To się różnie zdarza. Ja raz jak kupowałem krzesełka do karmienia dzieci (większe zamówienie do firmy) i tez miałem podobną przygodę, ale okazało się że to był błąd w systemie tylko i wszystko wróciło do normy. I całe szczęście bo ja na tek karcie miałem więcej niż 10k
Klinkier - jezeli jestes wlascicielem tego sklepu z tymi krzeselkami to pamietaj, ze taki "marketing" raczej nie nalezy do skutecznych, a jedynie dla robota google moze sie cos tam minimalnie liczyc...
Jezeli zas w tej firmie zatrudniacie "speca od marketingu" to lepiej poszukajcie nowego...
Do mnie dzwonia z banku w niedziele I pytaja czy wysylalem £350 do Ghany oraz czy robilem zakupy w Tesco online na kwote £3700. Domyslam sie,ze sklonowali mnie na stacji benzynowej.To juz drugi raz mam taki przypadek.
a ja pare dni temu na paypal sobie weszlam i dane osobowe i patrze na swoj adres a tam obok jeszcze drugi siedzi do Ghany, nigdy nic nie kupowalam ani nie wysylalam poza europe, wiec nie wiem jakim cudem. Wykasowalam i pozmienialam hasla itd z konta nic nie zginelo, ale dziwne jakim cudem ten adres tam siedzial...
a co do kart, to wszystkoe pieniadze mam na lokatach oszczednosciowych, na classic mam tylko z 200£ nie trzymam wiecej.
usercostam pisze:Pełno skimmerów widziałem na mieście, kiedyś nawet zgłaszałem na policje, ale nic z tym nie robią, więc olewam.
Bo tutaj wszystko maja w przysłowiowej (_I_) -ie ja zgłaszałem stronę internetową, firma (a raczej osoba) nagabuje na facebooku (350k like'ów) i namawia do zakupów na stronie zrobionej w wordpress'ie LOL brak informacji gdzie to się mieści numeru telefonu, zasad użytkowania strony, jedyne info -, że nie akceptują zwrotów (to ja się pytam co z Europejskimi regulacjami odnośnie sprzedaży na odległość ) napisałem maila do odpowiednich służb i co i nic!! W UK maja to gdzieś, poinformowałem więc instytucje Europejskie odpowiedź w ciągu jednego dnia i zajmują się sprawą.
Zglaszam wszystko odkąd pieniądze z konta mi wyparowały a dziadostwem z tego kraju można by pół świata obdzielić jak nie Ghana to Nigeria :-S