O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
50poundsphoto
Gastarbeiter

Wędkarstwo w Londynie

Postautor: 50poundsphoto » 19 lut 2013 13:29

Witam serdecznie.
Jestem nowy na tym forum, mam nadzieję, że ktoś z szanownych forumowiczów będzie bardziej rozeznany niż ja.

Od jakiegoś czasu śni mi się po nocach wyprawa na ryby, co w Polsce było moim sposobem na spędzanie wolnego czasu. Czy ktoś z Was zna może jakieś dobre punkty, najlepiej w South West London gdzie można zamoczyć kija? Chodzi mi o jakieś spokojne jeziorko albo staw, żeby powędkować trochę ze spławikiem.
Mieszkam w Mitcham, i im bliżej tym lepiej, lub chociaż z dobrym dojazdem komunikacją miejską.

kolejne pytanie jest takie: Jak tu wygląda sprawa z zezwoleniami? Jest tak faktycznie jak wyczytałem kiedyś na jakimś forum, że można je wykupić na poczcie? I czy takie zezwolenie pozwala na połowy na wszystkich nie prywatnych zbiornikach?

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za odpowiedź.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 19 lut 2013 20:16

Czesc wedkarzu poszukaj sobie tutaj. wmh.pl/article/742. lub. forum.wedkuje>...>Grupy. Cos wygrzebiesz z tego .Wiem ze juz sa zawody wedkarskie organizowane przez polakow w Angli i zaczyna preznie dzialac zwiazek wedkarski prowadzony przez polakow.Moze tez poszukaj pierwsze polskie zawody wedkarskie w UK.

przemcio258
Gastarbeiter

Postautor: przemcio258 » 24 lut 2013 17:24

Witam kolege w okolicach mitcham jest jedno fajne lowisko rzeka wandle river, na odcinku od coliers wood do tamizy mozna lowic tylko na standardowy fishing licence, osobiscie tam chodze mieszkam na tootingu broadway, wiecej informacji mozesz uzyskac na forum polskich wedkarzy w uk, http://www.forum.polishanglers.com mozesz mnie tam znalesc pod nickiem przemek92, pozdrawiam

ODINN

Postautor: ODINN » 26 lut 2013 18:32

Wróć do „Hyde Park”