Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
aina24
Rezydent

do wszystkich autorow postow o dentystach..

Postautor: aina24 » 09 mar 2011 12:37

wstawcie sobie w nawyk:

1. minimum dwa razy dzienne szczotkuj zeby- wszystkie, nie tylko te wystajace z geby, tzn te z przadu- tak po 3 minuty
2. zawsze na noc
3. zawsze po slodyczach
4. nie ssij cukierkow, bo to najgorsza bomba cukrzana
5. uzywaj plynu do plukania jamy ustnej

ja moze u dentysty pare razy w zyciu bylam i nie mam problemow z zebami :roll: bieluskie, rowniuskie :D trzeba dbac o zeby :!:

katarzynalondyn
Gastarbeiter

nawyki, punkt 6.

Postautor: katarzynalondyn » 25 mar 2011 13:43

Witam, jak jeden z autorów postów o dentystach :) potwierdzam, zgadzam się, popieram w pełni 'wstawienie' sobie tego nawyku! trzaba dbać o zęby w punktach od 1 do 5 plus dodam
6. profilaktycznie odwiedzaj detystę co pół roku

dbanie o zęby plus okresowy przegląd = zdrowe zęby!

Jestem autorem postów o dentystach, ponieważ jestem jednym z nich, chciałabym poinformować o naszym polskim gabinecie dentystycznym, chciałabym zaprosić na bezpłatną konsultację!

Jak nas znaleźć:
Klinika Forest&Ray
8F Gilbert Place (przy British Muzeum), WC1A 2JD Londyn

Wszelkie informacje o zniżkach i promocjach na naszej stronie na facebooku:
http://www.facebook.com/pages/Polski-De ... 4949752878

Odwiedź nasz profil a następnie zgłoś się na bezpłatną konsultację :)

Adao153
Gastarbeiter

Postautor: Adao153 » 17 gru 2012 15:25

Mam te wszystkie nawyki, myje zeby trzy razy dziennie! Jem bardzo malo słodyczy bo nie lubię i dbam o linie i zeby psują mi się na potęgę. Mam chyba już z 6 plomb i czuje ból kolejnego zęba więc kolejna plomba pewnie do kolekcji za chwile. Jak to wyjaśnić?! Robię regularne kontrole i mój dentysta nie może się nadziwić dlaczego mam takie kiepske zeby... Geny?

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 17 gru 2012 17:30

Jak .masz słabą okostna to 10 razy dziennie mycie nie pomoze, od srodka sie zeby tez psują, zawsze jest za pozno na zapobieganie bo pękaja lub sie krusza.Mozecie myc sola kuchenna jodowana na noc swietnie dezynfekuje, i wplywa dobrze na dziąsła.Mozna tez pogryzc pozuc gozdziki, dezynfekuja i lecza zapalenia w jamie ustnej.Masz takie zeby moga byc geny albo slaby kosciec, jest kilka przyczyn , wcale nie slodycze chyba ze ktos wogole nie myje.Jak zadbasz o ph. to slodycze nic nie zrobia, zlego.To kosci i wapn jest odpowiedzialny za je odzywienie.A nie cukier jako taki.Mozna ssac landrynki i gumy bez cukru dodatkowo dobrze wplywaja na szczeke i miesnie twarzy.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 17 gru 2012 18:30

Ps zapomnialem dodac ze ubytki dlugo nieleczone, prochnica i zawarte w niej bakterie moga byc rozsiewane po organizmie , nawet maja wplyw na zapalenie miesnia sercowego i inne schorzenia, z tym zwiazane.

noname2
Gastarbeiter

Postautor: noname2 » 07 wrz 2014 18:03

takiej to dobrze :)

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”