Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
KWLondyn
Gastarbeiter

Praca mgr farmacji

Postautor: KWLondyn » 13 maja 2014 12:55

WItam !

Mam pytanie ponieważ jestem farmaceutą pracowałem rok w PL w aptece, wyprowadziłem się do Londynu 3 miesiące temu i teraz pracuję w barze :D.
Mam pytanie jeżeli chciałbym znaleźć prace w firmie farmaceutycznej lub w czymś związanym z moim zawodem (nie mam angielskiej licencji) to od czego najlepiej zacząć ? Mam napisane CV po angielsku i nie wiem czy dopisać moje doświadczenie z baru ? Czy najlepiej wysyłać CV do jakichś agencji czy iść osobiście do job center. Nie wiem jak się za to zabrać bo wysyłanie CV na oferty z indeed nie zdaje egzaminu.
Dzięki za podpowiedź !

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 13 maja 2014 15:16

Nie trac czasu na Job Centre bo to nie agencja pracy. Wszystko co jest w Job Centre masz na internecie na Universal Job Match - na miejscu siedza same glaby ktore ledwo same podstawowke skonczyly wiec ci w niczym nie pomoga.

Po jaka cholere chcesz prace w barze wpisywac do CV? Chcesz o prace w barach aplikowac?

Kontaktuj sie z sieciowkami jak Boots, Superdrug etc, wszystkie maja farmacies, kwalifikacji tutejszych nie masz ale lepiej za lada w pharmacy niz za barem - i wtedy pomalu papiery tutejsze wyrabiac.

Nie zapytam jak z jezykiem bo.. b sie na tym forum normalnie boje tego pytania zadac.

KWLondyn
Gastarbeiter

Postautor: KWLondyn » 13 maja 2014 15:25

Chodzi mi tez o prace w firmie farmaceutycznej za biurkiem, zacząłem od pracy w barze żeby oswoić się z językiem i myślę że jest ok. Teraz nie wiem czy rozglądać się za agencją czy sam słać te CV jak głupi, czy łazić po agencjach ?

ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 13 maja 2014 23:16

poszukaj w tym dziale - niedawno pisal gostek, ze szuka pracy w aptece, pare dni pozniej napisal, ze ja dostal
moze zostawil namiary na siebie (w profilu, tak na wszelki wypadek pisze) wiec moglbys zapytac go bezposrednio jak on to zalatwil

Wróć do „Praca”