Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
marzenaj
Gastarbeiter

Tradycyjne stroje ludowe.

Postautor: marzenaj » 23 paź 2012 14:29

Mam na imie Marzena i studiuje Textiles w Manchester Metropolitan University. Jestem na trzecim roku i czescia ojego kierunku jest napisanie wypracowania, w moim przymadku sa to Polskie stroje ludowe. Szukam kogos kto byl by w stanie pomuc mi w znalezieniu jakis kolwiek informacji lub kogos kto byl czescia 'produkcji', lub kogos kto by chetnie pomogl mi z znalezieniem informacji.
Zainteresowani moja sie ze mna skontaktowas przez email marzenaj@hotmail.co.uk lub odpowiedziec tutaj.
Dziekuje serdecznie za zainteresowanie i pomoc.

My name is Marzena and i am studying Textiles at Manchester Metropolitan University. I am currently in my third year and part of my course is to write and extended essay, I have chosen to write about Polish folk costumes/textiles. I was wondering if there's anyone who would be able to help me with it, I am looking for someone who knows anything about it, or someone who was a part of a community producing the costumes, or just simply anyone who would be happy to help me.
You can email me on Marzenaj@hotmail.co.uk or just reply here. thank you for your interest and help.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 23 paź 2012 14:33

Moze to i glupie pytanie ale dlaczego wybralas temat o ktorym nie masz pojecia?

Nie latwiej byloby pisac o czyms na czym chociaz troche sie moze juz znasz?

I czy naprawde myslisz ze tlumaczenie wlasnego postu na angielski na polskim forum gdzie pytasz o polskie stroje ludowe ma jakikolwiek sens?

marzenaj
Gastarbeiter

Postautor: marzenaj » 23 paź 2012 14:37

dzieki za odpowiedz. mam duzo wiadomosci ale to niestety nie wystarczy. zeby zdac z dobrym wynikiem musze zabrac tak zwany primary research i w tym wypadku dobrym sposobem jest kontaktowanie ludzi i wyzyty.
a tekst jest przetlumaczony poniewaz musze wydrukowac print screen i dodac to to mojego wypracowania.
mam nadzieje ze to odpowiada na twoje wszystkie pytania.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 23 paź 2012 14:42

Powodzenia...

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 23 paź 2012 22:30

Bardzo ciekawy kierunek:)
Moim zdaniem powinnaś zapytać kogoś pracującego lub bezpośrednio w skansenach w Polsce, kiedyś pracowali tam lokalni przewodnicy i historycy.
Z pewnością o strojach danego regionu wiedzą sporo.
Można też poszukać dostępu do CEPELIA i tam szukać pomocy.

StaraBaba
Weź może zajmij się czymś pożytecznym?
Pisze dziewczę, że jest na 3 roku, czyli coś na temat tekstyliów wie, jak sądzę znacznie więcej niż ty na temat palenia.
Naprawdę nie rozumiem po co ludzie odpisują na jakieś posty, tylko po to by kogoś moralizować czy swoje 3 grosze wstawić?
Jak nie umiesz odpowiedzieć na pytanie to po co się odzywasz?
Mam wrażenie, że twój nick oddaje bardzo twój stan emocjonalny jak i faktyczny.

marzenaj
Gastarbeiter

Postautor: marzenaj » 23 paź 2012 22:34

Bardzo dziekuje za odpowiedz. Bardzo pomocna. Poszukam, skontaktuje sie. Dziekuje bardzo.

Wróć do „Sprawy codzienne”