O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
darekzlondku
Emigrant

za co was chwala i cenia w pracy...? tu w UK

Postautor: darekzlondku » 07 lut 2008 20:13

pokazcie mupetom jak nas widza...

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 07 lut 2008 20:34

pracuje jako sales assistant i pewnego dnia mialam angielska starsza klientke ktora przez wiele lat pracowala jako profesor uczelni i powiedziala ze Polacy maja dwie niesamowicie cenne cechy: sa inteligentni i bardzo pracowici...
Zaczelam moze ogolnie ale to jest cos co zwraca uwage pracodawcow w UK, nasze wszechstronne zdolnosci i umiejetnosc ich wykorzystywania i chec pracowania wiecej niz 3 godz dziennie :lol:

Mnie cenia za glupawkowe poczucie humoru ktore sprawia ze mamy coraz wiecej klientow ktorzy lubia do nas przychodzic i ucinac pogawedki, za profesjonalizm i chec szybkiego uczenia sie nowych rzeczy.....

No to na tyle chwalenia sie :wink:

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 07 lut 2008 20:45

...mysle ze oni odbieraja twoje poczucie humoru doslownie jako poczucie humoru i nie widza w tym nic glupkowatego... czego nie mozna powiedziec o mich poczuciu humoru - czsem trudno zroumiec mi go i nie wiem czy mam sie smiac czy plakac...

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 07 lut 2008 21:31

Emigrant jest prawie zawsze lepszym pracownikiem bo przejawia mniejszą asertywność,roszczeniowe postawy ogólnie jest posłuszny,pracowity i łatwy do sterowania albo wysterowania.Brytyjczycy zawsze lubili jakichś niewolników,którzy budowali ich imperium.Liczy się tania siła robocza Obrazek

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 07 lut 2008 21:47

latwo Gonzuniu sie wypowiadac o kims kogo sie nigdy na oczy nie widzialo, prawda? No ja nie naleze do osob ktorymi latwo sterowac, moja asertywnosc jest na wysokim poziomie, jesli sie z czyms nie zgadzam to o tym mowie i jakos jeszcze ciagle tam pracuje...........dziwne....
za to w Polsce mozemy sie pochwalic wolnoscia mysli i przekonan w 100%,
taaaaaaa........powiedziales co wiedziales moj drogi a ze niewiele w tym wiedzy bylo....no coz, przywyklam juz do ciebie :lol:

Dareczku, napisalam glupawkowego nie glupkowatego poczucia humoru :wink:
a co do twojego humoru to ty nie musisz go rozumiec ale jak nikt sie nie smieje jak ty zartujesz..........to bym sie zastanowila troche:lol: :lol: choc z drugiej strony pamietaj ze anglicy smieja sie z innego rodzaju dowcipow wiec moze z toba jest wszystko OK :wink:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 08 lut 2008 08:28

Gonzo pisze:pracowity i łatwy do sterowania albo wysterowania

a co w przypadku jak to polak jest u steru i steruje innymi a nikt nim?

oglnie jak zwykle smieszna wypowiedz muppetku:) smieszna bo w moim przypadku jest dokladnie odwrotnie dlatego nie wroce do polski. polscy pracodawcy maja wymagania dokladnie takie ktore opisales, dlatego obawiam sie ze moja kariera w polskiej firmie konczyla by sie bardzo szybko bo za glosno mowie o tym co mi sie nie podoba i co o czyms sadze. a "polskie managery" sa "najmadrzejsze" :)

konto_usuniete
Emigrant

Postautor: konto_usuniete » 08 lut 2008 08:54

no a mnie ostatnio ganią, ze pierwsza przychodze, ostatnia wychodze i nie chce mi sie lazic na kawusie i plotkowac... i ze to jest deprymujące

nie wiem co jest deprymujacego w przychodzeniu do roboty o 9tej :lol: :lol: :lol:

ale w mojej instytucji najwieksi stakhanowcy to Niemcy - ci to potrafia siedziec w biurze caly weekend, zboczuchy jedne...

a Polakow zadnych u nas nie ma, wiec nie moge porownac :-(

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 08 lut 2008 21:33

...

Wróć do „Hyde Park”