Jest też bardzo tanio, więc można pokusić się o zostanie dłużej. Komfortowych hoteli nie brakuje również. W samej Manili świetny jest 5-gwiazdkowy ( ale cena też jest 5-gwiazdkowa ) Peninsula Hotel w samym sercu Makati. Nieco gorzej się prezentujący, ale mający moim zdaniem lepszą ofertę dla gości jest też 5-gwiazdkowy New World Makati ( również w dystrykcie Makati ). Akurat w NWM dla gości, którzy wybiorą opcję Executive Club Lounge oferta rozszerza się o całodniowy darmowy bufet i drinki do wyboru do koloru między 17:30-19:30 ( dlatego podobało mi się tam bardziej niż w Peninsula
 Jest też bardzo tanio, więc można pokusić się o zostanie dłużej. Komfortowych hoteli nie brakuje również. W samej Manili świetny jest 5-gwiazdkowy ( ale cena też jest 5-gwiazdkowa ) Peninsula Hotel w samym sercu Makati. Nieco gorzej się prezentujący, ale mający moim zdaniem lepszą ofertę dla gości jest też 5-gwiazdkowy New World Makati ( również w dystrykcie Makati ). Akurat w NWM dla gości, którzy wybiorą opcję Executive Club Lounge oferta rozszerza się o całodniowy darmowy bufet i drinki do wyboru do koloru między 17:30-19:30 ( dlatego podobało mi się tam bardziej niż w Peninsula  ). Niestety w NWM okazała się problemem... dosyć zimna woda w basenie i się po takiej kąpieli rozchorowałem. Basen mieści się na 4 piętrze wieżowca i otoczony jest innymi budynkami, co niestety ogranicza dostęp słońca do wody.
 ). Niestety w NWM okazała się problemem... dosyć zimna woda w basenie i się po takiej kąpieli rozchorowałem. Basen mieści się na 4 piętrze wieżowca i otoczony jest innymi budynkami, co niestety ogranicza dostęp słońca do wody. 
 Blisko jest też do Honda Bay, skąd można wynająć łódź i dostać się na sąsiednie wyspy. Starfish Island wygląda jak niemal opuszczona i też ma fajną plażę. Polecam tym, którzy szukają nieco odosobnienia od tłumu plażowiczów
 Blisko jest też do Honda Bay, skąd można wynająć łódź i dostać się na sąsiednie wyspy. Starfish Island wygląda jak niemal opuszczona i też ma fajną plażę. Polecam tym, którzy szukają nieco odosobnienia od tłumu plażowiczów  

. Swoją drogą, to i wyspę Cebu warto odwiedzić. Słynie ona z produkcji suszonego mango, które i w UK można dostać, ale mimo wszystko, na miejscu jakoś smakuje lepiej.
. Swoją drogą, to i wyspę Cebu warto odwiedzić. Słynie ona z produkcji suszonego mango, które i w UK można dostać, ale mimo wszystko, na miejscu jakoś smakuje lepiej.

). Jeśli więc nie będziesz bardzo szaleć z hotelami i zakupami, to może nie wyjść aż tak drogo.
 ). Jeśli więc nie będziesz bardzo szaleć z hotelami i zakupami, to może nie wyjść aż tak drogo.
 Innymi słowy w ich oczach uchodzimy za ludzi majętnych i jak będziesz chciała na jakieś pamiątki się skusić czy inne zakupy w miejscach, gdzie ceny nie są wystawione publicznie itp. to dobrze, by o ceny wcześniej jakiś Azjata ( a najlepiej Pinoy jakiś ) się dla ciebie popytał, bo mogą okazać się o wiele niższe niż te, które ty byś usłyszała. Oni tak już mają
 Innymi słowy w ich oczach uchodzimy za ludzi majętnych i jak będziesz chciała na jakieś pamiątki się skusić czy inne zakupy w miejscach, gdzie ceny nie są wystawione publicznie itp. to dobrze, by o ceny wcześniej jakiś Azjata ( a najlepiej Pinoy jakiś ) się dla ciebie popytał, bo mogą okazać się o wiele niższe niż te, które ty byś usłyszała. Oni tak już mają 
zabka23 pisze:Witam,
Zastanawiam sie, dokad w tym roku wybrac sie na wakacje?
Moglibyscie mi doradzic jakies fajne miejsca, najlepiej niezbyt drogie i takie, w ktorych sa zarowno gory, jak i krystalicznie czyste morze + komfortowe hotele?
zabka23 pisze:Witam,
Moglibyscie mi doradzic jakies fajne miejsca, najlepiej niezbyt drogie i takie, w ktorych sa zarowno gory, jak i krystalicznie czyste morze + komfortowe hotele?
 - ekskluzywne wycieczki fakultatywne w przyjaznych, dobrych cenach.Zwlaszcza dla Polakow. Mam tu swoj kawalek Polski
- ekskluzywne wycieczki fakultatywne w przyjaznych, dobrych cenach.Zwlaszcza dla Polakow. Mam tu swoj kawalek Polski  Z Plw Synaj jezdzimy tez do Jerozolimy. ZAPRASZAMY! Jest pieknie, cieplutko, sucho i niedrogo. Chcesz wynajac lodz? Jacht? Wille? Prosze bardzo! Jesli jestes zainteresowana napisz do nas e-mail: mnc_4all@yahoo.com
 Z Plw Synaj jezdzimy tez do Jerozolimy. ZAPRASZAMY! Jest pieknie, cieplutko, sucho i niedrogo. Chcesz wynajac lodz? Jacht? Wille? Prosze bardzo! Jesli jestes zainteresowana napisz do nas e-mail: mnc_4all@yahoo.comzabka23 pisze:Witam,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 57 gości