Postautor: user1082188 » 04 paź 2008 18:14
Witam Was serdecznie
Mam problem z agencją od której chciałam wynająć mieszkanie.
Nie zagłębiając się w szczegóły,pokazano mi mieszkanie,za które zapłaciłam agencji wpisowe(240) aby zatrzymano go dla mnie na okres tygodnia. Po tym czasie przyszłam do agencji w celu podpisania umowy.Miałam w nim mieszkać ja i jeszcze jedna osoba. Podpisałam umowę wynajmu,jednak klucze miałam dostać dopiero po podpisaniu się mojej przyszłej współlokatorki(czyli na następny dzień).Jednak po podpisaniu umowy w momencie kiedy miałam im zapłacić rent i depozyt,zażądano ode mnie dodatkowych kosztów o których wcześniej nie zostałam poinformowana.
Sytuacja jest taka,że nie chcemy wynająć tego mieszkania z tej agencji bo zraziliśmy się do nich.Nie zapłaciłam wtedy za rent i depozyt,również umowa nie została podpisana przez drugą osobę widniejącą na niej.Nie było na niej również podpisu landlorda.W tym momencie jestem straszona przez agenta z tejże agencji konsekwencjami prawnymi,ponieważ mój podpis widnieje na umowie i powiedział mi,że ja i tak muszę się tam wprowadzić i im zapłacić.Byłam u zaprzyjaźnionej agencji zapytać,co oni zrobiliby w takiej sytuacji ze mną i powiedziano mi,że dopóki nie mam potwierdzenia wpłaty i kluczy,to umowa nie została zawarta do końca,więc można ją zerwać.
Proszę o pomoc