O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 30 maja 2014 16:20

koniecznie do MyMedyk :lol:

szoker2

Postautor: szoker2 » 30 maja 2014 16:27

emigrantka pisze:koniecznie do MyMedyk :lol:

Co ty ciagle z tym majmedykiem ajjjj? Pracujesz tam czy co?

abakara
Gastarbeiter

Postautor: abakara » 31 maja 2014 16:13

Witam wszystkich Tolerancyjnych ;) !
Brawo Katsumi!

Nie będę wklejała cytatów, jeśli ktoś kto tu pisał, przeczyta co ja napiszę to na pewno domyśli się, że o niego chodzi.
Otóż- "zacofanie" albo użyjmy łagodniejszego słowa, wstecznictwo lub ciemnota mają wiele wspólnego z nietolerancją, ba! jest to jeden z synonimów :) Oczywiście chodzi tu o zdrową tolerancję (wygląd, rasa, kultura, religia itp, itd)
Jeśli komuś ktoś się nie podoba, radzę po prostu... nie patrzeć. Wcześniej ktoś nadmienił tutaj, że gdyby zobaczył chłopaka ze zdjecia to by zwymiotował. A może on zwymiotowałby na Twój widok? Zastanawiałaś/eś się nad tym?

Dziewczyna po prostu napisała, że będzie tu nowa i chciałaby kogoś poznać. Krótko sprecyzowała kogo, a po tym można wnioskować, że sama wygląda dość alternatywnie. Najlepiej jednak zaatakować, to się nazywa Polak zagranicą :) Albo człowiek, który ma problemy ze sobą i próbuje krytykować innych.
Wiadomość do EMIGRANTKI- gdyby sam D. Beckham kichnął mi do kawy, nie wypiłabym. A czy ktoś z alternatywnym wyglądem prace znajdzie? To ciekawe pytanie. Brałam kiedyś udział wraz z ośmioma innymi ludźmi (kobietami) w badaniu dla jednego z banków. Pytanie dotyczyło zaufania klienta do pracownika banku. Było kilka zdjęć i jedno z nich przedstawiało wytatuowanego mężczyznę w garniturze, jako jedyna z tej grupy odpowiedziałam że zaufałabym jemu.
Sama nosiłam kiedyś irokeza na głowie, swego czasu byłam całkowicie łysa. I według moich (jeśli mogę sobie pozwolić) statystyk, problem nietolerancji mojej osoby dotyczył ludzi niewykształconych. Miałam to szczęście, że pracowałam z tą drugą grupą ludzi ;)
No ale Katsumi pracy tu nie szuka tylko znajomych. I chyba rzeczywiście tutaj nie znajdzie.

Ale się rozpisałam :)

abakara
Gastarbeiter

Postautor: abakara » 31 maja 2014 18:50

blondynek pisze:
abakara pisze:
Sama nosiłam kiedyś irokeza na głowie, swego czasu byłam całkowicie łysa.

a teraz juz nie jestes...co spowodowalo zmiane? doroslas w koncu jak tylu przed toba? czy znudzila cie nietolerancja?

osobisci mam w dupie tolerancje/badz nie

jedyne co mnie wkurwia i na co tolerancyjna nie jestem - to wejdzie taka katsumi i mysli ze ameryke odkryla bo punkowa jest

fajnie; niech jest; niech idzie na subklulturowe fora i tam dyskusje prowadzi (a jest ich masa) a nie tutaj zarzuca ludziom nietolerancje a Polakom w Polsce - zacofanie czy jak to tam

wiesz; jesli chodzi o ludzi alternatywnych to znam paru ktorzy z zyciem na kompromisy nie poszli i to w co wierzyli w latach 70. - nadal wierza, zyja wg tych zasad, i pogladow nie zmieniaja - zarowno w PL jak i tutaj

mnie smiesza takie osoby jak ty - albo katsumi - ktore sa tak [piii...] alternatywne... przez krotki czas

malowane lale
:roll:

Czy Ty znasz mój wiek lub czy napisałam, że zmieniłam poglądy? Czytaj ze zrozumieniem albo przeczytaj raz jeszcze.

Nie, nie znudziło mi się, bardzo proszę nie odpowiadaj za mnie. Przez krótki czas to to nie było bo z małpą na głowie na komunię córki szłam.
Podejrzewam, że chcesz mieć opinię wszechwiedzącej/ego. Dobrze napisane, że "żyją według tych zasad" bo dla edukacji chciałam Tobie napisać tylko, że zmiana fryzury nie oznacza zmianę poglądów :D.
Dla Twojej wiadomości- od komunii córki minęło 10 lat więc do gówniarza nie piszesz a Katsumi zapewne na forach punkowych się wypowiada, tutaj szukała czegoś innego.

abakara
Gastarbeiter

Postautor: abakara » 31 maja 2014 19:42

Znowu wykazujesz się niezwykłą wszechwiedzą :). Dziwne, nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek z Tobą rozmawiała.
O wszystkich wszystko wiesz?
Ty na bank jesteś niespełnionym człowiekiem pragnącym żyć życiem innych. Delikatnie wzięłam przykład z Ciebie.

szoker2

Postautor: szoker2 » 31 maja 2014 21:13

Do abakara:
Nie przebijesz sie ze swoim przekazem. Nie na tym forum. Jest tu kilka osob, ktore wiedza lepiej/bardziej/wiecej. Na pierwsza juz trafilas.

szoker2

Postautor: szoker2 » 31 maja 2014 21:41

Nie chcialbym miec takiego rodzica jak co niektorzy tutaj. Chce byc pankiem a nie moge. Chce byc dresem. nie moge. Chce zrobic to czy tamto, tez nie moge. A pozniej sie dziwic ze dzieci sie wieszaja albo sobie kuku robia.
Swoja droga wydaje mi sie ze niechcec do odmiennosci bierze sie z zazdrosci. Mi bronilli to ja tez bede bronil. Nie jest tak?
Aina24 zrozumialas wszystko, czy ci narysowac?

abakara
Gastarbeiter

Postautor: abakara » 31 maja 2014 22:00

szoker2 pisze:Do abakara:
Nie przebijesz sie ze swoim przekazem. Nie na tym forum. Jest tu kilka osob, ktore wiedza lepiej/bardziej/wiecej. Na pierwsza juz trafilas.

Przebijać się zamiaru nie mam, również głębiej dyskutować z osobami, które wiedzą wszystko, również o ludziach, których nie znają. Za młoda jestem, za mało wiem ;)
Polacy mają w sobie wiele zazdrości, potrafią zazdrościć wszystkiego. Nawet tego, że ktoś chce wyglądać inaczej, chce mieć swoje zdanie i w dupie ma zdanie innych. Niestety- taka wielka polska wada.

abakara
Gastarbeiter

Postautor: abakara » 31 maja 2014 23:22

Ona nie oceniła innych, nie oceniła jednostki, odniosła się do narodu a nietolerancja i zazdrość to cecha Polaków. Każdy naród ma jakąś cechę :)
I nie mów inaczej, jeśli tak powiesz, nagraj się na dyktafon i odsłuchaj.

Po drugie, jakbyś nie zrozumiała, chodziło jej właśnie o tolerancję a nie o to w jaki sposób ludzie żyją. Mnisi tybetańscy żyją w swoich warunkach i w swoim świecie, nie mają ochoty na nowoczesność świata i ja osobiście nigdy nie nazwałabym ich zacofanymi! Nie znam żadnego aczkolwiek jestem pewna, że Ty z racji swojej ogólnej wszechwiedzy będziesz mogła więcej się wypowiedzieć.

W jednym się z Tobą zgodzę- jeśli ktoś nie ma ochoty na świat się otwierać to nikt nie ma prawa go to tego zmuszać. Ale tu chyba nikt nikogo nie zmusza, być może ominęłam coś.
Jeśli zaś Tobie nie podoba się lub zazdrościsz życia kogoś innego, nie zwracaj po prostu na tą osobę uwagi. Będzie się Tobie lepiej i spokojniej żyło. Uwierz mi!

I jeszcze takie prywatne pytanie- masz jakieś głębsze kompleksy? Nazwałaś już kilka razy Katsumi lalą, jak i mnie wcześniej.

Cieszę się, że młode pokolenie ma swoje zdanie. Nawet jak z czasem zweryfikuje je życie! Młodości trwaj!!!!

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 31 maja 2014 23:33

szoker2 pisze:Nie chcialbym miec takiego rodzica jak co niektorzy tutaj. Chce byc pankiem a nie moge. Chce byc dresem. nie moge. Chce zrobic to czy tamto, tez nie moge. A pozniej sie dziwic ze dzieci sie wieszaja albo sobie kuku robia.
Swoja droga wydaje mi sie ze niechcec do odmiennosci bierze sie z zazdrosci. Mi bronilli to ja tez bede bronil. Nie jest tak?
Aina24 zrozumialas wszystko, czy ci narysowac?

:shock: a mnie tu z jakiej racji angazujesz nie odezwalam sie od paru stron bo i gowno mnie to obchodzi kto co mial na glowie do kiedy, chca to I gowno sobie niech klado na glowy i chodza na komunie do kosciola wstyd dzieciom robic a potem opowiadac na forach jakie to cool bylo- mam to gdzies, wiec daj mi spokoj :roll:

szoker2

Postautor: szoker2 » 31 maja 2014 23:36

Chcialem zebys mnie upewnila w tym, ze poprawnie i z sensem napisalem.
I skoro zareagowalas to znaczy ze sie udalo.
Dzieki.

Wróć do „Hyde Park”