Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
pimpampom
Gastarbeiter

Firma BritPort -opinie

Postautor: pimpampom » 16 sie 2010 21:28

Czy mial ktos okazje korzystac z uslug firmy przesylkowej britport? jakies uwagi/komentarze dotyczace jakosci uslug?

plplp
Gastarbeiter

Postautor: plplp » 02 wrz 2010 19:00

ja dzis wyslalam paczke britportem i jak narazie jestm bardzo zadowolona jakosc uslugi bardzo wysoka dobra organizacja nawet tracking nr daja wiec wiem gdzie moja paczka w tej chwili wedruje. no ale zobaczymy jak dojdzie... :?:

Goodmanii
Gastarbeiter

Postautor: Goodmanii » 09 lut 2011 10:59

Korzystałam z usług firmy BritPort pierwszy i ostatni raz ! - jestem bardzo niezadowolona. Wysłana przeze mnie paczka dotarła do adresata, ale podziurawiona, co spowodowało że połowa zawartości mojej paczki uległa zniszczeniu i straciłam wartość ok. 70GBP. Firma posiada regulamin, wg którego wszelkie zniszczenia powinien odnotować kurier przy doręczaniu paczki, jednakże kurier nie był na tyle fachowo przeszkolony by poinformować o tym adresata, którym wówczas była osoba starsza. Pomimo mojej reklamacji e-mailowej firma mnie przeprosiła, jednakże kosztów nie pokryje, mimo iż firma kurierska przy przeładunku paczki odnotowała jej zniszczenie. Wg mnie to jest karygodne by tak zniszczyć paczkę, a kurier doręczając ją miał obowiązek spisać reklamację. W paczce były owocowe koktajle w puszkach (o czym uprzedzałam składając zamówienie na kuriera) - proszę sobie wyobrazić jak ta paczka musiała być traktowana podczas transportu, żeby podziurawić te puszki i paczkę, z której ten proszek się wysypywał, dosłownie z każdej dziury opakowania!!!

esqueleto94
Gastarbeiter

Postautor: esqueleto94 » 20 sie 2012 19:58

Korzystałam z usługi pierwszy i ostatni raz. Moja paczka zaginęła co spowodowało, że obecnie jestem w Anglii bez ubrań, kosmetyków itp. Nie wiem czy kiedykolwiek odzyskam walizkę...

SadiBaxton
Emigrant

Postautor: SadiBaxton » 21 sie 2012 12:05

Jezu :shock: to już nikomu nie można zaufać nawet w tak prozaicznej kwestii jak paczki :shock:

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 21 sie 2012 12:36

Mozna ufac - Eagle Transport21 lat nimi sle paczki i nigdy nic nie zginelo ani nie zostalo uszkodzone.

http://eagletransport.net.pl/

(nie mylic z podroba - Eagle trans.. to zupelnie inna firma)

Aneta4227
Gastarbeiter

oj ta zawartosc paczek

Postautor: Aneta4227 » 04 sty 2013 17:31

Tak sie zastanawiam i mysle, ze ludzie pojecia nie maja o wysylaniu paczek.
Po pierwsze: paczki nie wiezie jeden kurier od punktu A do punktu B
Po drugie : paczki trafiaja najczesciej do mechanicznej sortowni gdzie sa rozdzielane
Po trzecie: naklejki typu szklo itp rzadko sie sprawdzaja - nieliczne firmy sie stosuja do tego. Dlaczego? Bo w takiej sortowni nie ma na to czasu - dlaczego? bo kazdego dnia jest ok 100 tys paczek.
Ludzie czytajcie regulaminy i zasady pakowania.
Jak slysze, ze ktos wysyla napoje, koktajle?!!! owoce?!!!!opamietajcie sie, naprawde nie ma tego w Polsce lub Anglii?
Prawda jest taka, ze tylko Polacy wysylaja takie rzeczy az przykro na to patrzec i czytac takie rzeczy.
Wiekszosc tych firm to posrednicy a nie firmy kurierskie. Dlatego za uszkodzona paczke lub zagubiona odpowiadaja przewoznicy. Przwoznik to np DPD, DHL UPS. (i ich regulaminy potem obowiazuja)
Mam nadzieje, ze zbytnio nie urazilam jesli tak to przepraszam.
Jeszcze raz uczulam czytajcie, dopytujcie.
W Waszym interesie jest dopilnowac kuriera. Ma spisac protokol
i koniec !!! Nie ma prawa rzucic paczka i zadac podpisu. Obejrzyj paczke dokladnie, a jak sie kurierowi spieszy to daj mu wody albo krzeslo to sie napije i odpocznie.
Pozdrawiam

Wróć do „Sprawy codzienne”