Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
grabek74
Gastarbeiter

piszę z Polski

Postautor: grabek74 » 21 lut 2013 21:49

Witam i pozdrawiam wszystkich,którzy to czytają.
Mam na imię Jacek,38 lat,mieszkam w Tarnowie.Co się tu dzieje pewnie wiecie od rodziny i znajomych,którzy zostali w Polsce.
Dlatego mam prośbę do poważnych ludzi mieszkających w UK.
A na pewno tacy jeszcze są na tym świecie i znalazłby się ktoś,kto mógłby mi pomóc w wyjezdzie, znalezieniu jakiejkolwiek pracy i jakiegoś pokoiku na start.
Sytuacja moja wygląda tak:
-zaczynam tonąć w długach (dlatego muszę wyjechać),
-nie znam języka (uczyli mnie rosyjskiego :) ),
-w Polsce pracowałem na budowie,w tartaku,firmie sprzątającej,obecnie w magazynie,
-mam żonę na zasiłku wychowawczym,3 dzieci 11,7 i 1 roczek,którym nie chcę już mówić że nie mam na nic pieniędzy.
Tam " u Was" na pewno są Polacy,którzy mają swoje firmy i mogliby zatrudnić kogoś całkiem zielonego jak ja i przez jakiś czas dać szansę na usamodzielnienie się, a w przyszłości sciągniecie rodziny.
Z góry dziękuję za przeczytanie i pomoc.Jeszcze raz pozdrawiam.

goraluk
Rezydent

Re: piszę z Polski

Postautor: goraluk » 23 lut 2013 18:50

grabek74 pisze:Witam i pozdrawiam wszystkich,którzy to czytają.
Mam na imię Jacek,38 lat,mieszkam w Tarnowie.Co się tu dzieje pewnie wiecie od rodziny i znajomych,którzy zostali w Polsce.
Dlatego mam prośbę do poważnych ludzi mieszkających w UK.
A na pewno tacy jeszcze są na tym świecie i znalazłby się ktoś,kto mógłby mi pomóc w wyjezdzie, znalezieniu jakiejkolwiek pracy i jakiegoś pokoiku na start.
Sytuacja moja wygląda tak:
-zaczynam tonąć w długach (dlatego muszę wyjechać),
-nie znam języka (uczyli mnie rosyjskiego :) ),
-w Polsce pracowałem na budowie,w tartaku,firmie sprzątającej,obecnie w magazynie,
-mam żonę na zasiłku wychowawczym,3 dzieci 11,7 i 1 roczek,którym nie chcę już mówić że nie mam na nic pieniędzy.
Tam " u Was" na pewno są Polacy,którzy mają swoje firmy i mogliby zatrudnić kogoś całkiem zielonego jak ja i przez jakiś czas dać szansę na usamodzielnienie się, a w przyszłości sciągniecie rodziny.
Z góry dziękuję za przeczytanie i pomoc.Jeszcze raz pozdrawiam.

Bez pewnych inwestycji się raczej nie obejdzie.
Po pierwsze: zapisz się na coś co się zwie http://www.couchsurfing.org.
Przy odrobinie szczęścia będziesz mieć się gdzie przekimać za darmo.
Po drugie, zainwestuj w jakieś choć podstawowe książki do nauki języka, czy programy itp.
Owszem, można iść na całość i kompletnie bez niczego przyjechać, ale czy jesteś na to gotów?
Przyjazd kompletnie w ciemno bez języka, bez nikogo znajomego - to mordęga i cię wykończy. Ale też się tak da.

Moim zdaniem, lepiej się do wyjazdu przygotować, daj sobie ze 3 miesiące na choć podstawy języka.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 23 lut 2013 19:40

Goraluk latwo sie mowi na odleglosc,poczekaj 3 miesiace,Facet tonie w dlugach moze za tydzien lub dwa komornik do drzwi zapuka,a Ty mu karzesz czekac.Zamiast cos konkretnego poradzic to go dolujesz.Siedzisz w fotelu popijasz browka i kup sobie moze Ty ale playboya.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 24 lut 2013 02:31

daro43 pisze:Goraluk latwo sie mowi na odleglosc,poczekaj 3 miesiace,Facet tonie w dlugach moze za tydzien lub dwa komornik do drzwi zapuka,a Ty mu karzesz czekac.Zamiast cos konkretnego poradzic to go dolujesz.Siedzisz w fotelu popijasz browka i kup sobie moze Ty ale playboya.

Daro nie każę mu czekać tylko się przygotować, to taka drobna różnica.
Jak przyjedzie bez niczego w kieszeni i bez słowa po angielsku to komornika tym bardziej nie zatrzyma.
Poradziłem mu bardzo konkretnie.

grabek74
Gastarbeiter

Postautor: grabek74 » 25 lut 2013 04:48

Dzięki Panowie za zinteresowanie i rady:) .Szukam dalej bo do końca marca muszę coś wymyślić.

grabek74
Gastarbeiter

Postautor: grabek74 » 26 lut 2013 20:49

Nie mam czasu na przygotowania.Już stoję pod ścianą :( . Szkoda,że nikt nie może pomóc przynajmniej na początek się jakoś urządzić.Pozdrowionka dla wszystkich.

ODINN

Postautor: ODINN » 26 lut 2013 21:44

grabek74 pisze:Nie mam czasu na przygotowania.Już stoję pod ścianą :( . Szkoda,że nikt nie może pomóc przynajmniej na początek się jakoś urządzić.Pozdrowionka dla wszystkich.

walcz chlopie...

powodzenia

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 27 lut 2013 00:11

.... politycznie uswiadomiony i zorientowany, a z socjologią i wschodnioeuropejską skłonnością do fantazjowania za pan brat - więc... guru na każdym froncie...
Każdy chcialby takiego opiekuna - doradce :-)....

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 27 lut 2013 10:09

Nikt tu, a przedewszystkim autor postu zapewne nie zyczy sobie Twoich i Twojej kolezanki ironicznych wpisow na temat nie zwiazany z dana sytuacja.Po co zasmiecacie we dwie wszedzie komus tematy?Rolmopsik z ktorego forum Cie wywalili?Chcesz sie odnosic do tematu, czy zajmujesz sie klaunowaniem i Ci sie taki przyjety styl na londynku podoba,obciach i drwiny robicie po co tu zajmujesz sie Goralukiem?Chyba cos Ci sie pomerdalo w tej starej glowie nie sadzisz klakierko.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 27 lut 2013 11:22

Widac ze po polsku nie rozumiesz.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 27 lut 2013 11:24

Daro ty nawet na migi nie rozumiesz

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 27 lut 2013 11:25

daro43 pisze:Nikt tu, a przedewszystkim autor postu zapewne nie zyczy sobie Twoich i Twojej kolezanki ironicznych wpisow na temat nie zwiazany z dana sytuacja.Po co zasmiecacie we dwie wszedzie komus tematy?Rolmopsik z ktorego forum Cie wywalili?Chcesz sie odnosic do tematu, czy zajmujesz sie klaunowaniem i Ci sie taki przyjety styl na londynku podoba,obciach i drwiny robicie po co tu zajmujesz sie Goralukiem?Chyba cos Ci sie pomerdalo w tej starej glowie nie sadzisz klakierko.

Daruj sobie obelgi prosta osobo.... za ciekawy też nie badz - a na koniec - jak byś miał choc jedną komórkę mózgową, to rozsądek by ci podpowiedzial - dokąd swoje żale skierować - LEKARZ PSYCHIATRA..... Udaj się koniecznie....
Szybkiego powrotu do zdrowia :-)
I nie wstydż się - wszystko będzie dobrze :!:

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 27 lut 2013 15:03

Dobry jest ten Twoj czy Cie oszukuje? :lol:

Wróć do „Praca”