O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
BozaKrowa
Gastarbeiter

Postautor: BozaKrowa » 27 lip 2012 23:44

nie widzę opcji edytowania postu więc dopisuję.

myślę, że poniższy link warto przeczytać, żeby nie wyjść na łosia jak ja (choć udało mi się uratować resztki mózgu :D )

aga2304
Gastarbeiter

Postautor: aga2304 » 11 sty 2013 17:09

Oszust JACK NELSON ciagle dziala !chcial kupic odemnie samochod,niby wyslal pieniadze na PAYPALL ale twierdzil,ze to chwile potrwa bo musi sie aktywizowc,a zeby szybciej to poszlo to poprosil o wyslanie 300 funtow na kuriera,ktory mial odebracs samochod.pieniadze mialam wyslac przez Western Union na jakiegos kolesia na Ukrainie.............mialam wrocic z potwierdzeniem i sie z nim skontaktowac bo to mialao przyspieszyc transwer pieniedzy na moje konto,jednym slowem tragedia! :?

Sith
Emigrant

Postautor: Sith » 14 sty 2013 21:22

Scam stary jak Swiat - najgorsze jest to, ze nadal masa osob sie nacina na to badziewie. Za kazdym razem, jak wystawiam auto na Gumtree, to dostaje mase takich maili.

ODINN

Postautor: ODINN » 14 sty 2013 21:42

najsmieszniejsze jest to, ze pare pierwszych maili leci od bota... dopiero jak nawiazemy konkretny kontakt, dane it, wtedy do akcji wchodzi zywy cwaniaczek.

Nie odpowiadamy na maile w ktorych mowa o tym ze "nie ma mnie w kraju", "jestem na platformie wiertniczej", wysle kuriera...

Jezeli otrzymujemy platnosci paypalem - nie patrzymy na mail ze "dostalismy wplate", tylko logujemy sie na konto (nie korzystajac z odnosnika w takim mailu, tylko wklepujac w przegladarce paypal.com) i sprawdzamy stan konta...

myslcie ludzie.

Wróć do „Hyde Park”