O wszystkim na tematy prawne
agatha74
Gastarbeiter

Au Pair - jakie prawa?

Postautor: agatha74 » 11 cze 2009 10:28

Witam chcialam zapytac czy ktos z mieszkajacych osob w Angli byl przyjety jako pracownik AU PAIR, czyli jakby osoba pracujaca przy rodzinie, jakie mam prawa i czy takie zatrudnienie liczy sie potem do emerytury.Dziekuje

myszka83
Gastarbeiter

Postautor: myszka83 » 18 cze 2009 23:49

Ja bylam au pair! i to nic innego jak pomoc domowa za 50F tygodniowo. daja ci jesc, spac, i cos w kieszen. wytrzymalam 3miesiace i zaczelam szukac normalnej legalnej pracy. a au pair to nic innego jak kura domowa przy angielskiej rodzinie. gotujesz, sprzatasz, i zajmujesz sie dziecmi. zadnych praw i do niczego sie nie liczy. poprostu przyjezdzasz jak do znajomych i pomagasz w codziennych obowiazkach. niedochodowe zajecie. pomysl lepiej o poszukaniu pracy legalnej chociazby przez agencje tu na miesjcu. wyrob nin i home office i wtedy cos ci sie bedzie liczyc. au pair jest dobre na chwile aby sie zaczepic w Uk i rozejrzec w terenie za normalna praca. tak jak ja zrobilam. pozdrawiem

Wróć do „Prawo”