Polskie władze wchodzą więc w potencjalny konflikt z administracjami krajów emigracyjnych, wciskając na siłę swoje paszporty pełnoprawnym obywatelom tych krajów. Uzyskiwanie polskiego paszportu może być odbierane jako potwierdzanie zależności od obcego państwa. Szczególnie krytycznie wygląda to w przypadku osób muszących posiadać "security clearance" jako warunku zatrudnienia. Posiadanie i posługiwanie się obcym paszportem oznacza utratę "security clearance" i tym samym pracy.
banita pisze:nie chce mi sie czytac i nie musze siegac wstecz 4 pokolenia ale wytlumacz mi jesli nie poinformuje panstwa polskiego ze urodzilo mi sie tu kolejne dziecko ktore na dziendobry dostaje paszport brytyjski to jak oni beda wiedziec ze ono ma byc polakiem i ew go nie wypuscic jak pojedzie odwiedzic babcie?
emigrantka pisze:Polskie władze wchodzą więc w potencjalny konflikt z administracjami krajów emigracyjnych, wciskając na siłę swoje paszporty pełnoprawnym obywatelom tych krajów. Uzyskiwanie polskiego paszportu może być odbierane jako potwierdzanie zależności od obcego państwa. Szczególnie krytycznie wygląda to w przypadku osób muszących posiadać "security clearance" jako warunku zatrudnienia. Posiadanie i posługiwanie się obcym paszportem oznacza utratę "security clearance" i tym samym pracy.
banita pisze:tos mi pomogla ... jak o dupie marynie to 5 stron zapiszesz a mnie do google odsylasz jak temat jest konkretnynie chce mi sie wertowac tematu rzeki zeby znalesc odpowiedz na proste pytanie skad Polska wie ze moje osoba poslugujaca sie innym paszportem ma byc polakiem?
banita pisze:pudlo nazwisko nie konczy mi sie na -skiimona dzieci tez nie koniecznie zdradzaja od razu kraj pochodzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 57 gości