O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
LajzaM
Gastarbeiter

Przewóz papug do Anglii

Postautor: LajzaM » 11 mar 2013 15:56

Witam serdecznie!
Mam pytanie do osób mieszkających w UK. Chciałabym wyjechać do Anglii, jednak jestem osobą posiadającą zwierzęta. Wiem, że pies musi mieć paszport + chip. To już mam załatwione. Jednak mam ok. 27 papug, do których jestem bardzo przyzwyczajona.
Moje pytanie dotyczy właśnie ich. Wiem, że papugi, które posiadam nie muszą być zarejestrowane CITES, więc jakie muszę mieć papiery, aby je legalnie przetransportować do Anglii? Mógłby mi ktoś pomóc?

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 11 mar 2013 16:00

Masz nagrany dom/mieszkanie gdzie Ci landlord zaakceptuje psa plus 27 papug?

LajzaM
Gastarbeiter

Postautor: LajzaM » 11 mar 2013 16:01

To nie jest moje główne zmartwienie, gdyż będę wynajmowała u kuzynki piętro domku jednorodzinnego. Chodzi mi konkretnie co muszę mieć, aby legalnie przetransportować zwierzęta ze sobą.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 11 mar 2013 16:43

Ja rozumiem - jezeli kuzynka ma wolno stojacy dom wlasnosciowy nie wynajety.

Jezeli jednak mieszka w wynajmowanym typowym "szeregowcu" to landlord sie nie zgodzi/sasiedzi beda narzekac na tyle ptakow za sciana - dlatego o tym wspomnialam.

Niestey pojecia nie mam o przewozie ptakow - wiekszosc o koty/psy pyta.

Moze na dogomani ktos bedzie wiedzial?

Rozne zwierzaki przewoza ludzi stamtad, nie tylko psy - zapytaj na watku Anglia moze:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/5 ... st20576700

Powodzenia...

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 11 mar 2013 16:53

Ja niestety na ptakach się kompletnie nie znam, ale informacji poszukałabym u źródeł, czyli na stronie DEFRY.

Tu link do ich ulotki na temat importu / exportu ptaków:

http://archive.defra.gov.uk/foodfarm/animaltrade/eu/animals/pdf/import-export-of-captive-birds.pdf

Wygląda na to, że sprawa jest znacznie bardziej skomplikowana niż z psami / kotami / fretkami.

Wróć do „Hyde Park”