O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Usercostam
Rezydent

Polska: Inflacja w lutym 4,4%!

Postautor: Usercostam » 14 lut 2008 16:26

Konsekwencje rosnącej inflacji każdy Polak odczuwa w swoim portfelu, pisze "Rzeczpospolita". Od lutego ceny prądu wzrosną o 12-13 proc. Od marca o blisko 10 proc. mają wzrosnąć ceny gazu. Najbardziej odczuwalny jest wzrost cen żywności, sięgający 7 proc. To żywność stanowi bowiem aż jedną czwartą wydatków przeciętnego konsumenta.

To akurat tyle ile w mniemaniu propagandy spadl funt!

tectonik
Gastarbeiter

Postautor: tectonik » 14 lut 2008 18:13

to jest reakcja rynku na zmniejszenie o prawie 30%(!!!!!) tzw. limitow emisji dwutlenku wegla, ktore narzucila Polsce Komisja Europejska. producenci energii odbijaja sobie straty podwyzszajac ceny, co jest zupelnie zrozumiale - biznes is biznesss. niezrozumiala za to jest postawa naszych politykierow, ktorzy wola wchodzic w tylki unijnej biurokracji i podpisali zgode na obciecie tych limitow, zamiast je olac tak jak USA olewa "protokol z Kioto" i nie dobija swojego przemyslu zadnymi durnymi "limitami"

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 14 lut 2008 18:57

...produkujac czysciutkie, niczym nieskazone srodowisko za lat dziesiec czy pietnascie, prawda panie Rectonic :evil:

Zaskakujace jest jak za pogladami faszystowskimi czesto idzie niewrazliwosc na kwestie ekologiczne i najzwyklejsza w swiecie glupota.

tectonik
Gastarbeiter

Postautor: tectonik » 14 lut 2008 21:32

MarcFloyd pisze:...produkujac czysciutkie, niczym nieskazone srodowisko za lat dziesiec czy pietnascie, prawda panie Rectonic :evil:

Zaskakujace jest jak za pogladami faszystowskimi czesto idzie niewrazliwosc na kwestie ekologiczne i najzwyklejsza w swiecie glupota.

zaskakujace jest jedynie to jak sobie wkreciles, ze jestem "faszysta" glupi trollu, twoj totalniacki umysl nie pozwala Ci widziec czlowieka tylko jakis wyimaginowany kolektyw, do ktorego w Twoim chorym mniemaniu przynalezy, zal mi Cie, ale coz - Twoja glupota to jedynie Twoj problem, zechciel tylko z laski Swojej nie lazic za mna z tymi zalosnymi uwagami

a jesli chodzi o to wielkie globalne zidiocenie na punkcie "ekologii" to prawda jest taka, ze nikogo, kto sie publicznie wypowiada na temat "globalnego ocieplenia" i innych bzdur nie interesuje stan srodowiska, a jedynie piniadze jakie dostaje za wystepy w chorze wujow pouczajacych "ciemnote" jak myslec i jak zyc, minely juz bezpowrotnie (?) czasy, w ktorych ludzie mysleli samodzielnie, dzis mysli sie za pomoca telewizora, a miara oswiecenia jest wierne odtwarzanie produkowanych tam bzdetow, w czym MarcFloyd jak zwykle przoduje, moze jemu tez placa za robienie ludziom wody z mozgu?
bo zaleznosc miedzy iloscia CO2 w atmosferze a temperatura jest dokladnie odwrotna, kto skonczyl szkole srednia ten wie, ze rozpuszczalnosc gazow w wodzie zmniejsza sie wraz ze wzrostem temperatury, wiec ocieplenie klimatu powoduje uwalnianie sie CO2 zmagazynowanego w wodach oceanow...poza tym Ziemia w swej historii z tysiac razy sie ocieplala i ochladzala, wplyw dzialalnosci czlowieka na globalne procesy fizyczne jest znikomy, ale histeria oczywiscie zawsze dobrze robi, bo chodzi o to, zeby ciemnote utrzymywac w ciemnocie, dzis "ekologia" tak jak wczesniej szamanstwo, pseudoreligie i socjalizm nadaje sie do tego znakomicie

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 14 lut 2008 21:43

...swiat wg. tactonica... wow... napisz ksiazke... najlepiej na papierze zwijanym w rolki... dlugie rolki papieru... poczytam w ''trudnych chwilach'' ..

tectonik
Gastarbeiter

Postautor: tectonik » 14 lut 2008 21:52

nie mam potrzeby pisania ksiazek, a Ty sobie wierz w kazde klamstwo jakie Ci wcisna media, politycy i MarcFloyd - guru polaczkowatej ciemnoty w UK. a jak Ci dowala "podatek ekologiczny", bo bedziesz chcial wjechac samochodem do centrum wielkiego londyna to zaplac i miej czyste sumienie, ze gaz z Twojej rury wydechowej jest czysciutki, bo lzejszy o pare funtow. moj znajomy sie ostatni zastanawial jak to mozliwe, ze ludzie sie tu pozwalaja tak okradac i naciagac na rozne oplaty, widac nie docenil sily ludzkiej glupoty, ktora jest nieskonczona. znasz takie powiedzenie A. Einsteina: "sa dwie rzeczy wieczne - Wszechswiat i ludzka glupota, z tym ze co do Wszechswiata nie ma calkowitej pewnosci..."? dedykuje je Tobie i MF. papa

ODINN

Postautor: ODINN » 14 lut 2008 21:54

co do srodowiska... 10-15 lat? chyba 100-150, i to wtedy jak chinole/indie/usa przestana truc.

zawiasem mowiac, aktualna globalna ekologia to niestety szal-pal, moda i wyciaganie kasy, bo pewnych rzeczy sie nie odwroci, a z kolei pewne rzeczy powtarzaja sie na ziemi cyklicznie co iles tam tysiecy lat... a ekolodzy krzycza swoje... sratatata...

swiat sie zmieni, i trzeba przyjac to do wiadomosci.

zaczyna ciekawic mnie ten rok 2012 i problemy z polem elektromagnetycznym... moze byc smiesznie...

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 14 lut 2008 22:43

tectonik pisze:a jak Ci dowala "podatek ekologiczny", bo bedziesz chcial wjechac samochodem do centrum wielkiego londyna to zaplac i miej czyste sumienie, ze gaz z Twojej rury wydechowej jest czysciutki, bo lzejszy o pare funtow. moj znajomy sie ostatni zastanawial jak to mozliwe, ze ludzie sie tu pozwalaja tak okradac i naciagac na rozne oplaty, widac nie docenil sily ludzkiej glupoty, ktora jest nieskonczona. papa

... okradac...? hmmm... stac ich widocznie na to zeby sobie pozwolic na to... co do polaczkowatej ciemnoty w UK... hmmm... niech pomysle... chyba musisz napisac dwie ksiazki... druga bedzie o Nas - Wyjechanych...
...twoja widzenie swiata jest przepojone zawiscia i zalem... ze tobie sie nie udalo byc kradanym i byc ciemnota w UK..

tectonik
Gastarbeiter

Postautor: tectonik » 14 lut 2008 23:10

darekzlondku pisze:
tectonik pisze:a jak Ci dowala "podatek ekologiczny", bo bedziesz chcial wjechac samochodem do centrum wielkiego londyna to zaplac i miej czyste sumienie, ze gaz z Twojej rury wydechowej jest czysciutki, bo lzejszy o pare funtow. moj znajomy sie ostatni zastanawial jak to mozliwe, ze ludzie sie tu pozwalaja tak okradac i naciagac na rozne oplaty, widac nie docenil sily ludzkiej glupoty, ktora jest nieskonczona. papa

... okradac...? hmmm... stac ich widocznie na to zeby sobie pozwolic na to... co do polaczkowatej ciemnoty w UK... hmmm... niech pomysle... chyba musisz napisac dwie ksiazki... druga bedzie o Nas - Wyjechanych...
...twoja widzenie swiata jest przepojone zawiscia i zalem... ze tobie sie nie udalo byc kradanym i byc ciemnota w UK..

Darekzlondku - powiedz mi jedna rzecz, czy Ty nie jestes przypadkiem Mr. KitchenPorterem ze "starego" londynka?? a co do mojego "widzenia swiata" to...hmmm...jest osobliwe, bo zadaje sobie trud samodzielnego postrzegania wszystkiego, nie inspiruja mnie ani ksiazki, ani tv, ani gazety, ani forumowe wynurzenia dzielacych moj los emigranta. zyje po swojemu i mi z tym dobrze, a kiedy sie myle to na swoja odpowiedzialnosc i zawsze ponosze tego konsekwencje, czego i Tobie zycze.

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 14 lut 2008 23:44

...bo zadaje sobie trud samodzielnego postrzegania wszystkiego, nie inspiruja mnie ani ksiazki, ani tv, ani gazety, ani forumowe wynurzenia dzielacych moj los emigranta.
... i tu jest pies pogrzebany... odkrywasz kolo, aono jest juz dawno odkryte...

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 14 lut 2008 23:47

zbuntowany, emigrant... i do tego taki taki jego los...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 15 lut 2008 00:25

zaskakujace jest jedynie to jak sobie wkreciles, ze jestem "faszysta" glupi trollu

Bo wielbiciel Dmowskiego i czystosci bialej rasu to kto jest? Hippis? :lol: :lol: :lol:
Wiesz, j znalem troche barchla podobnego tobie w Pl ale oni przynajmniej nie wstydzili sie nazwac swoich pogladow po imieniu. Tez wielbiciele Dmowskiego.

A co do globalnego ocieplenia i USA, Rectonicu (a swoja drog dobra ksywa, chociaz Odbyt byloby bardziej po polsku, wielbicielu Wielkiej Polski) to poczytaj nieco opinii ludzi, ktorzy sie tym zajmuja, na temat protokolu z Kioto i sk...wysynskiego zachowania USA. Sprawdz sobie rowniez jakie procent ludzki na ziemi zamieszkuje USA i jaki procent dwutlenku wegla oni produkuja.

A potem zacznij sie szwendac pomiedzy ludzmi.

Rectonic... no dobre. Od dzisiaj zwe cie swojsko Odbycik :lol: :lol: :lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 15 lut 2008 08:22

a moze ktos w obeznanych w temacie jest w stanie powiedziec jak sie ma wybuch wulkanu i uwolnione w ten sposob do atmosfery gazy do globalnego ocieplenia? bo cos ostatnio ogladalem i bylo powiedziane ze jeden taki wybuch to chyba? 10 lat calej swiatowej gospodarki?

mi tez ta cala ekologia wydaje sie smieszna, nie mam nic przeciwko segregacji odpadow itp ale np czemu w tak ekologicznej uk zalozenie gazu do samochodu kosztuje tyle ze sie to nikomu nie oplaca (a ja bym chetnie zalozyl bo mniej bym trul ziemie i w portfelu wiecej i o rope by sie nie musieli zabijac - same pozytywy!)

tectonik
Gastarbeiter

Postautor: tectonik » 15 lut 2008 11:52

widzisz MarcFloyd jak wylazi z Ciebie prymitywna mentalnosc, wystarczy jedno slowo, a z "tolerancyjnego" wielbiciela murzynow i homosiow zmieniasz sie w bestie, tylko dlatego, ze mam inne poglady na swiat niz Ty. rozumiem, ze Twoje spojzenie jest jedynie sluszne i ludzkosc bedzie szczesliwa kiedy juz wszyscy beda mysleli jak ty - ein reich, ein volk, ein MarcFloyd. kto tu jest faszysta? wiekszym zagrozeniem niz "globalne ocieplenie" jest masa podobnych Tobie totalniakow-hipokrytow, ktozy w imie "tolerancji" pozamykali by myslacych inaczej w obozach konzentracyjnych, zeby im nie psuli dobrego samopoczucia i pozwolili utonac w samozadowoleniu "jaki ja jestem dobry i [piii...] i wogule idealny", puknij sie czasem w glowe, moze to Ci pomoze zaczac myslec.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 15 lut 2008 12:21

Niestety musze sie z tectonikiem zgodzic, jesli chodzi o tematy rasy, narodowosci czy Polski to MarcFloyd prezentuje calkowite zaslepienie. To ze gosc lubi Dmowskiego (za ktorym ja nie przepadam) to nie znaczy ze trzeba go obrazac i kwestionowac kazdy jego post, jakiej dziedziny by nie dotyczyl. Ja rozumiem ze masz zle doswiadczenia z Polski, ale to nie znaczy ze trzeba je na jakims forumowiczu odreagowywac.

Wróć do „Hyde Park”