O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Emigrant8
Gastarbeiter

Jak zostac Taksowkarzem ??

Postautor: Emigrant8 » 04 lut 2008 15:59

Witam

mam pytanko do ludzi ktorzy pracuja jako taksowkarze w UK.

Co trzeba crobic by moc pracowac jako taksowkarz? jakie formalnosci trzeba pozalatwiac? jakies specjalne zezwolenia? jak ma byc przystosowany samochod chodzi mi o zwylke samochody nie te duze czarne TAXi

prosze o odpp na forum badz na email fskuk@wp.pl

dziekuje

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 04 lut 2008 21:15

Kiedys ogladalem na discovery program o panu, ktory mial takie marzenie. Poza milionem papierkow jest egzamin ze znajomosci miasta, siedzi komisja i mowi : Prosze mnie przewiezc z Safron Hill do Lyons Palace, do tego podrzucaja ci jeszcze po drodze zamkniete ulice i inne tego typu smieci. A ty mowisz, jade prosto safron skrecam w prawo dojezdzam do skrecam w prawo dojezdzam do skrecam w prawo, jade tyle i tyle yardow prosto itp... fajne :) widziales takich panow z mapami bladzacych po londynie? Oni tez chca zostac taxi driver.

Pozdrawiam.

Ps. www.london-taxi.co.uk

anmi
Gastarbeiter

Postautor: anmi » 05 lut 2008 09:37

user2137310
Emigrant

Postautor: user2137310 » 06 lut 2008 12:50

Raz wiozla mnie na Stansted laska ktora "inglisz raczej bardzo ogolnie" a napisy informacyjne na autostradzie to dla niej nie istnialy. Caly czas tylko modlila sie do swojego bozka "swietago GPSa" i dobrze ze nie zasnalem /bylo b.wczesnie rano/ bo juz chciala skrecac gdzies do jakiejs wiochy!! :lol:

user2069762
Gastarbeiter

Postautor: user2069762 » 11 maja 2011 13:30

Rozumiem, ze pytasz jak zostac kierowca takiego minicaba? Jesli tak to widzialem genialny poradnik tutaj: How to become minicab driver in london- niestety po angielsku ale mozna przeciez przetlumaczyc translatorem. Sam z niego korzystalem.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 11 maja 2011 16:47

brain pisze:Kiedys ogladalem na discovery program o panu, ktory mial takie marzenie. Poza milionem papierkow jest egzamin ze znajomosci miasta, siedzi komisja i mowi : Prosze mnie przewiezc z Safron Hill do Lyons Palace, do tego podrzucaja ci jeszcze po drodze zamkniete ulice i inne tego typu smieci. A ty mowisz, jade prosto safron skrecam w prawo dojezdzam do skrecam w prawo dojezdzam do skrecam w prawo, jade tyle i tyle yardow prosto itp... fajne :) widziales takich panow z mapami bladzacych po londynie? Oni tez chca zostac taxi driver.

Pozdrawiam.

Ps. www.london-taxi.co.uk

Moze czytaj na co odpowiadasz? KOlega wyzej chce jezdzic mini cabem a nie black taxi... :roll:

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 11 maja 2011 18:28

raczej w ciagu ostatnich 3 lat dowiedzial sie co zrobic zeby zostac taksowkarzem.... :lol:

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 12 maja 2011 11:13

kaslawka pisze:raczej w ciagu ostatnich 3 lat dowiedzial sie co zrobic zeby zostac taksowkarzem.... :lol:
:lol:

aleksandra76
Gastarbeiter

www.jwpconsulting.co.uk> rodzinna firma taksowkarzy

Postautor: aleksandra76 » 31 maja 2011 18:40

www.jwpconsulting.co.uk
alex@jwpconsulting.co.uk
rodzinna firma taksowkarzy black cab i mini cab. mini cab- formalnosci, lekarz, topografia-jeden dzien,+ czas oczekiwania na licencje. Black cab - przygotowanie, probne egzaminy, nasze rady , knowledge runs,
pomoc, rady, podpowiedzi, szkolenia.

user819203
Gastarbeiter

Postautor: user819203 » 27 wrz 2012 13:22

5 Lat już za kółkiem jako taxi driver (minicab czy private hire) jak kto woli. Powiem tak jeśli nie widzisz się pracującego po 12-14 h dziennie 7 dni w tygodniu dla jakiegoś pakistańca-a takie będą pewnie początki to odradzam, firmy jak addison lee hmm nie dużo lepsze niby dostajesz więcej za kurs, ale musisz zapłacić za wynajem auta (słyszałem że mniej jeśli robisz 6-7 dni/tydzień) + ok 20% comision wiekszość roboty na karte co pewnie skutkuje tym że około połowy zleceń robisz za darmo. Ogólnie praca dla pasjonatów jazdy za kółkiem ;] <a herf=\"http://www.polcars.co.uk/polskie-taxi\" title=\"Polskie TAXI\">Polskie TAXI</a>

Wróć do „Hyde Park”