O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
stanley75816
Gastarbeiter

Co to jest SORN ???

Postautor: stanley75816 » 28 paź 2008 21:13

Co to jest SORN ???Termin wykorzystywany w druku V11(Tax disc).
Wcześniej nie miałem żadnych problemów z tym zagadnieniem.Przychodziło pisemko,że się kończy,robiłem to online i było OK.Przy drugim aucie na V11 nie otrzymałem Reference Number.Więc online nic nie można było zrobić.Pojechałem na pocztę i pani skanując kod kreskowy z V11 też stwierdziła,że coś jest nie tak.Na drugiej poczcie bardziej obeznany urzędnik zeskanował kod z V5C (Registration Certificate) i na podstawie tego wydał mi nowe kółko.Powiedział,że wszystko będzie dobrze itd.Ja jednak mam pewne obawy...

ishtargodess
Gastarbeiter

Postautor: ishtargodess » 29 paź 2008 06:33

Statutory Off Road Notification

jesli twoje auto stoi sobie w garazu, lub na prywatnej drodze nie nalezacej do Jej Krolewskiej Mosci Elzbiety II mozesz zglosic SORN i wtedy nie musisz placic Road Tax. w takim wypadku sluzby nie beda cie scigac za niezaplacony tax, ale oczywiscie samochodu do jazdy po publicznych drogach nie mozesz uzywac. jesli dostales tax disc to znaczy, ze wszystko jest ok - zaplacone = ok.

Wróć do „Hyde Park”