goraluk pisze:StaraBaba pisze:@goral - "loaf" to doslownie bohenek (bochenek?) , nic to sie ma do rodzaju chleba.
Ależ wiem, chodziło mi o to, że "loaf" może być inny w każdej piekarni. Samo słowo "loaf" nie oznacza, że to będzie zawsze ten sam chleb. A często kupuje się po prostu loaf of bred bez pytania o jego rodzaj. O to mi bardziej chodziło.
goraluk pisze:SadiBaxton pisze:PS twierzdenie ze angielskie pieczywo jak i jedzenie w ogole do dupy nie jest narzekaniem - tylko stwierdzeniem faktu
Prawdę mówiąc, brzmi to bardzo dziwnie z ust osoby której kraj nie ma własnego jedzenia....
A przy okazji, angielskie jedzenie nie jest złe. Jest inne niż znane w Polsce.
Ja np. bardziej preferuje angielską kuchnię niż Polską. Jest de facto mniej tłusta! Naturalnie, jak ktoś ogranicza się tylko do 2-3 potraw to trudno z taką osobą rozmawiać.
A co do kuchni, to moim zdaniem nr1 to kuchnia włoska:)
ps. Czy ktoś zna tradycyjną choć jedną Polską potrawę, danie?
StaraBaba pisze:Sadi - Ty sobie odpusc.... naprawde zenada - a temacie chleba/kuchni w kazdym razie... heheh
daro43 pisze:Tak polecam śniadanko po angielsku tłusty becon, jaja pełne cholesterolu kiełbaski na to i te binsy co wątrobę rozwalają.I tosty czy chleb tostowy glina w buzi i pleśnieje po dwoch dniach.Zdrowa kuchnia Goraluk.Brawo.
daro43 pisze:Dlatego omijam śmieszna bary i gotowce typu kebaby i sam gotuje.Wiem gdzie i co kupić.Sa markety .Gdzie mam świerzutkie wszystkie produkty.Co innym polecam, pachnące warzywa, inne przyprawy , produkty.A nie mrozonki z tesco czy Morisona.Paczkowane i stare.Fuj.
SadiBaxton pisze:goraluk
angielska kuchnia jest mniej tlusta niz polska
buahahahahaa![]()
chlopie blagam odpusc sobie
MarcFloyd pisze:SadiBaxton pisze:goraluk
angielska kuchnia jest mniej tlusta niz polska
buahahahahaa![]()
chlopie blagam odpusc sobie
Uhm. Polska kuchnia jest generalnie tlustsza. Zgadza sie.
...nie zebym zwracal na to uwage.
SadiBaxton - daruj sobie. Nie masz racji. W kazdej kuchni sa potrawy smaczne i niesmaczne. Piszac ze "angielska kuchnia jest ohydna" albo bardzo uogolniasz, albo zdradzasz swoja ignorancje.
Rump steak jest ohydny...?
Sunday roast jest ohydny...?
English breakfast jest ohydne...?
Ja je lubie. Wszystkie trzy. Lubie tez stews, roznego typu. Mince pies. A nie cierpie na przyklad polskich kotletow mielonych.
MarcFloyd pisze:Masz prawo do wlasnych opinii, niezaleznie od tego jakie glupie by nie byly![]()
Zartuje oczywiscie.
Ale piszac ze "angielska kuchnia jest ohydna" sam sie prosisz o ostra riposte. Bo dla mnie nie jest - dla wielu innych rozniez nie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 11 gości