Według resortu żołnierze muszą się nauczyć, że za honor i wierność zasadom czasem trzeba zapłacić życiem.
odinn pisze:Panie wojskowy onanisto - daj pan spokoj...
odinn pisze:ja swoje, a wy swoje.
Branie tego filmu jako przyklad zachowan zolnierza jest do [piii...], chyba ze chodzi o wywolanie agresji/niecheci do ruskich...
tyle.
user190255 pisze:Wojskowy... no fakt kilka lat byłem żołnierzem, onanisto? tu mnie zaskoczyłeś, przecież pisałem że nic co w sexie nie jest mi obce i mam swoją od tego młodą kobietke
user190255 pisze:No ty swoje... bo dziwne brednie opowiadasz, kto mówi że to ma być przykład?
user190255 pisze:A to o czym rozmawiamy to o ewentualnej możliwości ucieczki, byc może spotkać to każdego z nas i nie tylko na wojnie ale i w trakcie napadu, by być samemu napadniętym, mówiłeś że byłbyś skłonny życic się do ucieczki, 3 kroki po tobie, spiskować? hm, raczej też cienko to widzę.
Artur79 pisze:dla mnie to wyglada na smieszny kontrast, z jednej strony Katyn, setki ludzi zamordowanych przez sowietow, ogolnie tragedia a z drugiej strony nasze wojsko, niedofinansowane i rozpite, skladajace sie glownie z dowodcow alkoholikow z wieloletnim stazem w chlaniu i kombinowaniu oraz polmozgow ktorzy nie potrafili sie wywinac od "zaszczytnego obowiazku". moze ktos sie obrazi, ale wiekszosc gosci ktorzy ida to wojska to kolesie po podstawowce ktorzy na pytanie po co idziesz do wojska odpowiadaja "a jo nie wiem, odje_bac i tyle".
moze wladze najpierw niech sie zajma tym zeby mieli porzadny sprzet albo chociaz ubranie, wtedy morale napewno pojdzie wyzej niz po projekcji filmu.
a co do artykułów, to co pisze pismak dziel na dwa, on pisze bo ma płacone za to, a że ma pojęcie o wojsku takie że widział pod grobem nieznanego żołnierza to z skąd może cokolwiek wiedzieć, to tak jak ty i ja mielibyśmy dyskutować o systemach geopozycjonowania i wizualizacji danych.
Choć pewne wartości dobrego wychowania, dotrzymywania słowa, rzetelności w wykonywanym zawodzie, niesienie pomocy, są wartościami które w tamtych czasach były, a teraz nikomu nie można ufać bo choć daje słowo to i tak oszuka... które życie jest prostsze?
i przestań się powtarzać z tym onanem bo czytający gotowi pomyśleć że nie znasz lub nie masz możliwości innego sposobu zaspakajania
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 30 gości