O wszystkim na tematy prawne
seba24
Gastarbeiter

przeniesienie zasiłku dla bezrobotnych z UK do PL

Postautor: seba24 » 23 sie 2013 09:21

Pytanie,

Po jakim czasie mogę przenieść zasiłek dla bezrobotnych z uk do pl?
słyszałem że po 4 tyg. w wyjątkowych sytuacjach wcześniej tylko, nie wiem od kiedy te 4 tyg sa liczone, czy od daty zarejestrowania w Jobcenter czy od daty wypłacenia pierwszego zasiłku?

seba24
Gastarbeiter

Postautor: seba24 » 23 sie 2013 11:14

a i jeszcze jedno.
Jak długo czeka się na formularz U2

seba24
Gastarbeiter

Postautor: seba24 » 23 sie 2013 13:01

blondynek pisze:You may be able to have contribution-based JSA paid to you whilst you look for work in another EEA country or Switzerland for up to 3 months under the following conditions:

1.If you are entitled to contribution-based JSA on the day you go abroad to look for work and you have claimed for less than 6 months in the UK. In this case, you may be allowed to export the balance of up to 3 months of your remaining entitlement;
2.If you have registered as a job-seeker and have been available for work for at least 4 weeks before you go abroad. This condition may be waived in certain circumstances.

dzięki blondynek!

powiedzmy, że jest czwarty tydzień od zarejestrowania sie w JSA i jutro mam appointment, ide do JSA i zgłaszam chęć wyjazdu do innego kraju w celu poszukiwania pracy, jak długo czekam na tą odpowiedź?

Wróć do „Prawo”