O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
ikolor
Gastarbeiter

Londyn -stanford airport

Postautor: ikolor » 19 kwie 2009 09:32

Panie i panowie mam skromne zapytanie czym się dostać na lotnisko Stanford z Londynu. Znaczy pytam czy w Soboty jest jakiś problem z dostaniem się na te lotnisko .I z jakiego miejsca z Londynu idzie tam dojechać.

Pytam bo będę to robił pierwszy raz i słabo znam Angielski .Będę wdzięczny za Odpowież.

milicjant
Emigrant

Postautor: milicjant » 19 kwie 2009 12:59

Chyba chodzilo o lotnisko Stansted. Autobusy kursuja 24/7, co pol godziny. Na pewno autobusy jezdza z Stratford(E15 3 strefa-8£ single/15£return) i z Victoria Station(1 strefa 17£ return). Najlepiej kupic sobie od razu bilet powrotny(return)mozna go kupic w autobusie i jest wazny przez 3 miesiace.
Mozna tez jechac pociagiem z Liverpool Street station wychodzi troche drozej 18£single/26£return

ikolor
Gastarbeiter

Postautor: ikolor » 19 kwie 2009 17:24

Tak chodzi mi o Stansted Airport.

-A taki bilet jest na wszystkie autobusy .Czy tylko tą linię w której wykupisz

-Czy jeżdżą tam Busy bo coś tam czytałem na ten temat.

-A Victoria Station to jest jak by główny dworzec autobusowy ,na jakiej ulicy to jest w Londynie .

-I tak jak piszesz Sobota nie jest problemem na wyjazd z Londynu do Stansted Airport o godzinie 6:00 .???

milicjant
Emigrant

Postautor: milicjant » 19 kwie 2009 18:41

Bilet na lotnisko jest wazny tylko na ten jeden kurs(i tylko na National express) oraz na powrot jezeli takowy wykupisz.
W Londynie mozesz kupic calodzienny bilet na metro na strefy np1-4 za 6.30L w weekendy i w tygodniu po godz 8.30- wazny tez na autobusy we wszystkich strefach. Mozesz kupic tez bilet jednodniowy na autobusy- tzw bus pass za 3.50L. Nie kupuj biletow jednorazowych u kierowcy bo kosztuje x2.

-Busy tez jezdza na lotnisko- cena w zaleznosci od godz odjazdu. http://www.easybus.co.uk/gb/bookGB.php mozesz zmienic na jezyk PL i sprawdzic ceny.

victoria station jest tu http://maps.google.com/maps?q=victoria+ ... e&resnum=1

Sobota nie jest problemem bo autobusy "National Express" jezdza cala dobe co pol godziny przez 7 dni w tygodniu i jeszcze nigdy sie nie spoznilem

ikolor
Gastarbeiter

Postautor: ikolor » 19 kwie 2009 19:28

Dziki za pomoc .Mam nadzieje że jak tam pojadę w Lipcu na 2 tygodnie to nie przeżyje tam horroru .

Paweł z Zabrza

Wróć do „Hyde Park”