Postautor: user770457 » 10 cze 2009 18:22
Witam forumowiczow
W zeszlym tygodniu wydrukowalem sobie ze strony Home Office formularz EEA3 Pernament Residence - wypelnilem zalaczylem fotografie, paszport, ostatni payslip, P60, list od pracodawcy potwierdzajacy ze pracuje u niego od pazdziernika 2003 oraz ksiazeczke Temporally Residence Permit datowana na valid until August 2010. Dzisiaj poczta dostalem zwrot wszystkich dokumentow z listem ze niestety moja aplikacja nie moze zostac rozpatrzona ze wzgledu na brak dokumentow potwierdzajacych uzyskanie prawa do starania sie o status rezydenta UK - z odrecznym dopiskiem "for five years". Dodatkowo zalaczono kartke z zakreslona flamastrem informacja jake to dokumenty moga byc dowodem ze mieszkam w UK przez 5lat is sa to przykladowo rachunki za gaz lub prad, umowy wynajmu, wyciag bankowe ciekawe ze list od pracodawcy nie jest wymienony a w samym formularzu nie ma nawet mowy o rachunkach itd. Z tego wszystkiego moge przedstawic tylko wyciagi tyle ze to jest cala szescioletnia ksiazka wiec troszke tego bedzie. To co mam im wyslac to wszystko? Wiem ze innym wyjsciem byloby czekanie do nastepnego roku i moj status powinien sie automatycznie zmienic z tymczasowego na stalego rezydenta ale ja nie chce czekac jeszcze rok tym bardziej ze juz jestem tutaj legalnie przez okres 5 lat z hakiem. mial juz ktos tego rodzaju przypadek? Jak to przeskoczyc? Pozdrawiam