O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
MarcFloyd
Rezydent

Pierwszy raz....

Postautor: MarcFloyd » 30 lip 2010 16:45

To chyba pierwszy raz kiedy artykul na Londynku spodobal mi sie tak bardzo ze uznalem go godnym polecenia. No to polecam :D

http://londynek.net/czytelnia/article?j ... &cat_id=48

...dawno sie tak nie usmialem :lol:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 30 lip 2010 17:51

To jest naprawde ???

Rece opadaja...

Wyslijcie im jakies baterie

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 30 lip 2010 19:13

– Szokiem dla mnie jest, że firma ostatecznie uznała, iż moja rodzina rocznie zużywa prądu za nie więcej niż 800 funtów – mówi Ryszard.

– Pytam jednak, dlaczego w tym samym czasie próbowali od nas wyciągnąć – wbrew wskazaniom licznika – 1200 funtów, a kiedy reklamowaliśmy kłamliwe rachunki, byliśmy traktowani niemal jak złodzieje czy dłużnicy. Jak w tej sytuacji mam im zaufać i powierzyć nieograniczony dostęp do mojego kąta? Nigdy!

To jest na powaznie?

Boszeeeee :roll:

Po prostu zliczyli roczne zuzycie i tyle im srednio wyszlo......

Ja place DD stalym - ta sama kwote co miesia, kwota zostala obliczona ze zuzycia pradu i gazu w roku poprzednim. Place tyle samo co miesiac - w lecie wychodzi wiecj bo mnie zuzywam, zima mniej bo wiecej zuzywam ale "nadplaty" z lata zbieraja sie zeby pokrys "braki" zimowe i na koniec roku samo sie wyrownuje.

Za gaz place 60 miesiecznie (720 rocznie) a za prad 40 miesiecznie (480 rocznie) - 3 pokoje, centralne mam tak ustawione ze nawe jak latem temperatura spada poniezej 23 stopni to zaskakuje automatycznie, bierzaca ciepla woda i 2 razy dziennie 3 osoby w wannie, swiatlo sie ciagle wszedzie swieci

Szkoda ze adresu tych ludzi nie podali, wyslalabym im pare swieczek, zapalki i jakies koce czy termosy....

Ja pie... - co to za zycie to raz ale co to za podejscie to dwa.....

:lol:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 30 lip 2010 19:16

blondynek pisze:poza tym jesli uzywaja nr 0845 do rozmowy z customer service to - wbrew pozorom - nie sa to drogie numery bo wiekszosc jest w 'lo=call rate' tak czy siak

0845 to jest lo-call? A ja zawsze myslalam ze to jest "local" - czlowiek cale zycie sie uczy 8)

W kazdym razie to sa tanie rozmowy - jak sie z landline dzwoni albo z budki. Ale pewnie tak oszczedzal na prodzie ze na 0845 z komorki dzwonili bo stacjonarnego nie maja. Po co im stacjonarny, na 100% by ich oszukali na rachunkach :lol:

A w ogole to co to za porzadki zeby rachunki w UK byly wyzsze niez w Polsce... strasznie sie zdziwili.. powaznie?

:lol:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 31 lip 2010 11:31

A to ciekawe bo przeciez Ty nie masz centralnego....

No w sumie (gaz+prad) placimy tyle samo rocznie, w sumie 1200 fakt.

Na 100 procent konspiracja ;)

Wróć do „Hyde Park”