Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
dudzin32
Gastarbeiter

Kradziez pieniedzy

Postautor: dudzin32 » 26 paź 2011 16:13

Witam mam klopot i moze ktos bedzie umial mi pomoc Pracowalem dla jedenj Agtencji pracy i gdy skonczylem wspolprace z nia powiedzieli ze nie zaplaca mi pieniedzy za dwa ostatnie dni Moze mi ktos podpoweidziec gdzie mam isc z tym klopotem doi kogo sie zglosic lub linknac mi jakas strone Bo nie mam zamiaru im tego podarowac To nie sa 2 funty ale 2 dniowki to 18 godzin bede wdzieczny za pomoc

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 26 paź 2011 16:53

Employement Tribunal. Pozew nic nie kosztuje, CAB ci pomoze napisac.

Jesli chcesz bez CAB:
Wyslij do nich formalny list zadajac wyplaty i piszac ze jesli nie przeleja Ci pieniedzy w ciagu np. 2 tygodni to skladasz sprawe do Employement Tribunal. Po tygodniu wyslij pismo ponaglajace a potem skladaj sprawe.

Do rozprawy i tak zapewne nie dojdzie bo zaplaca wczesniej.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 27 paź 2011 09:28

Nie wiedzialem, z tym ze skad wiesz ile on jest zatrudniony?

??? Skad to wytrzasnelas? Mowa jest o 12 tygodniach (od razu mowie ze przejrzalem tylko pobieznie), poza tym to ma zastosowanie do jego praw a nie do braku wyplaty.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 27 paź 2011 12:38

MarcFloyd pisze:Wyslij do nich formalny list zadajac wyplaty

blondynek pisze:do tego - zaczyna sie od pisania listow i zadania wyplaty - bo bez papierow zaden sad go nie bedzie sluchal

:lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 27 paź 2011 13:06

do wigili jescze kawal czasu a wy juz gadacie tym samym jezykiem :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

dudzin32
Gastarbeiter

Postautor: dudzin32 » 27 paź 2011 20:01

Dziekuje za rady napewno ich skorzystam Ale juz na pieniadze czekalem cierpliwie 3 tyg i nie chce dluzej Najwieksza beka ze gnoj mi powiedzial ze mi nie da kasy bo jemu sie nie chce sprawdzac czy na liscie w te dni bylem No doslownie mnie rozbroil i najgorsze to to ze to jest polak az zalosne I moge jeszcze wystapic o odszkodowanie za zwloke lub za doscuczynienie ?? Czy to juz bedzie przesada Pytam bo chce zniszczyc ta agencje lub dac jej takiego kopniaka zeby juz nie robila walkow na polakach i innych

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 paź 2011 08:44

dawno dawno temo za siedmioma gorami, za siedmioma lasami pewien medrzec wymyslil dyktafon - mowie ci stary, dziala cuda, najwieksi twardziele miekna w mig

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 28 paź 2011 09:01

dudzin32 pisze:I moge jeszcze wystapic o odszkodowanie za zwloke lub za doscuczynienie ?? Czy to juz bedzie przesada Pytam bo chce zniszczyc ta agencje lub dac jej takiego kopniaka zeby juz nie robila walkow na polakach i innych

Mozesz zazadac odsetek, ale to beda grosze. Tzn o zadoscuczynienie wystapic mozesz - bo to o co wystepujesz w pozwie zalezy tylko od ciebie - ale to czy dostaniesz zalezy od sadu, a ja szczerze watpie.

zuzumiksz
Gastarbeiter

Postautor: zuzumiksz » 14 gru 2011 12:56

musisz napisać do nich list żądając wypłaty, tak żebyś miał dowód, że podjąłeś jakieś działania. poza tym możesz skorzystać z pomocy różnych firm, które oferują Polakom w UK bezpłatną poradę prawną. na pewno nie jest tak, że jesteś w sytuacji bez wyjścia!

Wróć do „Praca”