O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Pusienka
Gastarbeiter

Kto pomoze w sprawie banku Lloyds

Postautor: Pusienka » 14 sty 2012 20:40

Czy ktos moze wyjasnic mi na czym polega planned overdraft w lloyds? mam 500 funtow dostepne ale nie wiem jak za to bede placic, wytlumaczcie prosze.

reivax86
Gastarbeiter

hmmm

Postautor: reivax86 » 14 sty 2012 22:27

Jak chcesz oszczedzac to zacznij od ISA w barclaysie 5% do 5 tysiecy funtow rocznie nie opodatkowana lokata ktora co miesiac z 5000 tyskow daje 5% policz sobie ile bedzie z 500 to jest najlepsza oferta na rynku co roku mozesz dozucac 5 tyskow bez podatku i miec problem z glowy jak chesz oszczedzac a pozatym barclays jest chroniony waluta UK i zlotem rezerw UK wiec jest lepszym zabezpieczeniem niz loyds ktory juz kilka razy robil problemy klientom btw.(pieniadze sa clay czas ywplacalne ale jak raz wybierzesz to limit sie zminiejsza z 5 tyskow rocznie .dla osoby zarabiajacej mniej niz 18 tyskow to i tak starczy
Oplata konta 5 funtow za meich (cyz 6,5 niepamietam ).Do teog jest tam kilka bajerow i ubezpieczenie.

Planned overdraft to jest nic innego jak robienie ludzi w jelenia nabijanie kasy ."Wszystko co jest na debet i ma debet "na tym zarabiaja zapomnisz sie wybierzesz za duzo transfer sie pokryje etc to ci skasuja 44 funty za taka zabawe nie bawcie sie w owerdrafty minusy pozyczki ,kredyty etc chyba ze checie wrucic szybciej do polski niz tu przyjechaliscie :D Nawet nie bierzcie pieniedzy za darmo z podpisem :D jak tu niektorzy robili i potem sie dziwili czemu ich cos tam za co sciga :D .oni maja tu takie kruczki ze wam dowala za tydzien kredytu 300% i zamiast 44 bedzie 400 :D i cie zjedza.Na prawnika cie neistac lub cie szybciej wykoncza bo to jest koncern u nich prawnik robi caly czas ima placona pensje :D wiec neilicz ze wygrasz :D jakmasz na koncie 500 f

Pusienka
Gastarbeiter

Postautor: Pusienka » 14 sty 2012 22:45

nie pomogles wcale, chcialam po prostu prostej odpowiedzi co to, ile trzeba za to placic jak sie nie przekroczy i tyle. moze ktos da odpowiedz?

donpeyot
Gastarbeiter

Postautor: donpeyot » 16 sty 2012 11:35

w prawdzie odpowiedzi nie znam, ale za to opowiem kawał:

Przychodzi stonoga do szewca, a szewc:
-nawet mnie nie wkvrwiaj

dziękuję i nie ma za co :)

ProfessionalCVod15f
Gastarbeiter

Planned overdraft -

Postautor: ProfessionalCVod15f » 28 sty 2012 22:45

Lepiej jest miec planned overdraft niz nie miec. Overdraft to pieniadze ktore naleza do Lloydsa a Ty poprostu pozyczasz je od nich. Czyli jesli masz 500f na koncie a kupisz cos za 530f to wtedy jestes winna banku 30f. Jesli nie masz planned Overdraft i nagle z konta pojdzie 530f (np. na nowy laptop) to musisz w ciagu 24h placic te 30f na konto a wtedy bedziesz na zerze. Jesli nie zrobisz tego i na drugi dzien zostaniesz na minusie, to zaplacisz kare okolo 30f czyli musisz banku oddac 60f lacznie.
Jesli masz planned overdraft np. w wysokosci do 50f to jesli zdazyla by sie taka sama sytuacja powyzej to bedziesz 30f na minusie ale masz 30 dni do splacenia tego "kredytu" i nic ciebie to nie bedzie kosztowac extra.

gosiaa84
Gastarbeiter

Postautor: gosiaa84 » 29 sty 2012 09:54

Hej! Ja wiem co to jest i to mam :) Planed overdraft jest to debet jak napisal ktos wyzej. Dobrze jest go mioec w kryzysowych sytuacjach. Ja mieszkajac w anglii, wyskoczylymi problemy w polce i musialam natychmiast sie zjawic. Poszlam do lloyds po kredyt a dostalam overdradt na 2000 funtow. Czyli jezeli masz 500 , overdraft zalozmy 1000 to mozesz wydac ze swojego konta 1500 funtow. Wtedy do wyplaty bedziesz mial na koncie -1000. Po wyplacie w wysokosci 250f, bedzie -750 i tak do splacenia. Oplata za debet jest miesieczna i zalezy jakie konto w lloydsie posiadasz czy platne czy bezplatne, ale tak czy inaczej oplaty nie sa wysokie. Chyba 5f za debet + niewielki procent od wybranej kwoty. Ale placisz tylko jezeli skorzystasz i wejdziesz na debet, jezeli go nie masz, lub masz juz splacony to nie placisz nic. Z wlasnego doswiadczenia powiem ze warto czasami miec takie cos, tylko trzeba ostroznie zazadzac ;)

Wróć do „Hyde Park”