O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
WojtekWu
Gastarbeiter

Londyn - krotki wypad

Postautor: WojtekWu » 20 mar 2009 10:17

Witajcie,

Potrzebuje pomocy od mieszkancow tego pieknego miasta i wszystkich tych, ktorzy znaja je dosc dobrze. Jako,ze moja kochana kobieta bardzo lubi zakupy ;) postanowilem zrobic jej niespoedzianke i udac sie na krotki weekendowy wypad. Pare klikow i mam bilety. 26tego marca o 11:10 ladujemy (przynajmniej powinnismy ;)) na Stansted, odlatujemy 28 o 16:10 tez ze Stansted.
Czy ktos z Was moglby pomoc mi w przygotowaniu chocby uproszczonego planu wycieczki? W Londynie nigdy na dluzej nie bylem (tylko przelotem) a z doswiadczenia wiem, ze ktos miejscowy najlepiej podpowie gdzie i jak warto sie udac. :)
Wiem,ze przez poltora dnia nie zwiedzimy tak duzego miasta, ale nie taki jest plan na ta wycieczke.
Narzeczona chce sobie polatac po sklepach,bazarach i porobic jakies tanie zakupy. Ja natomiast wyszedlbym gdzies wieczorem, powloczyl sie po jakis knajpkach etc..
Bede wdzieczny za wszelkie rady na temat miejsce (dzielnicy) gdzie powinnismy szukac noclegu? Gdzie wybrac sie na zakupy?Slyszalem duzo o Oxford. Jak sobie zaplanowac dzien,zeby nie spedzic go calego w metrze/autobusie? Jaki jest najlepszy (najszybszy) sposob dotarcia ze Stansted do centrum? Czyli wszystkie rzeczy jakie powinnismy wiedziec udajac sie na taki wypad.

Czy w Londynie sa sklepy sieci Marshalls ?
Bardzo popularne w USA outlety z koncowkami serii znanych i mniej znanych firm (CK, Raplh etc). Mozna tam za przyslowiowe kilka $ niezle sie obkupic.

Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie rady!

izulkag
Gastarbeiter

hej

Postautor: izulkag » 20 mar 2009 14:48

Ja juz ci odpowiedzialam na londek.pl

skontaktuj sie ze mna przez email na izulkag@wp.pl i jesli masz Skype to sie umowimy i pomoge wszystko znalezc.

Pozdrawiam,

Iza

Wróć do „Hyde Park”