Lece pierwszy raz BA i chcialam sie upewnic, co sie dzieje z bagazem jesli zrobie internetowy check-in. Mam walizke ktorej nie chce mi sie tachac w podrecznym, wiec i tak musze gdzies z tym potuptac i odstac swoje w kolejce. Czy to ta sama kolejka co dla tych, co robia normalny check-in? Bo jesli ta sama, to chyba check-in internetowy ma jedynie sens dla tych tylko z bagazem podrecznym. Tutek online mowi cos o 'bag drop' - czy to takie miejsce gdzie tylko zostawia sie walizy? Czy faktycznie kolejka jest tam mala?
Morgaine
Jesli odprawisz sie przez internet to nie musisz stac dwa razy w kolejce: 1. do chek-in kiosk'u i 2. do bag drop kiosk'u. Bag-drop kiosk obsluguje wszystkie loty jak leci (w ba oczywiscie) i nie musisz szukac swojego okienka z Twoim lotem. Zwykle mozesz odprawic bagaz najwczesniej 2h przed odlotem. Check-in kiosk to maszynka jak bankomat do ktorej wrzucasz karte kredytowa (czy debetowa - to ktora placilas za lot) albo dane swojego lotu z numerem potwierdzajacym wlacznie i drukujesz sobie bilet. Jak sie odprawisz przez internet to mozesz sobie wybrac miejsce ktore chcesz zajac w samolocie.
Wiecej grzechow nie pamietam:)
Pozdrawiam
Dzieki Wielkie! Wybralam siedzonko, wydrukowalam intinerary i boarding pass i do tego jeszcze okazuje sie, ze jade na Gatwick tylko 1h40 a nie 4h z przesiadka na Victorii do Luton.
Nech zyje BA! Lecialo sie calkiem przyjemnie, a ze pora lotu normalna, udalo mi sie nawet dotrzec dzis do Lublina. Kolejek niet. Pasazerowie calkiem normalni, mieszanej narodowosci. Polecam!