O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
emigrantpol
Gastarbeiter

Debit Card z HSBC Pytanko!!!

Postautor: emigrantpol » 09 lip 2008 22:13

Witam!

Posiadam kartę Maestro z HSBC. Nie wiecie może, czy można nią płacić online?! Jeżeli tak, to co mam wisać w polu NUMER KARTY. Zazwyczaj wpisuje 16to cyfrowy numer ktory znajduje się na karcie, jednak na tej mojej ten numer jest 18cyfrowy. Zaś pod imieniem i nazwiskiem jest dodatkowy umer (niby jest to numer karty, jednak jest on tylko 9cyfrowy...

pozdrawiam, i licze na pomoc.

lukasz_poloniusz
Gastarbeiter

Postautor: lukasz_poloniusz » 10 lip 2008 23:03

Mozna nia placic online, chociaz nie wszedzie.

Dziala np. w PayPal i w Amazon.com, ale np. jak chcesz placic w sklepach Polskich to moze platnosc nie przejsc.

Jako numer karty podajesz te 18 cyfr, pamietaj zeby jako wlasciciela napisac DOKLADNIE to co jest napisane na karcie bez MR, MRS, czy co tam masz.

Mam nadzieje, ze nie zagmatwalem za mocno.

Morgaine

Postautor: Morgaine » 11 lip 2008 09:46

Moja maestro dziala w wiekszosci sklepow on-line w Anglii, jesli jednak przychodzi do placenia innych rzeczy, bywa roznie. Czasem musze zaplacic instytucjim w EU albo USA i karta sie wyklada. Place wtedy karta chlopaka.

W Lloydsie zdaje sie daja vise na dzien dobry, i tam sie chyba przeprowadze... 8)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 11 lip 2008 16:17

Tak w LLoydsie jest VISA ktora dziala wszedzie.

Wróć do „Hyde Park”