Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
MarzenaMarcina
Gastarbeiter

legalność liczników na prąd , tych na monety ....

Postautor: MarzenaMarcina » 20 sty 2014 14:39

Wynajmuję studio flat. mam zamontowany licznik na monety ! funtowe.
Jest to jakaś masakra gdyż szczególnie teraz gdy trzeba się dogrzewać.... Przykładowo zostawiłam włączony grzejnik 1350W- 1500W na 6 godz, oprócz tego do prądu w tym czasie była podłączona lodówka - "zażarło" mi prawie 5 funtów..... Czy te liczniki są legalne ??
z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam
Marzena

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 20 sty 2014 15:26

1kw to jakieś 20p więc za te 6 godzin powinno Ci skasować jakieś 2 funty, pewnie reszta urządzeń też swoje dodała.

Jeżeli to jest licznik od dostawcy energii, to jest to legalne. Zawsze możesz zadzwonić i się zapytać dlaczego tak dużo (może na przykład źle zlicza)

Jeśli to jest licznik landlorda, to legalne to raczej nie jest, bo osoba prywatna nie może sprzedawać energii (a przynajmnie nie bez licencji)

MarzenaMarcina
Gastarbeiter

Postautor: MarzenaMarcina » 20 sty 2014 15:34

licznik jest lanlorda.... - co w takiej sytuacji zrobić? Dziękuję za odp.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 20 sty 2014 15:35

Jezeli wynajmujesz cale mieszkanie, legalnie - zadzwon do dostawcy energi i zapytaj o zmiane licznika na normalny.

Wróć do „Mieszkanie”