O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 26 lut 2014 14:01

emigrantka pisze:ejjjjj - ironick, moment...

ja nic "tak samo" nie zrobilam

przesluchalam pare minut jednego tematu, ktory MIAL byc o ubezieczeniach zwierzakow - jako ze w tym akurat dosc dobrze siedze

bzdura za bzdura i bzdure pogania wszystko w stylu "mysle, "wydaje mi sie" itd a dotrwalam tylko do chyba niecalych 12 minu a 28 nagranych, wiecej nie dalam rady poniewaz monotonia glosu, ermmmm, yyyyy itd w 28 minutowym "filmiku" to po prostu masakra, o tle nie wspominajac.. calosc ogolnie nie do ogladania/sluchania

na zwierzecych ubezpieczeniach akurat z lekka sie znam wiec moge ocenic wartosc ze tak powiem merytoryczna bloga ( w skali 1-10 ta czesc bloga ma minus 12 heheh) wiec ten skomentowalam tutaj

na inne czesci strach zagladac bo doswiadczeniu na "ubezpieczeniach"

jak napisalam - nie sluchalam tego

chodzilo mi jedynie o to, ze adam powiedzial co wiedzial nt ubezpieczenia, ktore on ma
i ty zrobilas to samo, tyle ze w innej formie
(swoja droga - to dobrze, ze zostal poruszony ten temat, bo wychodzi na to, ze znajomi, z ktorymi rozmawialam, a ktorzy maja zwierzaki, nie maja wykupionych zadnych ubezpieczen i w razie potrzeby placa prywatnie, a mnie wciaz nie opuszcza mysl, zeby jakiegos kociaka kiedys przygarnac)

ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 26 lut 2014 14:03

banita pisze:hahaha w tym temacie jestem na poziomie expert i zaden vlog tym bardziej mi nie potrzebny :lol:

aaa, to zwracam honor :D

swoja droga to swietnie, ze wreszcie mamy prawdziwe rownouprawnienie, i mezczyzni tez moga byc w ciazy :P (chcial mi sie wkrecic wyraz 'rownoutrapienie' :D )

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 26 lut 2014 14:03

aaaaaaaaaaaaaa i zeby bylo jasno - mam 5 kotow ubezpieczonych w PetPlan na 7k rocznie, polisy "for life". Kota numer 6 plus psice w ArgosPlatinum tez na 7k rocznie, tez polisy "for life".

Najwazniejsze zeby firma ubezpieczenowa byla uznawana szeroku u weterynarzy, zeby polisy byly "for life" i zeby byla jak najwieksza kwota ubezpieczenia rocznie.

Na temat ciazy itd wypowie sie Banita ;)

banita
Rezydent

Postautor: banita » 26 lut 2014 14:05

emi o tym moge sie wypowiedziec dopiero po badniu :) bookujesz termin ? :lol:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 26 lut 2014 14:06

chodzilo mi jedynie o to, ze adam powiedzial co wiedzial nt ubezpieczenia, ktore on ma
i ty zrobilas to samo, tyle ze w innej formie

Nie, on opisywal ulotke z Tesco na temat ubezpieczen dla zwierzakow.

Ja przekopalam mase opcji ubezpieczeniowych, porownalam, pogadalam z masa ludzie/vetow itd i wtedy wybralam te co mam. Bardzo swiadomie, na podstawie mase "research" wielu opcji.

A znajomym powiedz niech koniecznie ubezpiecza bo tutaj opieka weternaryjna jest cholernie droga.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 26 lut 2014 14:06

Banita - po co Ci badanie? Masz instrukcje we Vlogu :lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 26 lut 2014 14:08

ja jestem starej daty musze pomacac :lol:

ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 26 lut 2014 14:12

emigrantka pisze:Nie, on opisywal ulotke z Tesco na temat ubezpieczen dla zwierzakow.

Ja przekopalam mase opcji ubezpieczeniowych, porownalam, pogadalam z masa ludzie/vetow itd i wtedy wybralam te co mam. Bardzo swiadomie, na podstawie mase "research" wielu opcji.

A znajomym powiedz niech koniecznie ubezpiecza bo tutaj opieka weternaryjna jest cholernie droga.

a to tego nie wiedzialam :oops:
to tez zwracam honor :wink:

no wlasnie z tego co mowili to wiem, az sie dziwie, ze nie wiedza o tych ubezpieczeniach

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 26 lut 2014 14:24

to dobrze ze vloga nie robia....;)

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 26 lut 2014 14:26

mam nadzieje ze chociaz wysterylizowane maja zwierzaki , ze nie z tych co to "musi miec jeden miot" albo "chlopak to nie trzeba sterylizowac"?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 26 lut 2014 14:37

Na temat zwierzaczkowych ubezpieczen, przydatne informacje:

http://www.moneysavingexpert.com/insura ... ance-costs

Adamvet
Gastarbeiter

Postautor: Adamvet » 26 lut 2014 15:11

Ironick - dzieki za konkretne i konstruktywne opinie na ktore zawsze czekam. Jak pisalem, to jest poczatek i dopiero bawie sie tym tematem ale zamierzam poprawiac go sukcesywnie i mam nadzieje ulepszac.
Reszcie - coz.. dziekuje za zrobienie super gownoburzy. Prawda tylko jest taka ze wiekszosc tematow podpowiada zycie (rowniez to o ciazy i porodzie, bo spotkalem sie z tematem na jednym z forow - jestem chyba w ciazy i nie wiem co dalej robic pomozcie). Tak wiec to nie ja wywoluje te tematy tylko czytajac internet widze co mozna ludziom przedstawic w sposob przystepny i krotki a jesli ktos bedzie chcial to zglebi sobie temat..Tak jak w przypadku ubezpieczen zwierzat nawet tu wyszlo ze nie wszyscy o nich wiedza. Ja zasygnalizowalem temat na podstawie ulotki z Tesco bo mialem ja pod reka ale nigdzie nie powiedzialem ze to najlepsze tylko ze trzeba przeszukac internet i wybrac najlepsza opcje. Ale tu widze wszyscy wszystko wiedza najlepiej i zdecydowanie wola sie ponabijac (jakiez to nasze narodowe i dobrze znane) niz samemu cos zrobic. Chowac sie za klawiaturka i pisac jest duzo prosciej niz stanac przed kamerka i cos nagrac.
Jak juz rowniez pisalem proponuje sprobowac i wtedy dopiero komentowac i sarkazmem oplywac.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 26 lut 2014 15:14

Ska wiesz ze nikt inny nic nie robi?

Zeby jakikolowiek temat omawiac w formie w jakiej Ty to robisz - trzeba sie z tym tematem dokladnie zapoznac zeby ludzi nie wprowadzac w blad i podawac fakty a nie "wydaje mi sie ze psy ktorych rasy sa zakazane w Uk tez mozna gdzies ubezpieczyc" itp bzdury jak walnales w swoim vlogu.

Jak pisalam, wytrzymalam tylko do okolo 12 minut wiec komentuje tylko glupoty ktore w ciagu tych 12 minut uslyszalam.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 26 lut 2014 15:16

niektorzy tutaj nie wiedza co to turbulencje - masz nastepny temat do opowiedzenia :)

Adamvet
Gastarbeiter

Postautor: Adamvet » 26 lut 2014 15:23

Bo akurat w Tesco nie ubezpieczaja a warunki mialem z Tesco. Moze jakas firma, ktora bedzie chciala zdobyc klienta ubezpieczy psa rasy uznawanej za niebezpieczna ale np 100% wieksza stawka. Ja nie sprawdzilem wszystkich mozliwych firm wiec nie moge powiedziec ze na bank nikt tego nie ubezpieczy.Ot co

Wróć do „Hyde Park”