O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
MARTANEWCASTLE
Gastarbeiter

Pomozecie?

Postautor: MARTANEWCASTLE » 20 mar 2009 14:14

Hejka,potrzebuje waszej pomocy Polacy w Londynie!

Otoz moi znajomi wybieraja sie na doslownie poltora dnia do stolicy Wlk. Brytanii. Laduja na Stansted, potem pociagiem szybkiego ruchy na Liverpool Street, piekne polaczenie, pociagi co 15 min kursuja, wiec ok. Problem: kto zna tani nocleg w okolicach Liverpool Street!!??Tanio prosze! I co w tym Londynie mozna przez poltora dnia?
Dzieki

izulkag
Gastarbeiter

Hejka

Postautor: izulkag » 20 mar 2009 14:45

Ja tak mysle ze juz odpowiedzialam Twoim znajomym na innym forum. Poprosilam zeby sie ze mna skontaktowali mailowo (jak mozliwe jeszcze dzisiaj) na izulkag@wp.pl to podam im namiar na mojego Skypa i przy odrobinie szczescia znajdziemy dla nich odpowiedz na wszystkie pytania :)

Polecam sie z pomoca

Pozdrawiam,

Iza

MARTANEWCASTLE
Gastarbeiter

Postautor: MARTANEWCASTLE » 20 mar 2009 14:51

Mysle ze raczej to nie oni, ludki troszke starsze i napewno nie dali by rady posluzyc sie kompem...Problem taki ze ja pisze z Anglii a oni sa w Polsce, wiec wolalabym pozbierac im wszystko do kupy i wyslac potem poczta. Ja na skypie dzisiaj odpadam, siedze w pracy, ale jak mozesz to pisz prosze albo tu na forum albo na maila marta2001@op.pl

A pozostali rodacy? MAcie jakies pomysly?
Bede wieczorkiem i dziekuje bardzo,pa

MARTANEWCASTLE
Gastarbeiter

Postautor: MARTANEWCASTLE » 23 mar 2009 10:04

Blagam ludzie,czas mi ucieka jak nic!
Nikt nie mieszka w tamtych okolicach i nie orientuje sie czy mozna tam sie tanio zdrzemnac? Jakies B&B, hostel albo cos prywatnie?

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 23 mar 2009 11:37

nie mieszkam tam no i niewiem co to znaczy tanio dla ciebie

http://www.bedandbreakfasts.co.uk/propertysearch.asp?location=Liverpool+Street&displayfilter=1

sprawdz te miejsca, a pozniej dystans albo polaczenia komunikacyjne na

http://journeyplanner.tfl.gov.uk/user/XSLT_TRIP_REQUEST2

w tamtych okolicach jest od groma rozniastych hotelow, wszystko zalezy od zawartosci portfela

poza tym poltora dnia to niewiele zeby cos zobaczyc ale z Liverpool street mozesz wziasc Circle line (zolta linia) do Westminster, a tam juz Parlament, slawetny Big Ben, London Eye, jak ladna pogoda bedzie to polecam poplywanie lodka z przewodnikiem (smiesznym angolem) ale tylko do Tower, do Greenwich jest zdecydowanie za dlugo i za nudno. muzeum Madame Tussauds tez jest warte zobaczenia ale to juz w innym miejscu

http://www.madametussauds.com/London/

MARTANEWCASTLE
Gastarbeiter

Postautor: MARTANEWCASTLE » 23 mar 2009 12:39

Myslalm tak kolo 30-40 funciakow za noc za pokoj, wiec pasowaloby mi jakies B&B tutaj jak najbardziej...Uparlam sie na ta Liverpool Street bo tam jest idealne polaczenie ze Stansted,a wlasnie wszystko co znalazlam to bylo od 80 funciakow za noc w gore...

Wróć do „Hyde Park”