Drogi Bizoniuszu..
Podzielam Twoje zdanie co do naszego kraju, mimo iż jestem w jakimś stopniu na swój sposób patriota i bardzo ale to bardzo kocham nasz kraj z wielu powodów.. jak i tych historycznych naszej tradycyjności tak samo za same nawet ukształtowanie pod względem przyrodniczym (góry, morze, lasy, jeziora... dużo do wymieniania).. jednak, Polska jest krajem z dużą mentalnością..
Vat rośnie, podwyżki może i są ale znikome.. Za najniższą krajową w Polsce człowiek sam mieszkający nie wyżyje, absolwenci pracują nie w swojej specjalności (wiadomo gdzie, nie trzeba wymieniać)..
Co do pracy, możesz udać się do urzędu pracy może tam coś znajdziesz jeżeli chodzi o pracę za granicą.. od czegoś jak to mówią trzeba zacząć, a potem jeżeli nadarzy się okazja przecież można ją zmienić.
Tylko trzeba uwierzyć w swoje siły, trzeba mieć w sobie te samozaparcie jeżeli do czegoś dążymy.
To tak ode mnie na temat wyjazdu.. co do namiarów to tak jak widać nie mam ich zbytnio, ale warto poszukać.. już sam internet jest kopalnią wiedzy..
Nie wspomnę o wujku google