O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
grandeseed
Gastarbeiter

WYBORY głosujcie na PO, tylko wtedy PiS nie wygra !!!!

Postautor: grandeseed » 13 paź 2007 12:24

WYBORY głosujcie na PO, tylko wtedy PiS nie wygra !!!!
NIE BĄDZCIE OBOJĘTNI

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 15 paź 2007 02:30

mozecie skonczyc juz z tymi wyborami ??
nie macie nic innego do roboty? Chcesz to glosuj nie to nie glosuj. Wkurza mnie to juz, co chwila ktorys wyskakuje: glosuj na tych nie na tamtych, ci sa tacy tamci tacy.
JizZ , zenada nic wiecej.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 15 paź 2007 15:41

jesli na karcie do glosowania bedzie opcja

[x] nienawidze was pie... darmozjady, uwazam ze to cale glosowanie to tylko zmiana swin przy korycie

to wtedy bede pierwszy przy urnie. tyle na temat.

jugga
Gastarbeiter

Postautor: jugga » 15 paź 2007 17:58

TEMAT WYBOROW KONCZY SIE 21 PAZDZIERNIKA 2007

POLSKA BEDZIE ZAWSZE

JAK BEDZIE WYGLADAC TO ROWNIEZ TWOJA SPRAWA

ZADECYDUJ!

http://www.polishconsulate.co.uk/wybory/index.html

mówcie_mi_255
Emigrant

Postautor: mówcie_mi_255 » 16 paź 2007 10:55

ciach
Ostatnio zmieniony 16 paź 2007 11:06 przez mówcie_mi_255, łącznie zmieniany 1 raz.

mówcie_mi_255
Emigrant

Postautor: mówcie_mi_255 » 16 paź 2007 11:01

Wiesz ja mam wrażenie że całe te wybory w Polsce to ściema, wieżyc się nie chce że aby być sprzedawcą w Polsce trzeba znać język angielski niemiecki, by zostać budowlańcem papiery szkoły budowlanej, itd itd CZYLI FACHOWCEM W JAKIEJŚ DZIEDZINIE
natomiast aby zostać politykiem i rządzić gospodarką całego kraju nie trzeba mieć nic!
mało tego "wybierani" są ludzie którzy mają problemy z prawem i własną gospodarką domowego budżetu, to jak mają wyprowadzić kraj z problemów finansowych i prawidłowo zarządzać krajem, który właściwie niewiele sie różni od prowadzenia budżetu domowego.

Wiesz rozumie że ludzie typu lepperiady weszli do rządu bo było to wołaniem ludzi, krzyk rozpaczy tych którzy faktycznie dostali po plecach i pok kieszeni w latach 80-90tych, ale jakim cudem dopchali się tak wysoko tego nie mogę zrozumieć, a najdziwniejsze jest to że politycy nie odczytują tego co ludzie do nich mówią, a pierwszym krzykiem był polak z peru :>

jak wierzyć politykowi, który krzyczy że Prawo i sprawiedliwość a wiążę się z nawiedzonym i oszustem, starym partyjniakiem.

Mam wrażenie że jugga ma coś wspólnego z wyborami, OK jeżeli jesteś Z PO to świetnie, w takim razie przekaż swoim przełożonym że Polacy wyjechali bo nie tylko kasa, ale też spokój się liczy. Nie da się żyć nie znając jakie podatki i jakie dochody będą za 5-10 lat!
Ludzie i firmy muszą mieć poczucie stateczności i spokoju, podatki najwyższe w europie i chyba na świecie i bynajmniej nie chodzi o % ale chodzi o to na co cię stać za to co ci zostanie.
W Polsce gdy zakładasz firmę już płacisz duże pieniądze, ewenementem jest to że od pierwszego miesiąca płacisz szalone podatki i opłaty które rożnie się nazywają, ale opodatkowują chęć zarobienia pieniędzy a nie fakt zarobienia, tu w angli, obracasz pieniędzmi przez cały rok, masz na inwestycje każdy grosz zostaje dla ciebie, opłaty są zerowe i śmieszno niskie . Dzieki temu ludzie i firmy maja pieniadze na rozwój i inwestycje, a wpływ podatków jest znaczny bo jak się rozwinie to jest co opodatkować, w Polsce zabiera się dziadowi dziadowski podatek i dla tego dziadostwo na całej linii.

dalej? czy jest sens pisać skoro wszyscy wiemy? kosmicznie drogie paliwo i nośniki energii, zamiast korzystać z efektów podatujemy "narzędzia" i środki.
To jest chore!
Zobaczcie ile firm polonijnych otwiera się w Anglii! ktoś kto próbował czy prowadził firmę w Polsce tu nawet jak ma problem z językiem czuje się jak w raju!
Założenie firmy 15 minut ze słownikiem przez internet, opłata co tydzień 2,5 funta czyli tyle co piwo w knajpie, tanie paliwo, tanie samochody, inwestycja w maszyny rzędu kilkunastu tysięcy funtów potrafi się zwracać w ciągu kilku miesięcy, w Polsce trzeba by na to lat.

Z innej beczki, wszyscy znają dowcipy które obrazują że politykom nikt nie wierzy nikt nie ufa, jedną z najważniejszych instytucji jest przedstawiana jako cyrk...
Miejmy nadzieje że to kiedyś ktoś zmieni, ale przy obecnym podziale władzy słabo to widzę, po prostu żadna z partii nie może mieć głosu decydującego, tak się cwanie podzielili że kto by nie wygrał to i tak będą co sami i tak samo będzie najważniejsza własna kasa, czy chora idea niż dobro kraju.

mówcie_mi_255
Emigrant

Postautor: mówcie_mi_255 » 16 paź 2007 11:01

ciach, sory ale samo sie powtarza, gdy wyskakuje blad

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 16 paź 2007 11:58

Dlatego glosuje na UPR. Mam nadzieje ze moze w tej kadencji uda sie im cos zrobic. Bo inaczej to w ogole nie widze sensu powrotu do Polski. Szczegolnie, ze fiskus oczywiscie sie przyssa do pieniedzy z UK... a szkoda... myslalem nawet zeby sobie kupic dom gdzies w Krakowie, ale tak jak czytam to...
Szkoda

Wróć do „Hyde Park”