porownanie :D

"Jesli chcesz zobaczyc trupy swoich wrogow to usiadz na brzegu rzeki i poczekaj az splyna"

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 11 lut 2008 11:49

Marc, ale z drugiej strony jak kazdy zacznie omijac to g.... to bedzie to poczatek epidemii, chorob, zarazkow i ogolnego smrodu....
marne warunki do codziennego zycia............

ja jestem na tyle dorosla i dojrzala ze po mnie splywaja komentarze pokroju Gonza, niech sobie gada, jego problem..........ale zgadzam sie z Darkiem, ze jesli czytaja to forum mlodzi ludzie ktorzy dopiero co ksztaltuja swoje przekonania i poglady na zycie to takie trollowe wymadrzanie sie moze miec tragiczny w skutkach efekt. I watpie zeby takie trolle chcialy wziasc na siebie odpowiedzialnosc za swoje slowa i za przyszle zycie tych dzieciakow.....

no ale czas pokaze efekty...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 11 lut 2008 12:16

Kasia, Darek:

Ja wam nie zabraniam dyskutowac z Gonzem tylko wskazuje na bezcelowosc tego postepowania. Przeciez on NIE MA pogladow z ktorymi moglibyscie dyskutowac - on jedynie ustawia sie w opozycji do waszych.

Gonza nie ma, to my go sobie wymyslilismy :lol:

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 11 lut 2008 13:02

MarcFloyd pisze:Kasia, Darek:

Ja wam nie zabraniam dyskutowac z Gonzem tylko wskazuje na bezcelowosc tego postepowania. Przeciez on NIE MA pogladow z ktorymi moglibyscie dyskutowac - on jedynie ustawia sie w opozycji do waszych.

Gonza nie ma, to my go sobie wymyslilismy :lol:

Marc, moze go i fizycznie nie ma,ale sa posty ktore szkodza, a dokladnie niektre posty ktroe szerza nienawisc...jesli uwazasz ze nie ma problemu to twoj blad, ja na codzien jestem zobowiazany do eliminowania tych bledow... wtym wyoadku gowna nie mozna omijac... nalezy je eliminowac...
...apel do gonza pisz co chcesz na wszyskie inne tematy, istniej sobie jesli sprawia ci to przyjemnosc - no problem, ale zrezygnuj z jakichkolwiek wypowiedzi na temat dotykajacy - inspirujacy rasizm... i wcale nie musze zglaszac tego do MI5 zeby sprawe rozwiazac...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 11 lut 2008 13:12

Marc, moze go i fizycznie nie ma,ale sa posty ktore szkodza, a dokladnie niektre posty ktroe szerza nienawisc...jesli uwazasz ze nie ma problemu to twoj blad, ja na codzien jestem zobowiazany do eliminowania tych bledow

Darek, teraz bez przesmiewania i wyjatkowo powaznie:

Nie, nie uwazam ze nie ma problemu. Rasistowskie postawy wsrod Polakow sa powszechne, slowa takie jak "ciapak" czy "czrnuch" wylatuja im z pyskow dosc czesto. Nalezy im zwracac uwage - ja zawsze tak robie.
W tym natomiast przypadku nie widze wiekszych mozliwosci dzialania - jest to spolecznosc wirtualna i ciezko z tym cos zrobic. Jesli rzeczywiscie zamierzasz to proponuje ci:
1. Wyslac list (taki papierowy bo na mejle nie reaguja) do wlasciciela londynek.net z informacja ze na forum sa zamieszczane poglady rasistowskie. Poprosic o usuniecie gloszacych rasizm postow i zablokowanie adresu (adresow) IP z ktorych sa one wysylane.
2. W przypadku braku reakcji zlozyc najnormalniej w swiecie doniesienie na policje. Gloszenie nienawisci rasowej jest przestepstwem a wlasciciel odpowiada za tresci zamieszczane na portalu (dlatego wlasnie istnieje funkcja moderatora).
3. Swoja droga to przyznaje ci racje z tym ze Londynek ma to w d.... - na samym poczatku dzialania portalu wyslalem do nich kilka mejli na ten temat. Proponowalem tez ze moge zajac sie moderowaniem forum - i tak jestem na nim co najmnniej godzine dziennie. Zero reakcji.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 11 lut 2008 13:25

nie jest latwo zbanowac samego siebie.......wcale bym sie nie zdziwila jakby trolle byly wymyslem Londynka na ruch w interesie :roll:

No ale moze sie myle.....

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 11 lut 2008 13:28

ale zrezygnuj z jakichkolwiek wypowiedzi na temat dotykajacy - inspirujacy rasizm...

inspirujacy to rozumiem, ale dotykajacy ? tzn nie mozna nawet kultularnie dyskutowac na tematy rasowe ? nie przeginasz troche z polityczna poprawnoscia ?

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 11 lut 2008 13:35

...nie , ani troche nie przesadzam Arturze79...

Wróć do „Hyde Park”