O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Gonzo
Rezydent

Darmowe przelewy bankowe z i do Polski.

Postautor: Gonzo » 23 paź 2007 13:55

Od Lipca tego roku bank PKO BP i NatWest uruchomiły darmowe przelewy w funtach i złotych z i do Polski.
Teraz posiadacze rachunku NatWest Welcome oraz dowolnego rachunku osobistego w PKO BP mogą za darmo przelewać pieniądze między swoimi kontami lub przelewać pieniądze na rzecz innych osób.Przy czym minimalna kwota przelewu z UK to 100 funtów.

Wszystkie materiały informacyjne dotyczące konta NatWest Welcome oraz wniosek o jego otwarcie dostępne są w oddziałach tego banku w języku polskim.

Klienci NatWest Welcome mają do dyspozycji również polską infolinię telefoniczną,serwis internetowy ,a także polskojęzyczną obsługę w wybranych spośród 1600 oddziałów NatWest w całej Wielkeij Brytanii.
Miesięczna opłata za konto wynosi 2 Funty,a do jego otwarcia wystarczy jeden dokument tożsamości.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 paź 2007 19:48

to jest lipa. wplacenie pieniedzy na te konto do przelewow kosztuje 4 funty. wiec jak ktos wysyla raz na miesiac to wychodzi na to samo. pozatym jak ktos ma juz konto w banku, a ja mam np. 4 to po co mi jeszcze dodatkowe dwa w natwest i pko ?
jedyna dobra opcja to w tej chwili westernunion. prosto, przyjemnie i wszystko online...
a rozwiazanie ktore przedstawiles nadaje sie do watku od najwiekszych sknerach ;)

kash
Gastarbeiter

Postautor: kash » 24 paź 2007 23:47

NatWest i PKO BP ostro ida z promocja swojej oferty, ale to prawda, ze nie sa najlepsi jesli chodzi o ceny.

Citibank daje mozliwosc przelewania pieniedzy z UK do PL, przy czym w Citi UK otwiera sie konto bez oplat miesiecznch, z darmowa karta, czekami i dostepem do bankomatow...

Mi najbardziej odpowiada to, ze przelewy do Citi Handlowy sa darmowe, moge przelewac funty, a pieniadza sa natychmiast na koncie w Polsce, nie trzeba kilku dni na nie oczekiwac i zastanawiac, co sie z nimi dzieje.

Dobre jest tez to, ze do UK tez moge zrobic przelew z Citi Handlowy bez oplat - przez Internet.

Nie znalazlam lepszej opcji przelewania kasy do Polski, takze bardzo polecam - szczegoly sa na oline.citibank.pl/zagranica. Az sie dziwie, ze informaje o tej ofercie nie sa szerzej rozpowszechniane...

pozdrawiam
K.

Wróć do „Hyde Park”