Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
vipmaciek
Gastarbeiter

Skradziony portfel z dokumentami w pracy

Postautor: vipmaciek » 31 maja 2014 16:43

Witam.

Chcialbym się poradzić w tej nieciekawej sytuacji.
Otóż dziś wracając z pracy zauważyłem, że ktoś ukradł mi portfel z kurtki.
Raczej nie ma szans na zgubienie ponieważ był w wewnętrznej kieszeni na zamek w kurtce. Zawsze odruchowo zamykam tę kieszeń.
W portfelu miałem prawo jazdy, dowód osobisty, dwie karty do bankomatu które już zablokowałem i 50 funtów.
Od razu jak się zorientowałem zadzwoniłem do agencji pracy przez którą jestem zatrudniony i poinformowałem o zaistniałem sytuacji.

Co teraz ? Iść na policję i zglosić żeby zablokowali dowód ? Raczej kredytu nikt nie weźmie bo mam nieciekawą histrorię z Polski, komornicy itp, nawet w PL starając się o chwilówkę czy pożyczkę poprzez internet nie otrzymywalem jej.

Czy mogę domagać się pokrycia strat z agencji czy mam sobie darować ?
W końcu ktoś w robocie mi to rąbnął a ja jestem już w plecy ok 450zł, koszty wyrobienia dokumentów no i pieniądze.

Proszę o pomoc.

pozdrawiam

vipmaciek
Gastarbeiter

Postautor: vipmaciek » 31 maja 2014 16:46

Jeszcze jedna sprawa, mam zabookowany bilet na 16 czerwca do Polski lot RyanAirem, przy bukowaniu podałem nr dowodu czy da się zmienić jakoś na paszport ? Najlepiej przez internet

Wróć do „Sprawy codzienne”